Daha ne kadar sabredeceğim bilmiyorum

Eren Boran

Üyemiz
Adı
Eren
Soyadı
BORAN
Arkadaşlar;
Erkek muhabbet kuşum --> yaklaşık 2 yaşında
Dişi muhabbet kuşum --> yaklaşık 1,5 yaşında

Anlaşmalarında hiçbir sorun yok. Çok iyiy anlaşıyorlar. Ağızdan yem veriyorlar biriblerini kaşıyorlar gagasına vurmasına izin veriyor dişi vs... Arada erkek çiftleşme istediğinde sadece dişi muhabbet kuşum saldırıyor. Dişi muhabbet kuşunu 10 aylıkken aldım erkek hep benimle birlikteydi. Yaklaşık 6 aylık süreçte beraberler. Dişi muhabbet kuşu yuvalığada çok kez giriyor çıkıyor ama hiç sonuç yok. Daha ne kadar bekleyeceğim ne yapmam lazım artık yavru almak istiyorum.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
evcil kuşların çiftleşmesi zordur... bende denedim ama sonuç alamadım. bizi görünce dişiye ilgiyi kesiyor... eğer sabreder ve sakin bir odaya alır ve evcil kuşuna pek görünmesen çiftleşirler düşüncesindeyim...  sadece yem mama vs değiştir kendi hallerine bırak umarım olur...

Eren Boran

Üyemiz
Adı
Eren
Soyadı
BORAN
Mehmet AYAN' Alıntı:
evcil kuşların çiftleşmesi zordur... bende denedim ama sonuç alamadım. bizi görünce dişiye ilgiyi kesiyor... eğer sabreder ve sakin bir odaya alır ve evcil kuşuna pek görünmesen çiftleşirler düşüncesindeyim...  sadece yem mama vs değiştir kendi hallerine bırak umarım olur...
Saol yorumun içinde bu dediğini yapmama gönlüm el vermezki. Dışarıya çıkmak istiyorlar uçmak isyiorlar. Arada o kadar çok bağırıylar ki kafesi açmak zorunda kalıyorum mecburen. Yani ne bileyim kahvaltıya geliyor yemek yiyor seviyorum böyle şeyleri yapmasını da artık yavrularınıda görmek istiyorum.

Dişi yuvalık'tan çıkmıyor neredeyse çoğu zaman yuvalıkta umarım bir sonuç çıkar artık :S

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Kuşları ayrı kafeslere koy 1 aylıgına fılan sonrada kafeslerı yaklastır bırbırlerını gorsun bide öyle dene erkek kızgınlassın

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
Eren BORAN' Alıntı:
Saol yorumun içinde bu dediğini yapmama gönlüm el vermezki. Dışarıya çıkmak istiyorlar uçmak isyiorlar. Arada o kadar çok bağırıylar ki kafesi açmak zorunda kalıyorum mecburen. Yani ne bileyim kahvaltıya geliyor yemek yiyor seviyorum böyle şeyleri yapmasını da artık yavrularınıda görmek istiyorum.

Dişi yuvalık'tan çıkmıyor neredeyse çoğu zaman yuvalıkta umarım bir sonuç çıkar artık :S

sorun burdan kaynaklanıyor işte...  maalesef kafesten çıkarmamalısın...  yavru almak istiyorsan maalesef öle olmalı...  başka çaren yok zaten..  sürekli dışarıya alışmışlar zaten hiç çıkarmasan bir süre sonra alışırlar... sonrasıda eş iseler zaten çiftleşeceklerdir... yuvaya giriyor zaten dişi... o halde sabır...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Zaten kuşları salmanız üremelerine en büyük engel..

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Zaten kuşları salmanız üremelerine en büyük engel..
Efekan kardeşim biraz daha düşün salma hiç engel olmaz üremesine Üstüne üstelik alısırlar bulundugu ortama kuslar haftada 1-2 sever ucurmak lazım yaglanma cok oluyor

Eren Boran

Üyemiz
Adı
Eren
Soyadı
BORAN
Beyler dün dişi kuşumun erkek kuşa üzerine çıkması için izin verdiğini gördüm. Onları izlerken odaya annem hızlı bir şekilde girdi ses yaptı ve dişi erkek kuşu üzerinden attı.
Vee bugün sadece dişi kuşun girdiği kutuya ilk defa erkek kuşumda girdi. İkisi beraber ilk defa yuvalıktaydı.
Yalnız kızışmış kuşta belirti olarak ceresinin kahverengi olması gerekmiyormuydu? Benimkinin ise hala beyaz durumda. Erkek zaten hazır ondan hiç şüphem yok.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
kardeş cere renginin illa kahverengi olması gerekmiyor, anladığım kadarı ile tecrübesizsin,
forumda bu ve benzeri konu ile bir çok başlık bulunuyor, okumanı tavsiye ederim...

Eren Boran

Üyemiz
Adı
Eren
Soyadı
BORAN
Konuyu 2 Haziran'da açtım.
4 Haziran'da çiftleşme oldu.
8 Haziran'da ilk yumurta geldi.
13 Haziran ve şu anda yuvada 3 tane yumurta var. :)
Dişi kuşum hala yuvalıkta daha yumurta gelir mi bilmem. Ama çok mutluyum. Kaç senedir benimle birlite olan kuşum'un yavrularını göreceğim inş. :) Sabrettim sonunda oldu arkadaşlar.

Resimler aşağıda :

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
maşallah, dediğim gibi forumdan biraz çalış daha yumurtalarla ilgili soracağın bir sürü soru var biliyorum:))

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çok şanslısınız. Maşallah inşallah sağlıkla çıkar ve büyür yavrularınız.

Eren Boran

Üyemiz
Adı
Eren
Soyadı
BORAN
Canan NUMAN' Alıntı:
Maaşallah uçtuklarınıda görürsünüz İNŞALLAH
Teşekkürler yorumun için. Umarım dediğin gibi olur. :)

Mert AYDIN' Alıntı:
maşallah, dediğim gibi forumdan biraz çalış daha yumurtalarla ilgili soracağın bir sürü soru var biliyorum:))
Teşekkürler hocam. Tecrübe kazanmaya başlıyorum forum sayesinde :)

Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Çok şanslısınız. Maşallah inşallah sağlıkla çıkar ve büyür yavrularınız.
Teşekkürler. İnşallah dediğiniz gibi olur tek istediğim bu :)

---

Benim muhabbet kuşlarının fotoğrafı da aşağıda...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Maşallah kuşlar çok güzel. Yuvaya yem koymaya gerek yok aslında. Hadi Hayırlı olsun.