Çok acil yardım (Videolu) Resimli.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Herkeze merhaba.
Kuşumda 7 yumurta 1 yavru var suanda..
Ama bugun fark ettim ki sanki böle yazlıların vucudu gibi popo kısmı yaşlıların ellerıne dönmüş buruş buruş olmuş.
Bir yandan da poposunda yumurta var yumurta çok uzun süredir orda olabilir mi ?
Çünkü Yumurta olduguna eminim elimle kontrolünü yaptıgımda yumurta içinde belli oluyor.
Ne yapmam lazım yumurta Sıkışması söz konusu büyük ihtimalle. Ama 8 yumurta yaptı 9.cu yumurtada sıkışma olur mu ?
Çok acil cevaplarsanız çok sevinirim.
Ben Tedbir amaçlı zeytin yagı sürdüm şuan gine yumurtaların üzerine yatmak için yuvalıga girdi.

20130119 175852

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
ben bir sorun olduğunu sanmam sonuçta yumurtlarken deri de açılmaların olması normaldir yumurta sıkışması olacağınıda düşünmüyorum 8 tane yumurtlayan 9.yu rahat yumurtlar

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Bende öle düşündüm ama çok deger verdigim kuşlarım aylardır onların yumurtlamasını bekliyorum o yüzden tedirgin oldum.

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Öncelikle yavru kuşun hayırlı olsun :=)

Anaç kuşunu mama ile fazla beslemişsen yağlanma yapmış olabilir.  Şu anda yavru beslemesi gerektiği için mamayı kesmeyin. Yavruları büyütsün o zaman  mamayı kesin, kanarya yemi verin ve uçabileceği büyüklükte bir kafese ya da salmaya alın, bir  müddet sonra düzelecektir.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Teşekkür ederim mehmet bey.
Bunu söleyen ikinci kişisiniz inş siz haklısınızdır. İlk yumurtaları Rahatlıkla Uçabilicekleri on numara bir kafese alıcam onları :)
Yeterki saglıklı bir şekilde şu dönemi atlatsınlar.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Yavru ve yumurtalarınız hayırlı olsun. Buruşma olayı normal yumurta çıkarken genişlediği için mecburen öyle oluyor ama tıkanma konsuna gelince yumurtayı kontrol edin derim herşey olabilir eğer yumurta düz durmuyosa sıkışma vardır ama düz duruyosa bi sıkıntı yoktur diye düşünüyorum yumurta dönmüş olabilir bi bakın.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Uğur, Yumurta tıkanması yaşayan bir kuş o kadar hızlı hareket edemez.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
kardeş ben yumurta sıkışması diye konu açtım onu iki sana cok yardımcı olacaktır

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Teşekkür ederim. Yavruları cıkıyor yavaş yavaş yavruları büyüttükten sonra salmaya mı alayım.
Salmada ne kadar sürede geçer bu yag bezesi ve salmada uygulamam gereken kur nedir.