Çuval Yemlerin Saklanma Koşulları?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Güvenilir yerden taze yem almak çok önemli.Karışık yeme ilave yaparkende tek yerden güvenilir satıcıdan tozsuz parlak yem almak gerek.Plastik temiz ağzı herzaman kapalı kovada muafaza etmelisiniz.Yem tazelemeden sonra ağzı daima kapatılmalıdır, temzilik kusursuz olmalıdır. aksi halde kuş üretiminin yanında güve üretimide yaparsınız.

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Güvenilir yerden taze yem almak çok önemli.Karışık yeme ilave yaparkende tek yerden güvenilir satıcıdan tozsuz parlak yem almak gerek.Plastik temiz ağzı herzaman kapalı kovada muafaza etmelisiniz.Yem tazelemeden sonra ağzı daima kapatılmalıdır, temzilik kusursuz olmalıdır. aksi halde kuş üretiminin yanında güve üretimide yaparsınız.
Onur bey aldığım yem gayet güzel ve temiz.Cuvalın agzı kapalı olması bile yem üzerine etki yaparmı?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Semih ZEKERİYAOĞLU' Alıntı:
Onur bey aldığım yem gayet güzel ve temiz.Cuvalın agzı kapalı olması bile yem üzerine etki yaparmı?
Yem temizse sıkıntı yok ancak bu yumurtalardan biri pupa olup güveye dönüşünce tüm üretimhaneyi sarıyor o nedenle yem daima kapalı olmalı ve elinizle araştırın örümcek ağı gibi ipliksi yumurta öbekleri var mı diye.Temizse dikkatli olun yabancı yerden yem alırken dikkat edin ,temizliği elinizden geldiğince yapın, ancak kuluçka zamanı temizlik risklidir yumurtalara dikkat edin yeter.

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Yem temizse sıkıntı yok ancak bu yumurtalardan biri pupa olup güveye dönüşünce tüm üretimhaneyi sarıyor o nedenle yem daima kapalı olmalı ve elinizle araştırın örümcek ağı gibi ipliksi yumurta öbekleri var mı diye.Temizse dikkatli olun yabancı yerden yem alırken dikkat edin ,temizliği elinizden geldiğince yapın, ancak kuluçka zamanı temizlik risklidir yumurtalara dikkat edin yeter.
Balkonda bakıyorum kuşlarıma hergun temizliğini yaparım zaten.Yem cuvalının alt kısmınada sandalye bıraktım nemden korunsun diye...

ısparta12

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
demirbaş
buğdaygillerden olan darı hasat edildiğinde ortalama % 10-15 nemi bünyesinde barındırır.saklama koşulları ayarlanıyorken bu kriter göz önünde alınmalıdır.ağzının kapalı olması daha iyi ancak ortamda nem fazla ise dezavantajada dönüşebilir.ne kadar az nem ışık ve hiç olmamak kaydıyla hava akımı varsa o kadar iyidir.sandalyede durutmanızda betonda durutmaktan çok daha iyidir.hayırlı üretimler

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
tşk ederim ali bey çok açıklayıcı olmuş..Nem oranı buraların yağış olmasından yüzde 70 lerde

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
Karşılıklı camlarda kombi bacaı geçeçiği kadar havalandırma deliği açtım ama yetmiyor galiba...Burada yağışta fazla ondan olabilirmi

Mehmet KILINÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
kılınç
Ben açtığım çuvalları 5 lt'lik su şişelerine doldurup ağzına bir poşet parçası geçirip kapatıyorum. Böylelikle kullanacağım zaman şişeyi açıyorum. Yani 5 şişe yapınca 1'ini kullanırken aç kapa yapıyorum. Bu şekilde 1 çuval yem aşağı yukarı 2 ay kadar hiç bir sorun çıkartmadan gidiyor. Hatta kuşu az olan bir arkadaşım bu şekilde 9 ay kadar tutmuştu.