çözemediğimiz bir kırılma var üretimhanemizde :s

maksat-muhabbet

Yeni Üyemiz
Adı
kaan
Soyadı
mutlu
merhabalar,

2 ay kadar önce açtığımız üretimhanemizde sıcakların artmasıyla yavrularda ve yetişkinlerde ölümler başladı kafesleri, follukları dezanfekte ettiğimiz halde. hatta ayrıyetten bit, pire spreyi ile de önlem almaya çalıştık ama ölümler bitten pireden değil. kuşlarda da herhangi bir anormallik yok, üretimhanenin sıcaklığı biraz arttı yazın gelişi ile ama durulamayacak kadar da sıcak değil. bu hafta 2 damızlık erkek ve 6 yavru kaybımız oldu :(

Bugün temizlik yaparken damızlık bir erkeğimiz tavanın üstünde kıpırmadan duruyordu (dün hiçbir şeyi yoktu) kafesten çıkardım ve tek başına başka bir kafese koydum, yarım saat sonra kendi etrafında acayip acayip dönmeye başladı, 1 saat içerisinde döne döne can verdi, bilgi ve tecrübelerinizi bizimle paylaşıp daha fazla can vermeden ve bizde daha fazla üzülmeden yardımcı olurmusunuz?

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
o dönerek ölen kuşu yenimi getirmiştiniz üretimhaneye
ve göğsüne baktınızmı ölünce kuruma varmıydı

maksat-muhabbet

Yeni Üyemiz
Adı
kaan
Soyadı
mutlu
üretimhaneyi açtığımız günden beri bizdeydi ve gayet sağlıklıydı, diğer ölenlerde öyle :( kuruma yoktu ama kursağında da hiç yem yoktu, çok halsizdi

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
5 gün önce aynı olay başıma geldi
çok sağlıklı erkek kuşum sabah yerdeydi tek kafese aldım 1 saat sonra yerde takla atarak döne döne öldü
ve kursağı boştu
sebebini bende anlayamadım hiç hasta kuşum yok bu arada üretimhanede çok ilginç

maksat-muhabbet

Yeni Üyemiz
Adı
kaan
Soyadı
mutlu
sizin 5 ay önce yaşadığınızın aynısı bende yaşıyorum :S kuşunuz öldükten sonra bir ilaçlama yada buna benzer bir önlem almışmıydınız? başka ölümlerde olmuşmuydu aynı şekilde? (benim kaybım 1 tane değil ve devamının gelmesinden korkuyorum) bir öneriniz var mı?

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
5 ay değil 5 gün önce oldu olay
çok şükür şimdilik bir anormallik yok
hiçbir sebep bulamadım bit ilaçlaması yaptım her ihtimale karşı
başkada birşey yok

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
dönerek öldü derken kendi etrafındamı döndü? kümesinizde muhtemelen bulasıcı bir hastalık var tavsiyem kümesi bosaltip iyi bir kirecleme yapmanız ve hasta olan birkac kusu test yaptirmanızdır.. dönerek öldü cumlesi salmonella hastalığı düsüncesini olusturdu bende.. ama yinede emin olmadan ilac kullanmayın

mahmut_4561

Yeni Üyemiz
Adı
MAHMUT
kuşunuzda ishal varmıydı veya kıcında kuru pislik varmıydı iştahsızlık oldugu zaman yapışmadan dolayı kuş pisleme yapamıyor zaten ve o yüzdende çölebilir. birde kuşunuzun pisliklerine bakın (dıckısına) koyu yeşil yogun bir pislemede varsa onada bak derim bu bakteriden dolayı olabilir buna karşı topkim diye bir ilac firması var istanbulda o ilactan bul derim 5 gün üst üste kullanılıyor ve bundan öncede bir önerim ac olan kursagında hicbirşey yok dediniz iştahsızlık var bunun önleminide ben SULPHAMEZATİNE diye ilacla SUPERVİT diye vitamin var onu karıştırdım verdim ölmeyi böyle durdurdum 30 kuştan 17 si ölmüştü en son başka bir veterinerden ögrendim 3 tane veteriner dolaştım en son böyle cözüm buldum ilkönce sulphamezatine ve supervit i karıştır kullan sonra topkim ilacını kullan derim cok faydalı isal kesici ve bakteri öldürücü sıcakların artmasıyla kuşların vucudundaki zararlı bakterilerin oranı artıyor ve kuşu öldürüyor..

