çok acil yumurta tıkanması olabilir !.....

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
arkadaşlar dişi kuşum bir kaç gündür yuvalıktan çıkmıyordu ishaldi kabarık duruyordu veteriner arkadaşıma durumu anlattım kuşun arkasını kotrol et şişlik varmı dedi kontrolüm arkasında misket gibi birşey var yumurta sanırım geziyo bastırınca zeytin yağı sürdüm sıcak buhara tuttum havluya sardım şimdi de yuvalıga koyduğum gibi duruyor buharı verince yumurta sanki poposunun ağzına kadar geldi gibi sobalı odaya aldım bu çifti vücut ısısı düşmesin diye kabarık durmasının sebebi yumurtlama zorlanması dedi tıkanma olabilir dedi fikirleriniz nedir önerileriniz nedir ?!!!!!!

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
cihan gerekeni yapmışsın birde kulak damlalığıyla kuşun poposuna sokup yağlandır akabinde yumurtayı kırmadan yavaş yavaş sıvazlayarak yumurtayı çıkartacaksın sakın yumurtayı içerde kırıyım deme

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
cihan aytan' Alıntı:
arkadaşım yumurtayı kırarak al içinden diyor  ???
  O arkadaşınla bir daha görüşme..
  Yumurta kırılırsa, kuş bir daha üreyemez ve hatta ölebilir..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
cihan gerekeni yapmışsın birde kulak damlalığıyla kuşun poposuna sokup yağlandır akabinde yumurtayı kırmadan yavaş yavaş sıvazlayarak yumurtayı çıkartacaksın sakın yumurtayı içerde kırıyım deme
+1 Poposuna vazelinde sürebilirsiniz

CeMalT

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
Cihan gerekli olan tüm cevaplar verilmiş selahattin abinin dediği gibi kulak temizlemek için kullandığımız pamuklu çubuğu yağın içine batırıp kuşun yumurta kanalına zarar vermeden yağlayabilirsin.

Sencer Ötan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sencer
Soyadı
Öztan
Zor ve üzücü bir durum :( Bence acilen profesyonel bir veteriner yılmaz abinin paylaştığı gibi bir operasyon yapmalı :(( geçmiş olsun

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
şuan bir sorun yok yumrtalığında şişlik yok erkeğe cilveleşiyor erkeğe sokuluyor birbirlerini kaşıyorlar fakat kabarık duruyor kalın bir ishal yapıyor çok ve cıvık olarak yani poposundan zor temizliyorum kulak temizleme çubuğunu  yağlayıp hafif soktum yumurtalığına yuvalığına girip çıkıyor yem yiyor anlamadım dün geceki şişlikten eser yok en önemlisi bu kuşun sesi çıkmıyor ötemiyor gibi ötmek istediğinde tıs diye bir ses çıkarıyor sadece ne oldu bu kuşa anlamadım gitti ya

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
cihan aytan' Alıntı:
şuan bir sorun yok yumrtalığında şişlik yok erkeğe cilveleşiyor erkeğe sokuluyor birbirlerini kaşıyorlar fakat kabarık duruyor kalın bir ishal yapıyor çok ve cıvık olarak yani poposundan zor temizliyorum kulak temizleme çubuğunu  yağlayıp hafif soktum yumurtalığına yuvalığına girip çıkıyor yem yiyor anlamadım dün geceki şişlikten eser yok en önemlisi bu kuşun sesi çıkmıyor ötemiyor gibi ötmek istediğinde tıs diye bir ses çıkarıyor sadece ne oldu bu kuşa anlamadım gitti ya  ayrıca kuyruğuda aşağı doğru bükük duruyor

Sencer Ötan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sencer
Soyadı
Öztan
cihan abi kuşunuzun kuyrugu yukarı dogrumu cekıyor asagı dogru kusa dogrumu dikleşiyor.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Cihan bey, o şişlik bir günde kaybolacak şişlik değildir.
    Ama neyse ki Anne kuşun sağlığı iyi yem bile yiyor, sevindim fakat sizin kuşunuz kahraman bir kuşmuş. benimkiler (eşlerini haraca bağlamışlar) yuvalığa kursak servisle besleniyorlar.
  Bir ihtimal; kuşunuz ilk yumurtayı yaptı; eşiyle beraber afiyetle yediler; olabilir mi ?

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
ya eşiyle yumurtayı yediklerini bir an düşündüm ve yuvalığın içinde kabuk aradım bulamadım olsun anne sağlığında olsun yumurtanın acelesi yok eğer öyleyse erkekle beraber giriyorlardı yuvalığa ama düngece hiç girmemişti erkek bakıcaz bakalım nolucak  ::)

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
YUMURTA OLDUĞUNA EMİNMİSİN BAZEN KUŞ ŞİŞİP YUMURTA GİBİ OLABİLİYOR MESALA BENİM KUŞUM İKİ YUMURTA YAPTI ARKASI HEPŞİŞ GERİSİ GELMEDİ SALMAYA SALDIM ŞİŞLİK BİTTİ AMA YUMURTAYSA SAKIN YUMURTAYI İÇİNDE KIRMA YÜZDE DOKSANI ÖLÜMLE SONUÇLANIYOR

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yumurta olup olmadığından tam olarak emin olmalısınız. Kuşun şiş kısmını hafiften elinizle yoklayın.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
arkadaşlar kuşumun ölüsünü bugün yuvalıktan aldım 2 gündür  yuvalıktan çıkmıyordu bende rahatsız etmeyeyim artık diyerek yuvalığa 2 gündür bakmamıştım herhalde yumurtaya yattı diye ama bu akşam ölüsünü aldım  :'(
kendimi suçlu hissediyorum  :(