Cüce gelişmeyen yavrular

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
selamlar benim bir kaç takım kuşlarımın yavruları böyle kalıyor örneğin 3-4-5-6 yavrusu olan muhabbet kuşlarımda yavrulardan bazıları böyle cılız ve gelişmeden kalıyor gursakları her zaman dolu anne baba bakıyor ama yavrulardan biri yada ikisi böyle cüce kalıyor ve ölüyor bazı takımlar olaki 1 yada 2 yavru yapsa bile kimi zaman yavrular yine böyle kalabiliyor yani yemlemek ile ilgili olmadığını düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim neden böyle kalıyorlar ve ne yapmam lazım?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kuslarınızda anne babaların tasıdıgı kronik bir hastalık var... bu hastalıkta kursak sütüyle yavrulara bulasır.. size bi ilac onerecegim.. Neoprim adlı bir ilac..  veterinerden bu ilacı temin edin.. toz seklinde bir ilactir.. yarım suluga mercimek tanesi kadar koyun ilacı verin.. 5 gun boyunca kullanın.. hergun yuvalıgı temizligini yapip talaşları yenilemeniz ve her gun kafes temizligi yapmanız lazım.. aksamdan sulukları onlerinden alin sabah ilaclı suyu hazirlayip verin.. gecmis olsun umarım faydasi olur

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Morarıp küçük kalan yavruların kursakları taş gibi birazda ishal oluyor.Sağlıklı olanların kursaklarına bakın dop dolu olmasına rağmen yumuşak olur.Benim 1 takımımda böyle bir sıkıntı var.Hemen ilk baş gösterdiği gün ağızdan 1 damla sitraks veriyorum.2-3 güne topluyor.Yanlız o yavrununda diğerlerine oranla tüy kalitesi geride kalıyor.

onurr94

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Atlı
aynı dertten bende muzdaribim .. gelişmiyor kardeşleri yuva dan atladı kendisinde bir tane bile tüy kökü çıkmadı biraz geç kaldım okul sınavlar falan üzerine düşemedim kronik ise bu ilacı düzenli olarak ebeveynlere vermek gerekir o zaman yavrularda tekrar bu sıkıntıyı yaşamamak için

onurr94

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Atlı
Bu tarz yavru veren eşler in yavrulari da taşıyıcı olur o zaman .. ilaç kullanarak yavrularda ki damızlık olduklarında bu olayla karşılaşmanin önüne geçebilir miyiz sizce ? Yarın benim yavrunun fotosunu atacam burayaşimdi den teşekkürler

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Umarım düzelir yakında sıkıntılı bir durum. Çiftlerinizde akrabalık var mı Mehmet Bey? Benim tavsiyem de eğer ilaçla bir gelişme kaydedemezseniz, bu tarz yavru veren çiftlerin bir sonraki yumurtalarını sorunsuz yavru büyüten çiftlerin altına koymak. Bu şekilde sorunun kaynağı daha net anlaşılır bence.

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Benim 1 çiftimde bu problem var. Çok bakıcı bir çift fakat yavruları hep zayıf kalıyor. 7 yumurtada 7 çıkarıyor ama en sona 2 yavru kalıyor. son kuluçkada yumurtaları başka çiftin altına kaydırdım. 1 aya kadar belli olur bakımdan mıdır yoksa genetik mi?
Allah yardımcınız olsun... Hayırlı cumalar.

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
bende aynı durum söz konusu oldu izmirde vet.niran çınar hanım var.antibiyotik tedavisi verdi..şimdilik sorun yok ama çok can sıkıcı bir durum...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mustafa BEKTAŞ' Alıntı:
bende aynı durum söz konusu oldu izmirde vet.niran çınar hanım var.antibiyotik tedavisi verdi..şimdilik sorun yok ama çok can sıkıcı bir durum...
veterinerin size soyledigi antibiyotigin,ilacların isimlerini yazarmısınız

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
behzat kardeşlik bana gelen ilaçların dozları benim kuş sayıma ve tedavi saüresine göre ayarlı olduğu için isim felan yazmıyodu..küçük cam şişelerde ve minik poşetlerde idi..ama isterseniz kullanma kılavuzu mahiyetinde vet tavsiyesini çeker fotolarını atarım..bende ki durum bu..sanırım uzak yols-dan yardım almanın sırrı bu tedavi var ama tedavi şekli bende saklı kalsınmı bilmiyorum ama sonuç sanırım bu..haaa tekrara nüksedermi bilemem ama şuan da bitmiş durumda...sağlıcakla

