çözümü olup olmadığı belirsiz bi hastalık daha

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
arkadaşlar bayadır siteye girmedim güzel olmuş benim diyeceğim belirtileri kurumaya benzeyen ama ölüme yol açmayan bi rahatsızlıkla karşı karşıyayım en azından şimdilik bitane numune yavru dişi bıraktım kendime onda biraz kabarma arasıra kusma kötü kokulu olarak genizde kötü koku yeşilimsi dışkı var kurumadır belki diye elma sirkesi koydum suyuna biraz iyi geldi ama çözüm olmadı yine elma sirkesine ara vereyim aynı belirtiler var yemesinde içmesinde bi problem yok yapı olarak çok asabi bir kuş bu hastalığı çözebilen varsa alnından öpücem

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bir fikri olan arkadaşımız yokmudur fotosunu koysam görüntüde inanın öyle bişi  yok dersiniz icon_wall icon_wall icon_wall

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
benimde 2-3 tane kuşumda var. zayıflıyor kasları eriyor 2-3 ay içerisinde ne yaptıysam düzelmedi git gide zayıflıyor görünürde iyi gibi ama ele alınca anlaşılıyor durum.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Elle kuşun vucudunu kontrol etmeniz lazım hastalığı anlamak için göğüs kemiği durumu kemiğin yanındaki kas yapısının erimesi ve kemiğin çok belirgin bi şekilde elinize gelmesi durumu Kuruma hastalığına işarettir Geçmiş olsun

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Sezgin ANIL' Alıntı:
Elle kuşun vucudunu kontrol etmeniz lazım hastalığı anlamak için göğüs kemiği durumu kemiğin yanındaki kas yapısının erimesi ve kemiğin çok belirgin bi şekilde elinize gelmesi durumu Kuruma hastalığına işarettir Geçmiş olsun

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
anlattıklarınızdan yola çıkarsak, semptomlar Genç Kuş Hastalığı (Young Bird Sickness - Adenocoli sendrome) veya Yavru Hastalığı olarak bilinen hastalığı işaret ediyor - http://www.chevita.com/en/pigeons/treatment-plan/specificinfections-ybs.php

Ben bu sitedeki bilgileri hastalık bulguları için kullanıyorum, oldukça pratik ve faydalı, dilerseniz siz de bir göz atın - http://www.chevita.com/en/pigeons/symptoms/index.php

Tabii sizin kuşunuzda görünen belirtiler ayni zamanda başka bir çok hastalığın da belirtileri...yani kesin emin olmanız için bence veterinere götürün veya mikro-biolojide dışkı analizi yaptırın. Geçmiş olsun.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Nihal BAŞKURT' Alıntı:
arkadaşlar bayadır siteye girmedim güzel olmuş benim diyeceğim belirtileri kurumaya benzeyen ama ölüme yol açmayan bi rahatsızlıkla karşı karşıyayım en azından şimdilik bitane numune yavru dişi bıraktım kendime onda biraz kabarma arasıra kusma kötü kokulu olarak genizde kötü koku yeşilimsi dışkı var kurumadır belki diye elma sirkesi koydum suyuna biraz iyi geldi ama çözüm olmadı yine elma sirkesine ara vereyim aynı belirtiler var yemesinde içmesinde bi problem yok yapı olarak çok asabi bir kuş bu hastalığı çözebilen varsa alnından öpücem
Kusun fotosunu değilde videosunu Koyarmısınız..? yasadıgınız olayın ic parazit oldugunu dusunuyorum.. son olarak ne ilac kullandınız?

seneruzun

Üyemiz
Adı
ŞENER
Soyadı
UZUNOĞLU
aynı sorun bende de var 4 5 tane kuşum kuruyarak öldü.
su gibi ishal kuruma birden yayılmıyor ama yavastan digerlerine gececek gibi.
önerisi olan arkadasa minnet duyarım

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
yazan arkadaşlardan Allah razı olsun suyuna sirke koyunca yavaşlıyo gibi oluyo ama sirkeyi kesince tekrar solunum yolunda kötü kokular ve kurumaya benzer belirtiler ve kusma oluyo sanki midesi asitleme yapar öğütemez kusar onun gibi ayrıca çok uçurursam aynı belirtiler aynı şekilde oluyo ve çabuk yorulup terliyor.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Şener UZUNOĞLU' Alıntı:
aynı sorun bende de var 4 5 tane kuşum kuruyarak öldü.
su gibi ishal kuruma birden yayılmıyor ama yavastan digerlerine gececek gibi.
önerisi olan arkadasa minnet duyarım
su gibi şeffaf dışkı ve kuruyunca kireç gibi beyaz leke brakıyorsa sorununuz Adeno-coli veya PMV1 (paramixovirus)...ikisinden birisi. Hastalığın hangisi olduğunu emin olarak tespit ettiğinizde öneri olarak ilaç kullanın derim. Uygun ilaçlar sitemizde üye olan Alpay Bilir abimizden temin edebilirsiniz.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Nihal BAŞKURT' Alıntı:
yazan arkadaşlardan Allah razı olsun suyuna sirke koyunca yavaşlıyo gibi oluyo ama sirkeyi kesince tekrar solunum yolunda kötü kokular ve kurumaya benzer belirtiler ve kusma oluyo sanki midesi asitleme yapar öğütemez kusar onun gibi ayrıca çok uçurursam aynı belirtiler aynı şekilde oluyo ve çabuk yorulup terliyor.
sirke sadece geçici bir süre için çozüm olabilir gibi görünüyor. önceki iletimde verdiğim linkleri ziyaret edip belirtileri inceleyin...hangisi kuşunuzun belirtileri ile örtüşüyorsa hastalık da muhtemelen odur.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
biraz daha detaylı anlatmak isterim, bu adrese gidin - http://www.chevita.com/en/pigeons/symptoms/index.php

sol taraftaki pencereden semptom (belirti) seçin. (ben sizin durumunuzla ilgili olan vomiting yani kusma seçtim)

Sistem otomatik olarak sağ tarafta bulunan pencerenin en üst sırasına muhtemel hastalıkları listeleyecektir...(örneğin kusma ile ilgili hastalıklar Young Bird Sickness, Worm infestation, Field poisening, Candida infection olasılıkları çıktı)

Bu üst sırada çıkan hastalıkların üzerine tıklayın, sizi hastalıkla ilgili detaylı açıklama sayfasına alacaktır. Burada görüntülediğiniz hastalıkla ilgi tüm detayları görebilirsiniz...belirtiler, hastalığın oluşma nedeni, tedavi önerileri vs.

Tabii ki orada tavsiye edilen ilaçları ülkemizde bulamazsınız, ama etken maddesine bakarak, ülkemizde ayni etken maddeye sahip ilaçları araştırabilirsiniz.

resimli anlatım da ekliyorrum...umarım faydası olur. Resimi tam boy görmek için resim üstüne sağ tüş tıklayın ve resme bak ibaresini seçin.