Çok hasta

Gizemreyhan

Yeni Üyemiz
Merhaba, ben bundan 2 ay kadar ö
nce bir eczanede çok kötü bir halde bir muhabbet kuşu buldum. Hemen ordan sahiplendim ve neler yapabilirim bakmaya çalıştım. Kuşun karnında ve kuyruk kısmında şişlikler var tümör gibi. Ve tüyleri yok denecek kadar az, hiç çıkmıyor. Fransız tüy dökümü dediler. Dışkısı için bir kaç ilaç önerdiler kullandım ama geçmedi. Ben kuşumu iyileştirmek istiyorum ve hiç anlamıyorum bu işlerden. yardım ederseniz çok sevinirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ekli dosyalar

Gizemreyhan

Yeni Üyemiz
https://streamable.com/m111c karnında böyle bir şişlik var ve ara sıra böyle kriz geçiriyor https://streamable.com/1djeb ayrıca nefes alırken sallanıyor ve sağ ayağı topallıyor sanırım sürekli düştüğü için tünekten incitti. Kuş çok kötü durumda lütfen yardım edin ben hiçbir şey bilmiyorum

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
French Molt için geliştirilmiş kesin bir çözüm bilmiyorum. Öncelik tüyden ziyade iç hastalık. Benim gördüğüm kadarıyla kıç bölgesinde Lipom vari bir şişlik var. Uzun süreli antibiyotik tedavisi gerekecek.

1. Öncelikle en az 3 kere tekrarlayacağınız ve her bir kür arasına 1 hafta ara vereceğiniz bir antibiyotik tedavisi olacak;
      5 gün Suplhamezathine 100 ml suluğa 8 damla (her seferinde dozaj aynı)
      3 gün Vitamino-Tonik 100 ml suya 6 damla (her seferinde dozaj aynı)
      3 gün Sulphamezathine
      3 gün Vitamino-Tonik
      3 gün Probiyotik (Diazyme 256 100 ml suluğa 1 çay kaşığı ucu ile)
      3 gün sadece su
      1 gün Levamizol etken maddeli (örneğin sitrax 30mg ölçü olsun diye verdim) 100 ml suya 6-8 damla
      3 gün sadece su

2. 24 gün sonunda 1. periyodu tekrarlayacağız. bir 24 gün daha sürecek.  (Şişliklerin indiğini umarım görebileceğiz)
3. Şişlikler inmeye başladı ise iç parazitleri temizledik diyebileceğiz ve kurtlardan da belki arındırmış olacağız.
4. Şişlikler indi ve dışkılamamız düzeldi ise tüy tedavisi için yine kesin emin olmamakla beraber 2 haftalık tüy tedavisi uygulayacağız. O da
      Her gün 0,05 ml insülin iğnesi ile deri altına (kuşun iki bacağı arasında sağ ve sola (orta kemikten yarım parmak mesafede) enjekte edilecek.
      2 hafta içerisinde tüylenme başlayacaktır diye ümit edeceğiz. Bu da ağırlıklı B vitamini içerdiği için insanlardaki Biotin etkisi yaratacak ve kuşunuzu tüylendirecektir.

ÖNEMLİ : Bu tedavilerde antibiyotik kullanımında kafes içerisinde sadece standart yem harici hiç bir şey ilave vermeyeceksiniz. Bu kuşların asıl gıdasının DARI olduğunu unutmayalım.

Elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım. Üstadlar da ilaveler varsa yazar ya da yanlışımı düzeltirler.

Geçmiş olsun.

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Kefes düzeniniz de tünek en altta bir adet olsun, kafes altında da tel ızgara olsun. Hayvan yere indikçe kendi dışkısı üzerinde gezmek zorunda kalmasın.
Yemlik suluk en altta olacak şekilde ayarlarsınız.

Dediğim gibi antibiyotik kullanımında kafes içinde gaga taşı, sübye kemiği, mama kullanımı, vitamin, yaprak vs. hiçbirşey olmayacak. Sadece darı grubu yem olacak. Antibiyotik diğer mineraller ile tepkimeye girdiğinde etkisi yok denecek kadar aza düşüyor. O yüzden uygulama yetersiz kalabilir.

Ayrıca günlük tazelemek ve her sabah aynı saatte vermek ilacın etkisinin kaybolmadan aynı tazelikle kuşunuza verilmesini sağlar. (Tüm ilaçları tazeden vermelisiniz, günlük olmalı)

Strese girmesin diye yere doğru ufak bir ayna ile arkadaşı varmış gibi kendisini izlemesini sağlayabilirsiniz.