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ GEÇMİŞ OLSUN VETERİNER LABAROTUVARLARINA MÜRACAT ET DIŞKISINI 2 GÜN BUZDOLABINDA SAKLA VE TELLE KONUŞ NE ZAMAN DERLERSE GÖTUR ÖLEN KUŞUN OLUNCA ONUDA SOR NE KADAR ZAMAN GEÇMESİ GEREKİRSE SOR GÖTUR EN KESİN CEVAP

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Daha önce yaşadığınız bir olay mı? İnsan bu tür durumlarda bildiğini de unutuyor. ishal var mı? Kuruma tek başına olmaz. Başka bir hastalıktan yemeden içmeden kesiliyor. Salmonella şüphesi var ama iyi tetkik etmek gerekir.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
kan emci parazitler akla geliyor yavrular kızarıp vücut sıvıları kuruyormuş gibi bir hal alırlar etleri renk olarak koyulasır hareketleri ağırlaşır bu ani geceleri olan bit istilalarının belirtisidir ortamda çok aşırı miktarda dış parazit mevcutunu gösterir acil bir iki çeşit ilaç ile 3-4 hafta aynı gün ilaçlamaya özen göstermeli ve ilaçların yemlerine sularına gözlerine temasından kacınmalısınız bit istilalarında kuruma hastalığı salmonella e-coli gibi sebeplerden olan belirtiler görülmekte olup bünyesi zayıf düşen kuşların iç parazitler ilede başları belaya girmektedir kombine ve stratejik bir ilaçlama ile sorununuz düzelecektir herhangi ishal edecek ishali tetikleyecek beslemelerden diyetlerden uzak durun yaglı mama hazırlamaktan kacının yaglı besınler bitleri kümeste resmen patlatacaktır ilk hedefleride kuluckada yatan anne ve ana altındakı yavrular olacaktır bılgınıze kumes havalandırmanızıda cok ıyı yapmanızı onerecegım bunun harıcınde kolay gelsın.

ilkayersan

Uzman Üyemiz
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
dönerek öldü derken kendi etrafındamı döndü? kümesinizde muhtemelen bulasıcı bir hastalık var tavsiyem kümesi bosaltip iyi bir kirecleme yapmanız ve hasta olan birkac kusu test yaptirmanızdır.. dönerek öldü cumlesi salmonella hastalığı düsüncesini olusturdu bende.. ama yinede emin olmadan ilac kullanmayın
+

maksat-muhabbet

Yeni Üyemiz
Adı
kaan
Soyadı
mutlu
arkadaşlar, öncelikle hepinize çok teşekkür ederim ilginiz ve bilgi paylaşımınız için

ölümler halen devam ediyor, kuşlarda iştahsızlık yok maşaallah, dışkılarında da bir anormallik göremedim, son 2 haftadır yaşanıyor bu ölümler, geçen gün bir dişimi ve 5 yavrumu daha kaybettim :( ilaçlama yaptığımız halde folluklarda halen bit-pire buluyorum.

kümese komple bir temizlik ve kireçleme ile ilaçlama yapmak Allah'ın emri oldu artık bizim için, yalan yok kümesimiz çok temiz değil (fazla toz var) ama kafeslere özellikle dikkat ediyoruz, tavalar her hafta temizlenip kumlanıyor. bulundukları ortama düzenli olarak temizlik yapıyoruz ama tozdan bir türlü kurtulamıyoruz. hatta geçen ay 5 lt suya 2,5 cc vilmektrin damlatıp bütün suluklara doldurduk ve geçen haftada adını hatırlayamadığım bir vitamin+antibiyotik (aynı şekilde sularını karıştırılıp) verdik, fakat herhangi bir değişiklik olmadan ölümler devam ediyor.

