Damızlık kafes konumu

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Merhaba,1 çift kuşumun çiftleşip yavru almayı dört gözle beklerken 1 çift daha aldım.Kafeslerinin konumu birbirine nasıl olmalı.
  Birde ilk çiftim birbirini kaşıyor yem yediriyor çok uyumlular akşamları yanyana sarılır gibi yatıyorlar vs.2-3 ay oldu eve geleli ama tık yok.Özel mama veriyorum vitaminleri eksik olmuyor.Erkek sağa sola sürtünüyor ama dişi henüz hazır değil sanırım,bunu nasıl çözebiliriz.Beklemelimiyiz yoksa bir müdahale durumu söz konusumu?

mersin

Üyemiz
Adı
Hüdaver
Soyadı
DEVECİ
Es selamü aleyküm ;hayırlı olsun güzel kuşlar biraz daha sabırlı olunuz diğer çiftle birbirlerini görürlerse(çok yakın deyıl biraz mesafe olsun) daha verimli olacaktır  dişi hazır gibi görünüyor birazdaha sabır inş.sonu iyi olur  kolay gelsin cüm. inş. AMİN

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
maşallah kuşlarınız güzel
kuşlarınızın evdeki konumları nasıl yüksek bi yerde olsunlar ve sürekli kafesi kontrol v.s. etmeyin...

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
1.5metre kadar yüksekteler,evin köşesine götürdümki rahatsız olmasın hareketlerimizden.Altınada yeni aldığım çifti koydum,onlarda çiftleşiyolar üstüne binmeye çalışıyor erkek biraz genç bakalım bekliyoruz ama resimdeki kuşlarımın üremesini çok istiyorum.Erkeğim istekli sürünüyor kafeste sağa sola,anlaşmalarındada problem ama yok ama başdada söyledğim gibi neleri eksik bilemiyorum.Dişiyi nasıl hazırlarız onuda bilemiyorum

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
zamana bırak gerisni....ve  eş tuttugunda haber ve resimlerle  konuyuda suslemeyi  unutma  :)

cihangir

Üyemiz
Adı
cihangir
Soyadı
ziylan
hayırlı olsun kuşlarınız güzel ama sanki yuva küçük daha sağlıklı ve bol yumurta ve yavru için büyük yuva ve içinde plastik yuvalık güzel olur.ayrıca haftada birgün marul yaprağı kızıştırır ben öyle yapıyorum haydi hayırlısı inşallah tüyü kadar yavru alırsınız.