Cüce gelişmeyen yavrular

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
biz türkiyede üreticiler olarak bilgi paylaşımından kaçarsak hep elin gavurlarına hep yurt dışına muhtaç kalacağızdır bu hastalıktan dolayı bir sürü yavru bir sürü emek boşuna gidiyor bu hastalığın bir tedavisi varsa her yönüyle bilen paylaşmalı bence benim için kuş olayı geçim kaynağı değil ama geçimini hayatını kuş işinden sağlayan kişiler var en ufak bir hastalık bile onu etkiler ve bilgi neden saklanır anlayan anlatsın bana...
Değerli abim bu benim şahsi förüşüm değil.bensadece ilaçların ismimi bilmediğimi o bilgilerin vette saklı olduğunu isimlerini bana söylemdiğini belirrtim.yoksa bildiğim bişey varsa neden aölemiyim benimderdim herkesin derdi.buarada eskisi kadar olmasada yine başladı ufak ufaknüksetmeye

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
bu nasıl bır hastalık anlamış degılım.bır Jumbo yavrusu daha kaybettım.Daha detay bılgısı olan varmı

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Kerim YAPAR' Alıntı:
bu nasıl bır hastalık anlamış degılım.bır Jumbo yavrusu daha kaybettım.Daha detay bılgısı olan varmı
herkes tabi bildiğini yazar yada tahmin ettiğini ancak ben  yaşadığım durumu izah etmeye çalışayıım bendeki genç takımlardan ikisinin 1.agız kimisinin 2.agız kimisinin 4.agız yavrularında bu durum ortaya çıktı ama hepsinde de aynı zamanda ortaya çıktı ve havaların ısınmaya başlamasıyla ortaya çıkmıştı ölen öldü bir kısmınıda kurtardık tabi benim uyguladığım yöntem
1. kuşlara muhabbet yemi ve kanarya yemi
2.yumurta mamasına  ts plus6 probiotik ve mutavit vitamin kattım
3.mutavit vitamin tetra250mg kapsül flagy şurup primides la%20 antibiotik ve chicktonic verdim sularına
1litre suya 4gr muavit bir kapsül tetra 1ml flagy şurup 1ml primides la%20 karıştırıp veriyordum 3-4 gün boyunca bunu yaptım yavruların ağızlarına bu karışımdan şırıngaya çekip ağızlarına damlatıyordum bundan sonra 2-3 gün normal su sonrada 3-4 gün bir likre suya 2ml chicktonic ve yine bu karışımdan yavruların ağızlarına sıkıyordum yavruma içmekten vazgeçene kadar
4. tabi iyice temizlik ve iyice havalandırma

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
mustafa bektaş beyin söz ettigi veterinerle bi iletişime gecin,ona verdigi ilacları size onerecekmi bide verecegi ilaclarında isimlerini icindeki etken maddelerini kendisinden ogrenirseniz bunun gibi durumu olan arkadaslara fayda saglayacaktir

N

nazım yiğit karaoğlu

Guest
Abdurrahman ATLI' Alıntı:
bu sorun pet shoplarda ureyen kuslar dahıl hemen hemen her yerden haber gelıyor gelısmeyen yavrular yasıtları yuvadan atlıyor kendısı ufacık tuysuz yada cok az tuyu var ve sıska anlam veremıyorum bır turlu bu duruma

+1 aynen

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
değerli arkadaşlar şahsım olaraak çok araştırıp soruşturduktan sonra bir kaanata vardır vardım derken çok istişare ettim ..aldığım bilgi ve uyguladığım tedavi sonucunda edindiğim tecrube şu...bu illetten bir seferde kurtulmak yok...tam td-edavi süresi 5 gün oldu yavruda ölümler bitii diyoruz ilacı kesince gene nüksediyor. ben ilacı 15 gün boyunca kullandım..15 günde 2 yavrum öldü..onlarda yuvadan atlayıp baba gazabına uğradılar..sorunu olan arkadaşlar için 1 ayı tamamlamam ilacı kesmem lazım...bu önümüzdeki 15 gün daha deneme ve tedavi süresi olacatır...bu süreci de atlatırsam ozaman gönül rahatlığıyla kullandığım ilaç ve tedavi sistemini anlatıp size yardımcı olabilirim..en azından köklü bir çözüm olur...buarada bilinmesi gereken birkaç şık var.olmazssa olmaz...