1 ay kadar önce kümese güvercinde koyduk, acaba güvercinlerden bir hastalık mı bulaştı? (2 güvercini kümeste sebebini bilmediğimiz bir nedenden ölü bulduk)

ilk önce genel bir temizlik, ardından kireçleme, kafeslere ve folluklara dezanfektan ve kuşlara vitamin takviyesi ile veteriner testi yaptıracağız inşaallah, daha sonra çıkan duruma göre (ki sizin söylediklerinizden biri çıkacak) Allah'ın izniyle kurtarmaya çalışacağız.

bir de bu testleri  nerde yaptıracağız (bizim yakınlarda veteriner var ama pek bilgisi yok muhabbet kuşları hakkında) ist/avrupa tarafında nerede yaptırabilirim bu testi?

fikir ve tavsiyeleriniz için hepinize tekrardan çok teşekkür ederim, inşallah kurtarabiliriz hayvanları

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Behsat ustanın şüphesi doğru olduğu kanısındayım...muhtemelen kuşlarınızda salmonella var. Kümesinizde ayrıca güvercin bulundurduğunuzu da yazmışsınız...büyük olasılıkla onlardan bulaşmıştır, bu hastalık güvercinlerde en sık rastlanan hastalıktır. Kuş kendi etrafında durmadan döner, bunun sebebi salmonellanın sinir sistemine de girmiş olması. Bunun birsonraki evresi ise boyun-kafa dönmesi oluyor...sallabaş deniliyor sanırım.

Salmonella şüphesi üzerinde durun derim. Bunu tespit ettiğiniz ve emin olduğunuz zaman, ilaç olarak Sky USA firmasının SalMix ilacını kullanabilirsiniz...içinde etken madde + vitamin karışımı vardır. Sitemizde Alpay Bilir abimiz var, bu ilacı kendisinden temin edebilirsin.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kaan MUTLU' Alıntı:
arkadaşlar, öncelikle hepinize çok teşekkür ederim ilginiz ve bilgi paylaşımınız için

ölümler halen devam ediyor, kuşlarda iştahsızlık yok maşaallah, dışkılarında da bir anormallik göremedim, son 2 haftadır yaşanıyor bu ölümler, geçen gün bir dişimi ve 5 yavrumu daha kaybettim :( ilaçlama yaptığımız halde folluklarda halen bit-pire buluyorum.

kümese komple bir temizlik ve kireçleme ile ilaçlama yapmak Allah'ın emri oldu artık bizim için, yalan yok kümesimiz çok temiz değil (fazla toz var) ama kafeslere özellikle dikkat ediyoruz, tavalar her hafta temizlenip kumlanıyor. bulundukları ortama düzenli olarak temizlik yapıyoruz ama tozdan bir türlü kurtulamıyoruz. hatta geçen ay 5 lt suya 2,5 cc vilmektrin damlatıp bütün suluklara doldurduk ve geçen haftada adını hatırlayamadığım bir vitamin+antibiyotik (aynı şekilde sularını karıştırılıp) verdik, fakat herhangi bir değişiklik olmadan ölümler devam ediyor.

1 ay kadar önce kümese güvercinde koyduk, acaba güvercinlerden bir hastalık mı bulaştı? (2 güvercini kümeste sebebini bilmediğimiz bir nedenden ölü bulduk)

ilk önce genel bir temizlik, ardından kireçleme, kafeslere ve folluklara dezanfektan ve kuşlara vitamin takviyesi ile veteriner testi yaptıracağız inşaallah, daha sonra çıkan duruma göre (ki sizin söylediklerinizden biri çıkacak) Allah'ın izniyle kurtarmaya çalışacağız.

bir de bu testleri  nerde yaptıracağız (bizim yakınlarda veteriner var ama pek bilgisi yok muhabbet kuşları hakkında) ist/avrupa tarafında nerede yaptırabilirim bu testi?

fikir ve tavsiyeleriniz için hepinize tekrardan çok teşekkür ederim, inşallah kurtarabiliriz hayvanları
öncelikle bitler icin vilmectin adlı ilacı alın kusların karın veya ense köklerine deriye gelecek sekilde kümesteki butun kuslara birer damla damlatın.. sularına verdiklerinizde kana karışmıyor vilmectin.. ayrıca kümesteki parazitlerin ölmesi icin keneson toz.. opigal 5 toz veya crsymed vet kullanabilirsiniz.. önerim acilen hastalık tespiti yapip ilac kullanmanız.. günay abininde dedigi gibi.. alpay bilir abimizden salmomix adlı ilacı alıp salmonella hastalıgı icin kullanabilirsiniz.. bu mikrop özelikle vucuda yerlestigi zaman yerlestigi her yeri felc eder ve bir sürü cesidi vardır en ileri safhasi beyin köküne yerlesip kusu sallabaşa cevirmesidir..siz yinede diğer hastalıklarada karsın güzel bir kür uygulayın kümese.. kür uygulaması icin alpay bilir.. abimize ulaşırsanız gerekli kür bilgisini size verecektir gecmis olsun..

