DAMIZLIK ÇİFTTE ERKEK KUŞ DİŞİYİ NEDEN HIRPALAR

şerafettin sarı

Yeni Üyemiz
Adı
Şerafettin
Soyadı
SARI
MERHABA ARKADAŞLAR TANIDIĞIM VE SÖZÜNE GÜVENDİĞİM BİR ARKADAŞIMDAN BİR HAFTA ÖNCE 1 ÇİFT DAMIZLIK ÇEKOSLOVAK MUHABBET ALDIM ARKADAŞ BUNLARIN ÇİFT OLDUĞUNU HATTA  DAHA ÖNCE BU KUŞLARDAN 5 TANE YAVRU BİLE ALDIĞINI SÖYLEDİ EVE GELELİ 1 HAFTA OLDU YAPMIŞ OLDUĞUN GÖZLEMLER SONUCU ERKEK KUŞ DİŞİYİ HIRPALIYOR HATTA YEN YERKEN DAHA ŞİDDETLİ VURUYOR HİÇ DİŞİYE KUR YAPMIYOR EŞ OLAN BU KUŞLARDAKİ DAVRANIŞ BOZUKLUĞU NEDEN KAYNIYOR OLABİLİR İLERLEYEN ZAMANLARDA DÜZELİR Mİ  TECRÜBELİ ARKADAŞLARIN YARDIMINA İHTİTACIM VAR  confusedtw

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Bu kuşların çift olduğunu sanmıyorum. Dişi kuş erkeğe hırçın davranabilir ama erkeğin dişiye hırçın davranması normal değildir. Biraz daha bekle bakalım sürekli kavga ediyorlarsa normal sıradan yeni eşe atılmış kuşlardır

şerafettin sarı

Yeni Üyemiz
Adı
Şerafettin
Soyadı
SARI
DAHA ÖNCE AYINI KUŞLAR YAVRU ÇIKARMIŞ BEN YENİ ORTAMLARINA ALIŞAMADIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM DAHA YENİ GELDİLER SAYILIR 1 HAFTA OLDU SİZ NE DERSİNİZ

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Evet ortam değişikliğinden olabilir, ama Faruk beyinde söylediği gibi erkek kolay kolay hırçınlık yapmaz. Biraz daha sabredin ve iyice gözlemleyin.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
benzer sorunu bende yaşadım.hatta arkadasın söylediği kuşların çiftleştikleriydi.eve getirdim.15 gün sonra kuş 4 adet yumurta yaptı.erkek sürekli dişiyi dövüyordu.ne yem yediktiriyordu hatta aynı tünege konmasına bile erkeğin tahammulu yoktu.sonrasında dişi kuş 1 hafta sonra tüm yumurtaları kırdı ve yedi.ben bunun sebebini çok araştırdım ama kendi edindiğim tecrübe erkek kuşun dişiyi beslememesiydi.dolayısı ile dişi gerekli besini alamadıgından yumurtalrı kırıp yedi._ortam şartları değişikliği ve erkeğin strese girmesi bunda etkili olabilir.sonrasında erkek kusun yanına farklı bir dişi kuş koydum onunla biraz daha iyi anlaştı ve şu an yine ilk eşiyle benzer problemleri yaşıyor yaklasık 2 ay oldu hala düzelme yok.erkeği değiştirmelisiniz yada kuşları komple gözden cıkarmanız lazım.