DAMIZLIK ALTI NE DEMEK

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
bu damızlık altı yavru tam olarak ne demek
ve bir yavrunun damızlık altı olup olmadığı nasıl belli olur

ben damızlık altını iyi anaç kuşun her ağızdaki ilk 1. ve 2. yavruları olarak biliyorum
kimileri damızlık için özel bakım uygulanmış 2-3 aylık kuş  manasında kullanıyor
kimisi kendi kuşumun yavrusu diyor
kimisi yeni yeme düşmüş manasında

bunun tam karşılığı nedir yani tuzağa düşmemek için soruyorum
damızlık altı diyerek yavrulara normalden daha fazla fiyat çekenler oluyor
hakkımı değilmi nereden anlayacağız

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Bunu bende merak ediyordum konusunu açtığınız iyi olmuş. Yanlış anlaşılmak istemem ama buda bana satıcıların uydurması gibi geliyor. Yani şahsen benim damızlık altı yavruya hiç inanasım gelmiyor. Damızlık bakımla alakalıdır bence. Kuluçkanın sıralaması farketmez hangisini damızlık olacak şekilde besler yetiştirirseniz o damızlık olur. Kısacası önemli olan kuşun bakımıdır.

Tabi bu benim düşüncem üstadların görüşlerini bende merak ediyorum.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Onur Tunç' Alıntı:
Bunu bende merak ediyordum konusunu açtığınız iyi olmuş. Yanlış anlaşılmak istemem ama buda bana satıcıların uydurması gibi geliyor. Yani şahsen benim damızlık altı yavruya hiç inanasım gelmiyor. Damızlık bakımla alakalıdır bence. Kuluçkanın sıralaması farketmez hangisini damızlık olacak şekilde besler yetiştirirseniz o damızlık olur. Kısacası önemli olan kuşun bakımıdır.

Tabi bu benim düşüncem üstadların görüşlerini bende merak ediyorum.
      Onur bey, Kuluçka sonrası bağımsızlığını kazanmış yavruları petShop a 20TL den satmışsınızdır.
      Fakat içlerinden bir kısmını (en güzellerini), damızlık vasfı taşıyanları kendinize ayırmışsınızdır. Aradan 3-4 ay geçmiş.. Siz böyle bir kuşu 20TL den satar mısınız ?

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Tabiki satmam bu konuda haklısınız Yılmaz bey. Hatta bu kuşlara istenilen fiyatlarada asla çok demem. Ama Ömer bey farklı bi konudan bahsetmiş. Ben kuluçkanın 1. ve 2. yavrusu olarak biliyorum demiş. Ben bunun için yazmıştım.
Sizin söylediğinizde benimkisiyle aynı hemen hemen. Siz kuşlardan hangisini ayırır ona iyi bakarsanız o damızlık olacaktır. Yani sıralamasının bir önemi yok.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
      Onur bey, Kuluçka sonrası bağımsızlığını kazanmış yavruları petShop a 20TL den satmışsınızdır.
      Fakat içlerinden bir kısmını (en güzellerini), damızlık vasfı taşıyanları kendinize ayırmışsınızdır. Aradan 3-4 ay geçmiş.. Siz böyle bir kuşu 20TL den satar mısınız ?
yılmaz abi  yavrularından ayırmışın o kadar bakmışın o kuşa değeri ne ise verilir ki veriyoruzda zaten benim anlatmak istediğim tam olarak nedir bu damızlık altı( nisan ayında 5 aylık yerli üretim tek dişi kuşa pazarlıksız 60 tl verdim oda bana özel fiyat,  100 desede verirdim yani şimdi kuş yuvalık kazıyor  )

birde şu var kuru yemle besleyip 5 aylık olan kuşada damızlık altı diyor e sen kuşa bi bakım  yapmamışınki neresi damızlık bunun o dahada ayrı bi konu
yani bu damızlık altı tabiri kişiden kişiye değişen bi kavrammı

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Onur Tunç' Alıntı:
Yani sıralamasının bir önemi yok.
  Bence de sıralamanın bir önemi yok..