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
iğnedeki dozajı yanlış yazmıştım düzelttim.
0,05 (insülin enjektöründeki 0,1 göreceksiniz. Onun yarısı kadar olacak)

Gizemreyhan

Yeni Üyemiz
Faruk EMİRLEROĞLU' Alıntı:
French Molt için geliştirilmiş kesin bir çözüm bilmiyorum. Öncelik tüyden ziyade iç hastalık. Benim gördüğüm kadarıyla kıç bölgesinde Lipom vari bir şişlik var. Uzun süreli antibiyotik tedavisi gerekecek.

1. Öncelikle en az 3 kere tekrarlayacağınız ve her bir kür arasına 1 hafta ara vereceğiniz bir antibiyotik tedavisi olacak;
      5 gün Suplhamezathine 100 ml suluğa 8 damla (her seferinde dozaj aynı)
      3 gün Vitamino-Tonik 100 ml suya 6 damla (her seferinde dozaj aynı)
      3 gün Sulphamezathine
      3 gün Vitamino-Tonik
      3 gün Probiyotik (Diazyme 256 100 ml suluğa 1 çay kaşığı ucu ile)
      3 gün sadece su
      1 gün Levamizol etken maddeli (örneğin sitrax 30mg ölçü olsun diye verdim) 100 ml suya 6-8 damla
      3 gün sadece su

2. 24 gün sonunda 1. periyodu tekrarlayacağız. bir 24 gün daha sürecek.  (Şişliklerin indiğini umarım görebileceğiz)
3. Şişlikler inmeye başladı ise iç parazitleri temizledik diyebileceğiz ve kurtlardan da belki arındırmış olacağız.
4. Şişlikler indi ve dışkılamamız düzeldi ise tüy tedavisi için yine kesin emin olmamakla beraber 2 haftalık tüy tedavisi uygulayacağız. O da
      Her gün 0,05 ml insülin iğnesi ile deri altına (kuşun iki bacağı arasında sağ ve sola (orta kemikten yarım parmak mesafede) enjekte edilecek.
      2 hafta içerisinde tüylenme başlayacaktır diye ümit edeceğiz. Bu da ağırlıklı B vitamini içerdiği için insanlardaki Biotin etkisi yaratacak ve kuşunuzu tüylendirecektir.

ÖNEMLİ : Bu tedavilerde antibiyotik kullanımında kafes içerisinde sadece standart yem harici hiç bir şey ilave vermeyeceksiniz. Bu kuşların asıl gıdasının DARI olduğunu unutmayalım.

Elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım. Üstadlar da ilaveler varsa yazar ya da yanlışımı düzeltirler.

Geçmiş olsun.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Bana umut ışığı oldu çok üzülüyorum haline. Yalnız bir kaç sorum olacak, bu ilk başta yazdığınız ilaçları söylediğiniz şekilde 1 hafta arayla mı kullanacağım? Mesela Suplhamezathine kullandım ardından vitamin sonra 1 hafts ara tekrar Suplhamezathine diye yazdığınız sırayla gidecek değil mi? Bir de bu periyodları 3 kere daha mı yapacağım ?Biraz kafam karıştı bir de bu ilaç ve vitamini veterinerden mi alacağım eczanede olur mu? Çok soru sordum kusura bakmayın acemiyim biraz

Gizemreyhan

Yeni Üyemiz
Kefes düzeniniz de tünek en altta bir adet olsun, kafes altında da tel ızgara olsun. Hayvan yere indikçe kendi dışkısı üzerinde gezmek zorunda kalmasın.
Yemlik suluk en altta olacak şekilde ayarlarsınız.

Dediğim gibi antibiyotik kullanımında kafes içinde gaga taşı, sübye kemiği, mama kullanımı, vitamin, yaprak vs. hiçbirşey olmayacak. Sadece darı grubu yem olacak. Antibiyotik diğer mineraller ile tepkimeye girdiğinde etkisi yok denecek kadar aza düşüyor. O yüzden uygulama yetersiz kalabilir.

Ayrıca günlük tazelemek ve her sabah aynı saatte vermek ilacın etkisinin kaybolmadan aynı tazelikle kuşunuza verilmesini sağlar. (Tüm ilaçları tazeden vermelisiniz, günlük olmalı)

Strese girmesin diye yere doğru ufak bir ayna ile arkadaşı varmış gibi kendisini izlemesini sağlayabilirsiniz.
Zaten benim çift kuşlarım var farklı kafeslerdeler ama kafesler aynı odada, karşılıklı ötüyorlar sıkılmıyor. İştahı çok açık aşırı kilolu uçamadığı için. Dediğiniz iğneyle olan kısmı ben yapmam mümkün değil beceremem ama veterinere götürsem yapar mı acaba? Ben çok büyük bir şehirde yaşamıyorum o yüzden kuşlardan anlayan bir veteriner yok bulunduğum ilde. Bir de kafeste sadece mürekkep balığı kemiği var onu da çıkarırım o zaman çok sağolun