1-büyük küçük demeden kesinlikle üretimde fan olmalı...
2- kesinlikle hermvsim açık bir pencere olmalı...
kesinlikle yuvalaıklar hergün temizlenmeli uygun dezenfektanla dezenfekte edilmeli...en ucuzu normal çamaşır suyu..
3-bütün ekipmanlar aynı şekilde dewnfekte edilmeli
4-kafes tabanı daima temiz tutulmalı üretim dlayısıyla doğasına bırakıp kirli pis bırakılmamalı..

unutmamamlıki iyi bir üretim temizlikle olur..ve mutklaka mamalarınızı sabah verin hatta sularınıda sadece sabah verin..çok oldu belki ama olmazssa olmazlar arasında ..

bu arada mamalarına mutlaka prebiyotik katmalısınız...
diyeceksinizki okadar bekleyemem  yavrular ölüyor...en azından bişeler yapalım ama bunların birini kaçırıranız olmazz...
ozaman kadar bir kür olarak monodox kapsülü (insan ilacıdır)bir kapsülü yarım lt suya boşaltıp verin...geçmiş olsun

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
bu arada isteyenler için niran hanımın telini ö.m yoluyla verebilirim...yinede yetikili ağızdan bilgi almak isteyenler için

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Daha hiç karşılaşmadım böyle bi sorunla inşallah karşılaşmamda, umarım üstesinden gelir doğru tedavi ile olumlu sonuçlar elde edersiniz, herkese hayırlı üretimler dilerim.

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Hasan tamamen hıjen eksıklıgı ve havalandırma yetersızlıgınden kaynaklanıyor bu durum. temızlık sart.

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
değerli arkadaşlar sorunu % 100 çözmüş bulunuyorum..biraz pahalı oldu ama hem candır hemde bir nevi sermaye..isteyen arkadalara yardımcı olurum..

ewet doğrudur hijyen çok çok önemli hava çok önemli en iyisi bulaştırmamak ama bulaşınca sıkıntı.isteyene isim isteyene ilaçta gönderebilirim sıkıntı değil...şunu unutmamak lazım..canlılarda anaprensip
temiz hava
temiz içme suyu
temiz barınak...görüşmek üzere

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mustafa BEKTAŞ' Alıntı:
değerli arkadaşlar sorunu % 100 çözmüş bulunuyorum..biraz pahalı oldu ama hem candır hemde bir nevi sermaye..isteyen arkadalara yardımcı olurum..

ewet doğrudur hijyen çok çok önemli hava çok önemli en iyisi bulaştırmamak ama bulaşınca sıkıntı.isteyene isim isteyene ilaçta gönderebilirim sıkıntı değil...şunu unutmamak lazım..canlılarda anaprensip
temiz hava
temiz içme suyu
temiz barınak...görüşmek üzere
mustafa bey isteyen değilde, yaptiginiz ilac kürlerini ve uygulamalarınızı burda paylasırsanız seviniriz, ihtiyac sahibi arkadaslar o zaman yararlanabilir

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Özgür ÇİN' Alıntı:
6 ve daha fazla yavru bakan damızlıkların altında böyle gelişmeyen yavrular olabiliyor. Bunun sebebi ilk yavru ile son yavru arasında 10-14 gün gibi bir fark olması. En son yavru 5 günlük olduğunda en büyük yavru 20 günlük olmuş oluyor. Damızlıklar ilk günlerde kursak sütü verirken son 10 günde yemi artık bütün vermeye başlarlar. Damızlıklarımız tecrübeli değil ve artık kursak sütü gelmiyorsa en küçük yavruyada bütün yem kusmaya başlıyorlar. Yavru bu yemleri hazmedemiyor ve kursağı hep dolu kalıyor böylece siz damızlıklar sürekli yavruyu besliyor sanıyorsunuz. Böylece besin hazmedemeyen kuş zayıflıyor ve sonuç belli. 1 ay öncesinde bir yavrum bu şekilde kaldı.  Tecrübeli bir üretici abimin tavsıyesi üzerine kuşun kursağına sarımsak yağı bastım. Biraz kümesi kokuttu ama kuş o bitkin durumundan kurtulup gelişim sağladı. hee noldu 50'nci günde yeme düştü ama yaşattım ve çokta güzel bir kuş oldu. Ama 1-2 yavrusu olan bir kuş bunu yapıyorsa elbette hastalıktır. İncelenmesi gerekir. Sağlıklı kuşlar olsun. Saygılar.
Kursak sütünün tüm yavrulara denk gelmesi icin yumurta kaydirma yapilabilir. Mesela ilk yumurtalari ayni güne denk gelen yuvalari takip edip 1. Yumurtalari bir yuvada 2. Yumurtalari bir yuvada 3. Yumurtalari bir yuvada toplayabilirsiniz. Boylece yavrular ayni anda cikar. Ciftlere de kolaylik saglamis olursunuz. Tabi bu biraz zahmetli. Ama bir nevi cözüm olabilir.

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Yasanılan sorun hastalıktan dolayı arkadaslar,cıftlerın yavruya bakamaması degıl konu,bır cok cıftte mevcut cunku,tesekkurler

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
cok sukur bu gune kadar hıcbır yavrumda boyle bır sorunla karsılasmadım

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
Mert AYDIN' Alıntı:
cok sukur bu gune kadar hıcbır yavrumda boyle bır sorunla karsılasmadım

dışardan hayvan alırsanız şayet çok dikkat etmeli..bende bende böyle bişey yoktu ama evde bakamayan arkadaşlarımın geri verdikleri kuşlardan sonra başlamıştı..çok şükür şimdi çok iyi..

birde dün akşam bir arkadaşımın kümesine gittim...pırıl pırıl onda bile mevcut..belkide bu gidiş gelişlerde bakteri taşınmıştır kim bilirr