Çoooooooooooooooook Acil Lütfen Bakın!!!!

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Arkadaşlar benim kuşlarım 3 tane yavru yapmıştı.Az önce hepsi yuvadan atlamış.Şimdi benim ne yapmam lazım?Lütfen yardım edin! Sonu hüsran olmasın! :eek:

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
3.5 hafta kadar oldular.Hepsinin hepsinin uçuş tüyleri çıktı.Ayrıca en büyük ve ortancanın kanat altı tüyleri de tamamen çıktı ama en küçük olanınki daha tam çıkmadı.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
en kücük olanını yuvalıga geri koy ikisi  dışarda kalsın anne baba besliyorsa sorun yok .onlara yem kırmayı ögretirler.yok beslemiyorsa yuvalıga koy .

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Murat KABAYEL' Alıntı:
en kücük olanını yuvalıga geri koy ikisi  dışarda kalsın anne baba besliyorsa sorun yok .onlara yem kırmayı ögretirler.yok beslemiyorsa yuvalıga koy .

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Peki tamam.Bir şey daha sorabilir miyim?Yavrular birbirini beslerken gördüm az önce bu durum anne ve babanın yavruları beslememesinden mi kaynaklanır?Bu arada baba dişiyle çiftleşmeye çalışıyor.Ayağını omzuna atıyor ve dişinin kakası büyüdü yine sanırım bu yüzden babada yavrulara bakmıyor diye tahmin ediyorum ama süz üstadlar daha iyi bilirsiniz bu durumu.Şimdi ben tam olarak ne yapayım?

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Uğur MOGAN' Alıntı:
Peki tamam.Bir şey daha sorabilir miyim?Yavrular birbirini beslerken gördüm az önce bu durum anne ve babanın yavruları beslememesinden mi kaynaklanır?Bu arada baba dişiyle çiftleşmeye çalışıyor.Ayağını omzuna atıyor ve dişinin kakası büyüdü yine sanırım bu yüzden babada yavrulara bakmıyor diye tahmin ediyorum ama süz üstadlar daha iyi bilirsiniz bu durumu.Şimdi ben tam olarak ne yapayım?
hocam kuşların resimlerini koysanız net birşey söyleyebiliriz ama sizin söylediklerinizden anladığın 2 yavrunun artık başka kafese alınabilir olduğu

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Hamdi KALİ' Alıntı:
hocam kuşların resimlerini koysanız net birşey söyleyebiliriz ama sizin söylediklerinizden anladığın 2 yavrunun artık başka kafese alınabilir olduğu
+1

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Peki abilerim.Kuşların  photo larını çekmeye çalışacağım.Şu anda çekme ihtimalim maalesef yok.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
yavruları kendi başlarına yem yedigini görmeden ayırma derim anne baba yem kırmayı ögretmeleri lazım yoksa aclıktan ölürler.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
yavrular yem kırmaları için popo tüylerinin de çıkması lazım (erkek kuşun tüyleriyle karşılaştır) genel de 35 günlükken yeme düşer bazıları 30 günlükken de yem kıra biliyorlar...

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Murat KABAYEL' Alıntı:
öncelikle kafes tabanına yem dök, kafesteki tünekleri çıkart tek tünek yuvalığa yakın tak, böylece yuvalığa giriş çıkışlar kolay olur :) tünekleri çıkartma sebebi baba da tünek olmayınca kafes tabanına inecek ve tabanda yem yerken yavruda babadan gördüğünü yapıp yem kırmaya başlayacak. arada bir babada yem kusar allahın izniyle sağlıklıca yuvadan uçurursun.şimdiden kolay gelsin. bu arada gece ışıklarını kapatırken tabandaki yavruyu geri yuvalığa koyuyorum ne olur olmaz diye :)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Murat KABAYEL' Alıntı:

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Merhaba arkadaşlar.İyi haberi vereyim dedim.En büyük ve ortanca olan artık kendi başının çaresine bakabiliyor.Yem kırıp yiyebiliyor.Sadece en küçük olan yuvada onu da annesi ve babası bakıyor.O da en yakın zamanda yuvadan atlayıp kendi özgürlüğüne kavuşur inş.Birde artık en büyük ve ortanca yavruyu başka kafese koyabilir miyim?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
gözünüz  aydın...lakin dedikleri  gibi  yapınız  en son cıkanı  geri  yuvaya  koyunuz...

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
32 gününü dolduran kuş yem kırar anne baba dövüyosa ayırın dövmüyolarsa dursun en küçük yavrununda günü geldiği zaman hepsini ayrı kafese koyun.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Pekala.Çok teşekkür ederim.En küçük yavruya dediğiniz gibi davranıyorum.Tek sorum şimdi en büyük ve ortanca yavruyu yuvalığa geri koyayım mı?

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Uğur MOGAN' Alıntı:
Pekala.Çok teşekkür ederim.En küçük yavruya dediğiniz gibi davranıyorum.Tek sorum şimdi en büyük ve ortanca yavruyu yuvalığa geri koyayım mı?
koymayın eğer koyarsanız dövme ihtimalleri yüksek.