Gizemreyhan

Yeni Üyemiz
Gizem REYHAN' Alıntı:
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Bana umut ışığı oldu çok üzülüyorum haline. Yalnız bir kaç sorum olacak, bu ilk başta yazdığınız ilaçları söylediğiniz şekilde 1 hafta arayla mı kullanacağım? Mesela Suplhamezathine kullandım ardından vitamin sonra 1 hafts ara tekrar Suplhamezathine diye yazdığınız sırayla gidecek değil mi? Bir de bu periyodları 3 kere daha mı yapacağım ?Biraz kafam karıştı bir de bu ilaç ve vitamini veterinerden mi alacağım eczanede olur mu? Çok soru sordum kusura bakmayın acemiyim biraz

Cevap verebilirseniz alacağım ilaçları, kusura bakmayın kuşun durumu kötü olduğu için acele ediyorum

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Gizem REYHAN' Alıntı:
Merhaba, ben bundan 2 ay kadar ö
nce bir eczanede çok kötü bir halde bir muhabbet kuşu buldum. Hemen ordan sahiplendim ve neler yapabilirim bakmaya çalıştım. Kuşun karnında ve kuyruk kısmında şişlikler var tümör gibi. Ve tüyleri yok denecek kadar az, hiç çıkmıyor. Fransız tüy dökümü dediler. Dışkısı için bir kaç ilaç önerdiler kullandım ama geçmedi. Ben kuşumu iyileştirmek istiyorum ve hiç anlamıyorum bu işlerden. yardım ederseniz çok sevinirim.

gecmis olsun.. bu durum genelde virüs kaynaklıdır. antibiyotiklerle cözülecek bir durum değildir. kusun kuyruk tarafının siskinliği deri altı tüylerin dısarı cıkamatip icinde buyumesi kaynaklidir. orasi apse yapar ve sistikce siser. karın alt kısmındaki siskinlik gordugum kadariyla yaglandıgının isareti yinede net birkac video gormek gerekiyor.

tedaviye gelince iş biraz uzun..

öncelikle dış parazit ve mantar uygulamarı yapılmalı..

travazol mantar kremini vucunun her yerine iki uc gunde bir yedirerek sürünüz..

buna yaklasık bir ay devam edin..

ayrica dış parazitler icin.. frontline sprey öneririm..

bu uygulamaları yaparken kusa gunluk mama verin.. ama sebze agırlıklı olmalı..

tuyleri tekrar cıkması icinde..

yag asitleri b vitaminleri ve yogun biotin olmalı.. bu takviyeler icin..

powermax oilmix
powermax b comlex
powermax biotin isimli ürünleri hergun kullanızı oneririm..

bunların haricinde, kuyruk tarafındaki tüyler icin, anlayan birinin kesip tüyleri alması lazım, yada sirke ruhu enjekte edilip tüylerin icten kurutup dökülmesi saglanmalıdır.

Gizemreyhan

Yeni Üyemiz
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
gecmis olsun.. bu durum genelde virüs kaynaklıdır. antibiyotiklerle cözülecek bir durum değildir. kusun kuyruk tarafının siskinliği deri altı tüylerin dısarı cıkamatip icinde buyumesi kaynaklidir. orasi apse yapar ve sistikce siser. karın alt kısmındaki siskinlik gordugum kadariyla yaglandıgının isareti yinede net birkac video gormek gerekiyor.

tedaviye gelince iş biraz uzun..

öncelikle dış parazit ve mantar uygulamarı yapılmalı..

travazol mantar kremini vucunun her yerine iki uc gunde bir yedirerek sürünüz..

buna yaklasık bir ay devam edin..

ayrica dış parazitler icin.. frontline sprey öneririm..

bu uygulamaları yaparken kusa gunluk mama verin.. ama sebze agırlıklı olmalı..

tuyleri tekrar cıkması icinde..

yag asitleri b vitaminleri ve yogun biotin olmalı.. bu takviyeler icin..

powermax oilmix
powermax b comlex
powermax biotin isimli ürünleri hergun kullanızı oneririm..

bunların haricinde, kuyruk tarafındaki tüyler icin, anlayan birinin kesip tüyleri alması lazım, yada sirke ruhu enjekte edilip tüylerin icten kurutup dökülmesi saglanmalıdır.
Ben iç dış parazit için vilmectin uyguladım ama?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz

vilmectin ivermectin icerir.. yeterli gelmez bu durumlarda oluşabilcek tüm dış parazitleri ortadan kaldırmak lazım, ayrica travazol onermemin sebebide mantar.  deri de mantar var ise tüylerin cıkmasına izin vermez ve tüy bozukluklari oluşturur..

bu sekilde bir kusu olan bir bayan arkadasımızın kusu bu tedaviyle düzelmeye basladi..

attıtıgım şablondaki ilacların etki mekanizmaları yazıyor.