Kendime 3-5 ay önce ayırdığım kuşlar "Damızlık altı" oldular; üretim kafesine alsam üremeye başlarlar artık..
  Bence damızlık ayrılırken şunlara dikkat edilmeli:
  1) Hem annesi, hem babası tarafından beslenmiş olmalı..
  2) Ebeveyvlerinden şiddet görmüş olmamalı..
  3) Yuva içerisinde çok kardeşiyle büyümüş olması avantaj dır.
  4) Ebeveynleri yahut kendisine ilaç kullanılmış olunmamalı..
  5) Tüy kalitesi önemlidir. Uzun kanat-kuyruk tüylerinden birini bile düşürse "damızlık" vasfını yitirir; Bu 40-45 günlük oluncaya kadar netleşmeyebilir.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Ömer ADAM' Alıntı:
yani bu damızlık altı tabiri kişiden kişiye değişen bi kavrammı
  "Damızlık Altı" üremesi için fazla bekletmeyecek kuşlar için kullanıyor.
  Fakat dediğiniz gibi bakımdan bakıma fark vardır. Beslenmesi, uçurulması, banyosu vs. vs.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Hayır kişiden kişiye değişmez. Kısaca damızlık adayı diyebiliriz

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Bence de sıralamanın bir önemi yok..

Kendime 3-5 ay önce ayırdığım kuşlar "Damızlık altı" oldular; üretim kafesine alsam üremeye başlarlar artık..
  Bence damızlık ayrılırken şunlara dikkat edilmeli:
  1) Hem annesi, hem babası tarafından beslenmiş olmalı..
  2) Ebeveyvlerinden şiddet görmüş olmamalı..
  3) Yuva içerisinde çok kardeşiyle büyümüş olması avantaj dır.
  4) Ebeveynleri yahut kendisine ilaç kullanılmış olunmamalı..
  5) Tüy kalitesi önemlidir. Uzun kanat-kuyruk tüylerinden birini bile düşürse "damızlık" vasfını yitirir; Bu 40-45 günlük oluncaya kadar netleşmeyebilir.

Paylaşım için teşekkürler Yılmaz bey.
Birde tüy kalitesi hakkındada biraz açıklama yaparsanız çok iyi olur. Sizin kendi yavrularınızın konusundada bunu sormuştum. Tüy kalitesi tam olarak neyi ifade ediyor?

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
damızlık altı kısaca eşleşmeye hazır, kızgınlık zamanı gelmiş kısa zamanda eş tutacak olan,kısa zamnda yumurlayabilecek olan kuşa denir.bu görüş benim görüşüm olmakla beraber birçok üretici ve besleyicide benim düşüncemdedir.
saygılarımla....

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
aslında bende bu tür tabirlere pek takılmıyorum bakıyorum işe yararsa tamam yok yaramazsa istediği sıfatı taksın önemli değil ama şu var
damızlık altı yeni yeme düşmüş yavrular
damızlık altı 3 aylık yavrular
damızlık altı 8 aylık yavrular
damızlık altı yeni eşleşmiş kuşlar vs vs
böyle satışlar oluyor hem buna açıklık getirelim hemde yeni bu işe bakacaklar bu tür aldatmacalarla aldatılmasın amacım bu sadece

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Ömer ADAM' Alıntı:
aslında bende bu tür tabirlere pek takılmıyorum bakıyorum işe yararsa tamam yok yaramazsa istediği sıfatı taksın önemli değil ama şu var
damızlık altı yeni yeme düşmüş yavrular
damızlık altı 3 aylık yavrular
damızlık altı 8 aylık yavrular
damızlık altı yeni eşleşmiş kuşlar vs vs
böyle satışlar oluyor hem buna açıklık getirelim hemde yeni bu işe bakacaklar bu tür aldatmacalarla aldatılmasın amacım bu sadece
+1