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mustafa BEKTAŞ' Alıntı:
behzat kardeşlik bana gelen ilaçların dozları benim kuş sayıma ve tedavi saüresine göre ayarlı olduğu için isim felan yazmıyodu..küçük cam şişelerde ve minik poşetlerde idi..ama isterseniz kullanma kılavuzu mahiyetinde vet tavsiyesini çeker fotolarını atarım..bende ki durum bu..sanırım uzak yols-dan yardım almanın sırrı bu tedavi var ama tedavi şekli bende saklı kalsınmı bilmiyorum ama sonuç sanırım bu..haaa tekrara nüksedermi bilemem ama şuan da bitmiş durumda...sağlıcakla
veterinerin aslında ilac isimlerini soylemesi ve raporda etken maddelerin yazılması lazım.. fotoları yinede cekip atarmısınız..

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Verdiğimiz mama ile alakalı olabilir mi bende başlarda yoktu ama şu son ağızda hemen hemen her yıvada var

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Mustafa BEKTAŞ' Alıntı:
biz türkiyede üreticiler olarak bilgi paylaşımından kaçarsak hep elin gavurlarına hep yurt dışına muhtaç kalacağızdır bu hastalıktan dolayı bir sürü yavru bir sürü emek boşuna gidiyor bu hastalığın bir tedavisi varsa her yönüyle bilen paylaşmalı bence benim için kuş olayı geçim kaynağı değil ama geçimini hayatını kuş işinden sağlayan kişiler var en ufak bir hastalık bile onu etkiler ve bilgi neden saklanır anlayan anlatsın bana...

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
aynı sorun bendede bır kac yuvalıkta var.İlk once aceba bıt pıre olabılır hayvanın kanını emıyordur ondan dolayı çıkmıyordur dıye duşundum.bende kı kuşlar akraba degıl,kronık oldugunuda düşünmüyorum,forumda bıraz araştırdım b vıtamını eksıklıgı olabılır dıye yazmıs arkadaşlar bende berovıt verıyorum.Sorunun havalandırm kaynaklığı olduğunu düşünüyorum öncelikle ? Temız hava akımı olmaması ve tozun cok olması gıbı faktorlerın etkısı olduğunu düşünüyorum.Baslıgın sıkı takıpcısıyım.yorumlarınızı merak edıyorum

onurr94

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Atlı
bu sorun pet shoplarda ureyen kuslar dahıl hemen hemen her yerden haber gelıyor gelısmeyen yavrular yasıtları yuvadan atlıyor kendısı ufacık tuysuz yada cok az tuyu var ve sıska anlam veremıyorum bır turlu bu duruma

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Genel manada crd hastalığı olan kanatlılarda geç gelişme , geç tüylenme ve zayıflık göze çarpar. CRD hastalıkları genelde ornityozis- coryza -mycoplazmozis lerdir. Bu anlamda tedavi uygulamak ve buna göre önlemler almak gereklidir diye düşünüyorum.

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
6 ve daha fazla yavru bakan damızlıkların altında böyle gelişmeyen yavrular olabiliyor. Bunun sebebi ilk yavru ile son yavru arasında 10-14 gün gibi bir fark olması. En son yavru 5 günlük olduğunda en büyük yavru 20 günlük olmuş oluyor. Damızlıklar ilk günlerde kursak sütü verirken son 10 günde yemi artık bütün vermeye başlarlar. Damızlıklarımız tecrübeli değil ve artık kursak sütü gelmiyorsa en küçük yavruyada bütün yem kusmaya başlıyorlar. Yavru bu yemleri hazmedemiyor ve kursağı hep dolu kalıyor böylece siz damızlıklar sürekli yavruyu besliyor sanıyorsunuz. Böylece besin hazmedemeyen kuş zayıflıyor ve sonuç belli. 1 ay öncesinde bir yavrum bu şekilde kaldı.  Tecrübeli bir üretici abimin tavsıyesi üzerine kuşun kursağına sarımsak yağı bastım. Biraz kümesi kokuttu ama kuş o bitkin durumundan kurtulup gelişim sağladı. hee noldu 50'nci günde yeme düştü ama yaşattım ve çokta güzel bir kuş oldu. Ama 1-2 yavrusu olan bir kuş bunu yapıyorsa elbette hastalıktır. İncelenmesi gerekir. Sağlıklı kuşlar olsun. Saygılar.