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Selamlar,

Behzat Bey'in yazdıkları (dış mantar için) tedaviye oradan  başlayabilirsiniz _sonuçta benden daha tecrübeli_. Ancak ikimizde şu konuda hem fikiriz uzun bir süreç olacak.

Benim yazdığım kür sıralaması arka arkaya olmalı.

Antibiyotik 5 gün, hemen ardından 6. gün 3 gün süre ile Vitamin, 9. gün 3 gün süre ile tekrar antibiyortik, 12. gün 3 gün süre ile vitamin, 15. gün 3 gün süre ile probiyotik. 18. gün 1. set biter ve 1 hafta ara.
Bu 1 hafta içinde ortadaki gün levamizol.

Yine Behzat Bey'in yazdığı uygulamada antibiyotikli süreçte kafes içinde sadece yem ve ilaçlı su olmalı. Başka bir şey vermeyin !

Gizemreyhan

Yeni Üyemiz
Selamlar,

Behzat Bey'in yazdıkları (dış mantar için) tedaviye oradan  başlayabilirsiniz _sonuçta benden daha tecrübeli_. Ancak ikimizde şu konuda hem fikiriz uzun bir süreç olacak.

Benim yazdığım kür sıralaması arka arkaya olmalı.

Antibiyotik 5 gün, hemen ardından 6. gün 3 gün süre ile Vitamin, 9. gün 3 gün süre ile tekrar antibiyortik, 12. gün 3 gün süre ile vitamin, 15. gün 3 gün süre ile probiyotik. 18. gün 1. set biter ve 1 hafta ara.
Bu 1 hafta içinde ortadaki gün levamizol.

Yine Behzat Bey'in yazdığı uygulamada antibiyotikli süreçte kafes içinde sadece yem ve ilaçlı su olmalı. Başka bir şey vermeyin !
Teşekkür ediyorum

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Bu arada Behzat Bey'in verdiği ilaçları inceledim. Powermax takviyeleri Şeker içerikli takviyeler. Mümkünse bunları daha farklı yollarla deneyebilirsiniz.

Yine de siz bilirsiniz.

Gizemreyhan

Yeni Üyemiz
Bu arada Behzat Bey'in verdiği ilaçları inceledim. Powermax takviyeleri Şeker içerikli takviyeler. Mümkünse bunları daha farklı yollarla deneyebilirsiniz.

Yine de siz bilirsiniz.
Teşekkür ederim Faruk bey

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
rica ederim. sonuçta şeker içeriği mantarı tetikleyebilir ve en çok karşı çıkılan şeydir. Üstadlar genelde doğal yollarla şeker almasını tavsiye ederler. Sonuç olarak bu kuşları biz kafese hapsettik (yani insanoğlu). Normalde bu kuşlar doğada darı grubundan hariç çok fazla meyve türü şeyler tüketmezler. Hastalanınca kedigiller ot yerler bu düzenli olarak kedigillerin ot yediği ve hepçil olduğu anlamına gelmez. Bu kuşlar da (yani muhabbetkuşları) tohum yerler. Diğer kuşlar gibi börtü böcek dahi tüketmezler _zorda kalmadıkça_.  O yüzden bisküvi, meyve ve sebze ile yapılan takviyelerde bisküviyi zinhar kullanmıyorum. Meyce ve sebze de takviye olarak sadece belirli dönemlerde ve sınırlı vermeye çalışıyorum. Antibiyotiklerde dahi şeker içerikli olanlar için sonrası tedavilerde vitaminlere dikkat ederek ilerlemeye özen gösteriyorum.

Dış mantar için krem ok, iç mantar için ben Zolax 50 mg kapsül kullanıyorum. 100 mg kapsül (yani 2 kapsülün içini 1 lt suya karıştırılarak 100 ml suluğa tüm kuşlarıma uyguluyorum)  2 gün ara ile 5 - 6 uygulama (toplam 15- 17 günlük bir tedavi) arada vitamin uygulaması yapmıyorum çünkü zolax da içeriğinde şeker mevcut.  Bendeki kuş sayısı ve kafes sayısına göre bu uygulama 1 lt üzerinden size yazdım. siz 100 ml suluk için 10 mg olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. 50 mg zolax'ın 1/5 i kadar tozu suluk içinde iyiçe karıştırın 24 saat kafeste beklesin ve içmesini sağlayın derim. Yapabilirseniz elle besleme şringası ile 1 ml direk olarak bu sudan kursağına basabilirsiniz. (sulukta seyreltilmiş hali ile). Böylece emin de olursunuz.

Sadece tavsiyedir.