Çok Acil Yumurta Dolu mu boş mu Resimli !

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
S.a. Arkadaşlar daha önceden epey Kelime konuşan muhabbet kuşuma uzun ugraşlardan sonra uygun bir dişi buldum. İlk yumurtasında 1 yavru çıkmış ölmüştü.Bendeki 2.Kuluçkası şu an dişinin 7 Adet yumurtası var şu an altında (Bu arada dişinin 2.kuluçkası değil daha önceden arkadaşım yavru almıştı epeyce) Neyse  Bu yumurtaların fotoğrafını çektim 1 adet kırmızı yumurta var diğerleri sarı damarlı gibi diğerlerinin hepsinin boş oldugundan korkuyorum yazık o kadar yumurtaya yatmasını istemiyorum dişinin internetten boş dolu fotoğraflarına baktım gördüm ki sarı damarlı olupta dolu olanda olabiliyormuş o yüzden bu fotoğraflara göre sizden yorum bekliyorum Kırmızı olan tek yumurtayı resimlerde işaretledim acele cevap bekliyorum.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Kırmızı yumurta kesin dolu, ama diğerlerineboş diyemeyiz.ddiğer sarı yumurtalarda da kılcal damarlar görünüyor.yeni yeni yavru oluşmaya başlamış olabilir.benim şahsi Görüşüm yumurtaları bu kadar sık kontrol etmeyin.malum havalarda soguk.hazırki yavru çıkacak yumurtayı da öldürebilirsin. En son yumurta 21.gününe vatana dek karışma.en son çare daha sonra yumurtaları kontrol edersin. 

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
yumurta kustan çıkarçakmaz kırmızı olmuyo bekle biraz bi kaç gün sora baktığında yine aynı renkte ise al altından ama stere girip diğer kalan yumurtayada yatmama durumu var

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
görüşüm
son derece yanlış yapıyorsunuz
kuşları kendi halıne bırakın
elinizde fener bu resimleri çekmek için kaç dakika yuvalığı açık bıraktınız??
ilk yumurtadan sonra 18 gün sabredin
dişi kuş yumurtaları atabilir veya kırabilir
yuvaya müdahale etmeyin....

o kadar yavru aldım
daha birinde bile elime fener alıp acaba dolumu boşmu diye kontrol etmedim...

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Mert AYDIN' Alıntı:
görüşüm
son derece yanlış yapıyorsunuz
kuşları kendi halıne bırakın
elinizde fener bu resimleri çekmek için kaç dakika yuvalığı açık bıraktınız??
ilk yumurtadan sonra 18 gün sabredin
dişi kuş yumurtaları atabilir veya kırabilir
yuvaya müdahale etmeyin....

o kadar yavru aldım
daha birinde bile elime fener alıp acaba dolumu boşmu diye kontrol etmedim...
Dişi kuş yuvadan çıkmıştı zaten ben bile kapağını açıp kuşu yumurtadan kaldırmam 1 dakika sürmedi çekmem de ben kuşun boşu boşuna zahmet çekmemesinden yanayım .

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
sefa bey yumurtaları yandan tutup baksaydınız daha iyi olurdu ilk 2 3 gün dolu yumurtada sarının içinde halkahalka bişey oluşuyor sonra minik bi kırmızılık klp yani atıyor bu muhteşem bi duygu bende bu zamana kadar kuşların hepsinin yumurtasını kontrol ederim ve boş yumurtaları atarım yumurta sayısına göre şu an ilk yumurtanın içinde damarların baya kırmızı olması gerekirdi ama belki diğerleri doludur 1 hafta kadar bekleyinn tekrar kontrol edin boşsa atarsınız zaten doluysa 1 haftaya kadar ışıkla bakınca içinde yavruyu görürsünüz .

erayki

Takipçi Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
kiremitler
arkadaşlar öyle yumurtaya bakarsam bidaha yatmaz falan bunlar kuştan kuşa değişir. yumurtalardan  dolu olanlar var gibi yumurtaya ışığı yandan tutarsan veya alttan herşey daha net olur.bence bu yumurtalar zaten daha gününü doldurmamış.sabırla beklemek gerek

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Boş olan  yumurtalardan 2  veya 3 tanesini almanızı  tavsiye ederim. son yumurta için halen şans var oda biliyorsan o yumurtayı damarlı dediğin yumurta  ilk yumurta değil  ilk yumurta olmuş olsa  şimdiye cokdan yumurta içersinde embiryo oluşumunun büyük kısmı tamamlanırdı o yumurtaya iyi bakmalısın  boş olanları alarak dişini dolu olanı  rahatlıkla altına almasını sağlamış olursun. 

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Eray KİREMİTLER' Alıntı:
arkadaşlar öyle yumurtaya bakarsam bidaha yatmaz falan bunlar kuştan kuşa değişir. yumurtalardan  dolu olanlar var gibi yumurtaya ışığı yandan tutarsan veya alttan herşey daha net olur.bence bu yumurtalar zaten daha gününü doldurmamış.sabırla beklemek gerek
Ünal YILMAZ' Alıntı:
Boş olan  yumurtalardan 2  veya 3 tanesini almanızı  tavsiye ederim. son yumurta için halen şans var oda biliyorsan o yumurtayı damarlı dediğin yumurta  ilk yumurta değil  ilk yumurta olmuş olsa  şimdiye cokdan yumurta içersinde embiryo oluşumunun büyük kısmı tamamlanırdı o yumurtaya iyi bakmalısın  boş olanları alarak dişini dolu olanı  rahatlıkla altına almasını sağlamış olursun. 
Çilem ERDEM' Alıntı:
sefa bey yumurtaları yandan tutup baksaydınız daha iyi olurdu ilk 2 3 gün dolu yumurtada sarının içinde halkahalka bişey oluşuyor sonra minik bi kırmızılık klp yani atıyor bu muhteşem bi duygu bende bu zamana kadar kuşların hepsinin yumurtasını kontrol ederim ve boş yumurtaları atarım yumurta sayısına göre şu an ilk yumurtanın içinde damarların baya kırmızı olması gerekirdi ama belki diğerleri doludur 1 hafta kadar bekleyinn tekrar kontrol edin boşsa atarsınız zaten doluysa 1 haftaya kadar ışıkla bakınca içinde yavruyu görürsünüz .
Yorumlar için teşekkür ederim Bu arada dişi kuşum ürkek bir kuş değil ele alışkın bir kuşumdur yani konuşan muhabbet kuşumu aratmıyor desem yeridir yumurtalar konusunda dediginiz gibi o kuştan kuşa göre değişir ben kesinlikle yumurtaya bakacam diye kuşu zaten yumurtadan kaldırmam benim amacım yazık yani 7 yumurtadan biri dolu ise digerlerine yatacam diye kendini heba etmemesi yönünde düşünüyorum saygılar.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
birkaçı  yada hepsi dolu ne fark eder bekleyin hele  en son yumurtya kadar kulucka suresi geçsin biraz sabredin.....