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
suluk ve zemin temizliğine dezenfektesine dikkat edin ek besinleri mama meyve sebze yumurta vs gibi ek öğünleri en geç bir gün içerisinde yesinler yemesinler ortamdan alın ve kaliteli yem kullanın ara sıra da önlem için vitamin+antibakteriyel karışımlar ile kuşlarınızı destekleyin kolay gelsin.

MÜJDAT

Takipçi Üyemiz
Adı
MÜJDAT
Soyadı
TEKİNTUĞ
aynı sorunları bi arkadaşım kümesinde yaşadı ve test için devlete ait olan veterinerlik hizmeti veren kurumda test ettirdi ve ücrette istemiyorlar yalnız kuslar son 1 hafta ilaç verilmemiş olması gerekiyor hasta kuşu kesip tahlil yapıyorlar ve sonucu size veriyorlar  arkadaş daha önce özel bir veterinere gidip derdini anlattı ve veteriner ona antibiyotik içeren bir ilaç verdi arkadaş ölümlerin durmasını beklerken ölümler çoğaldı ve test yaptırarak gerçek sorunu iç mantar çıktı ve iç mantar olan kuşa antibiyotik tedavisi uygulanırsa mantarın gelişimi hızlanıyormuş yani kuşlara test ettirmeden ilaç uyguluyarak tedavi yerine ölümleri hızlandırmış oldu bu yaşadıklarımıza dayanarak ne siteden nede test yaptırmadan bir veterinerden ilaç alıp uygulama biz antibiyotik ilacını arkadaşla beraber almıştık ve 270 tl idi
veterinerler hem bizi kaz gibi yoldu hemde kuşların ölümünü hızlandırmış oldu  Test yaptırdığımız yerden aldığımız reçeteyi veterinere götürüp ilaç almak istedik  ama reçetete yazan etken maddenin veterinerde değil eczanelerde bulabileceğimiz söylendi oradan eczaneye gittik  reçetedeki etken maddeyi içeren ilacı sorduk fiyat aldık odane 20cc ilaç 300tl idi arkadaşın 10 kuşu ölmüş idi hasta 5 kuşunuda labaratuarda test için kestiler kümesinde 5 kuşu kalmıştı ilacın fiyatından sonra almaktan vazgeçti 

fuatbc

Yeni Üyemiz
Adı
fuat
Soyadı
yıldırım
oncelıkle merhaba bende muhabbet kusuna merak sarmıs bırıyım ve uretım yapmayı dusunuyorum yakın zaman ıcınde ankaraya baglı sereflıkochısardaydım orda bır abımız uretım yapıyor aynı sıkıntıyı kendısıde yasadıgını soylemıstı bıranda kusların öldugunden bahsetmıstı ben guvercın besleyen bırıyım guvercınlerde salmonella hastalıgı evet sıkca karsımıza gecıyordu fakat ben 3 senedır yabancı kus koymuyorum ve salmonella yok ama benım merak ettıgım muahbbetlerdede bu salmonella oluyormu ? yenı oldugumdan bu formu buldum ve herseyı arastırmaya ogrenmeye calısıyorum guvercınlerde bahsettıgınız olay oluyor salmonella olunca bıranda ölenler yerınde donup ölenler hatta hıc unutmam kusu ucurdum ındı yere kumesıne ucararak gıtmek ısteyınce yere yıgıldı ve elıme aldıgımda ölmustu sanırım sızınde kumesınıze guvercınler getırmıs hastalıgı yukarıda salmonella teshısı koymus bır arkadas merakımdan muhabbetlerdede oluyormu dıye sormak ıstedım gecmıs olsun ınsallah bundan sonra ölüm yasamazsınız saygılar.