Çok güzel kokan kuşların severek yiyecekleri kuru mama tarifi istiyorum

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
Havalar artık sıcak oldu yumurta mamasi çok çabuk bozuluyor.sizden ricam 1 çift kuş için güzel kokan kuşların severek yiyecekleri kuru mama tarifi istiyorum.forumu araştırdım hep yumurta maması. Kuru mama olanda ölçüleri çok birini denedim ölçülerini azalttım hiç güzel olmadı ayarlayamadım.selahattin abinin bi mamasi vardı denedim kıvamı iyiydi ama kokusu hiç güzel değildi.sizden ricam güzel tariflerinizi bekliyorum

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Ben hazır mama kullanıyorum Fakat mama tarifi bilenler konunun altına yorum yapacaktır

hazır mama kullanıyorum pek fazla zahmeti yok bravonun ballı maması cay tabagına alıyorum 3 damla su karıstırıp havuç varsa havuç katıyorum mevsımı degıl ise kuru olarak verıyorum muz gibi kokuyor benım yıyesım gelıyor :D ve kuşları kızıştırmada cok iyi

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
güzel kokmasını istiyorsanız karar vereceginiz mamanın icersine.. portakal ve mandalina kapuklarını rendelerek koyabilirsiniz.. c vitamini takviyeside yapmış olursunuz o zaman.. kolay gelsin..

beratdag

Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
dağ
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
Ben hazır mama kullanıyorum Fakat mama tarifi bilenler konunun altına yorum yapacaktır

hazır mama kullanıyorum pek fazla zahmeti yok bravonun ballı maması cay tabagına alıyorum 3 damla su karıstırıp havuç varsa havuç katıyorum mevsımı degıl ise kuru olarak verıyorum muz gibi kokuyor benım yıyesım gelıyor :D ve kuşları kızıştırmada cok iyi
nerden alıosun kardeş o mamayı?

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
Hazır mamalarda çok pahalı ben quik'ini aldım ufak bi poseti 5 lira o yüzden evde yapmak istiyorum.cevap verenlere çok teşekkür ederim.sanırım herkes hazır mama kullanıyor kimse tarif yazmadığına göre .

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benim kendi yaptığımda var denemek amaçlı hazırda aldım. Kendi yaptığım kuru karışımı kendim ayarladım göz kararı ama denemek isterseniz anlatmaya çalışayım bu arada ilk zamanlar yemiyordu benim kuşlar baya uğraştırdılar beni deneye deneye tarifte değişiklik yapa yapa bunu buldum.
Hazır bebek maması aldım çok çeşit var ben bu 7 tahıllı ballı olanlardan aldım.
İrmik
Bebe büsküvisini ezdim koydum
Az miktarda nişasta, pirinç unu, galeta unu ve mısır ununu karıştırıp bir kavanoz toz karışım elde ettim mamayı büskiviyi ve irmiği bol kullandım. Havuç ve haşlanmış yumurtayı rendeliyorum bu toz karışımlada kıvamını ayarlıyorum güzel kokması için çok az tarçın serpin mamaya ben bira mayası ve diazymde ekliyorum he birde kalamar kemiğini ve yumurta kabuğunu ezip ekliyorum benim kuşlar maşallah iyi yiyorlar bunu arada değişiklik olsun diye fındık veya badem ezip ekliyorum ruşeym ekliyorum e vitamini var diye.
İnşallah anlatabilmişimdir ölçü yazamadım ama işinize yarar umarım.

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
Çok teşekkür ederim mehtap hanım ben kek tarifi istiyordum ama sizin bu tarifte çok güzel bunu da deneyeceğim

poligon

Yeni Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
sorgucu
500 grm mısır unu 2 3 paket ırmık 100 gram cavdar unu 1 paket 250 gram bebek maması 200 gr pırınc unu cici bebe ve daha bır cok un cesıtlerı ekleyebılırsın mercımek unu yulaf unu gıbı bunları karıstırıp mama yaptıgında uzerıne dokebılırsın bitkı cesıtlerı