ÇOK ACİLLLL YARDIM LÜTFEN KUŞUMU KAYBETMEK İSTEMİYORUM

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
acill deme sebebım erken teshıs edıp mudahale etmeme lutfen anlayın

cemal TANIŞ kardeşimden aldıgım takım tam yuva hazırlığı yaparken bu hale geldi sorun nedır cok acıl yarım lutfen kuşu kaybetmek ıstemıyorum neler yapabılırım
yemesınde ıcmesınde ucmasında sıkıntı yok dıskısı normal

1- kafa arkasında tuyler yolunmuş
2-gogus tek renktı beyaz tuyler cıkmış

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
kusun bır saglık sorunu yok yer degısıklıgınden ve beslenmeden kaynalan tum dökumu (fek) beslenmesıne dıkkat edın verdıgınız yemın içinde muhtemelan sılle vardır kusların tug degısımını hızlandırır geldıgı yerden sızın yerınız bırazda olsa daha sıcakmış bence kusunuz rahatlıkdan erken duye gırmıs muhtemalan

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
sağlığını tehlikeye sokabilecek bir durum değil rutin tüy değişimi gibi görükküyor kafasının arkasında yogunlasıyorsa bu durum erkek yoluyor gibi bir durum akla gelebiliyor yavruya bakıyorlarsa erkek cıftlesmek ıstıyor olabılır o yuzden bazen erkekler dısılerın kafa arkasını yolabılıyorlar dişilerin sırt bölgeleri kasa arkası kanat üstlerindeki yolmaya dayalı tüy eksiklikleri en birinci olarak erkeğin yaptığını akla getirir erkek ve dişiyi iyi besleyin her şey vitamin değil vitaminler protein eksikliğini karşılayamazlar ve tüy yolmalar mineral+protein eksikliklerinde başgösterebilir temel uygulama mineral ve protein ağırlıklı besleme vitamin sadece bunların yanında verilmelidir sürekli vitamin verilmesi kuşları vaktinden evvel kızıştırıp yumurta üstünde yatarken veya yavru büyütürken erken yumurtlamaya sebep olacağı için yavru yumurta kayıplarına ya da eşlerin birbirlerini yamyamca parçalayıp öldürmesine kadar gidebilir  mineral eksikliği için aşağıdaki vereceğim linkteki ürünlerimiz yardımı ile giderebilirsiniz yanı sıra protein için çimlenmiş buğday ve iyi haşlanmış yumurta verilebilir kolay gelsin.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,9793.0.html