DAMIZLIK KUŞ SEÇİMİ NASIL YAPILMALIDIR?

rammsteın

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yazbahar
Değerli üreticiler damızlık kuş alırken veya kendi ürettiğim kuşların arasından damızlık vasıflı olanları ayırmak istiyorum.Damızlık seçiminde nelere dikkat etmeliyim.Bu işin püf noktası nelerdir.Yardımcı olan tüm arkadaşlara gerçekten çok teşekkür ederim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi genelde renginin güzelliğine sağlığına bakılıyor çünkü böyle kuşların daha iyi yavruları oluyr tabi en önemlisi sağlıklı olması sağlıklı olmazsa renginin önemi kalmaz sağlıklı olan kuştan yavru alınır

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Kendi ürettiğin kuşların arasından damızlık secerken anne babayada bakılır,genelde cok yavru buyuten verımlı kusların yavurları da anne babası gıbı oluyor,yurt dısı uretıcılerın bırının sıtesınde  eger anne baba vasıflı ıse yavru ıstedıgı kadar kotu renkte,olsun (ıngılızce copluge beznesın yazmıstı) yınede damızlıga yaırın dıyordu,ben bugun bu sekıl ıkı yavru ayırdım kendıme.
Sayg

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
üretici için  benim şahsi düşüncem damızlıkda anne baba gözetlenir. yavru bakımı  yavru öldürme yoksa  ve  dişide iyi kuluçka evresi  varsa her batımında yavru istenilen düzeydeyse  o çiftleri damızlık eden üretime doyar yavru almada  inşaAllah

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Ünal YILMAZ' Alıntı:
üretici için  benim şahsi düşüncem damızlıkda anne baba gözetlenir. yavru bakımı  yavru öldürme yoksa  ve  dişide iyi kuluçka evresi  varsa her batımında yavru istenilen düzeydeyse  o çiftleri damızlık eden üretime doyar yavru almada  inşaAllah
+1

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşun sağlıklı olması anne babanın bakım koşulları önemlidir

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Damızlık kuş alımı en iyisi ve en doğrusu 3 kuruş daha fazla verip anne ve babasının ne yaptığını bildiğin kuşlardan oluşur.Anne ve baba sağlam yavru bakıyorsa o anne ve babadan aldığın kuşlar da yavrularına düşkün olacaktır.Tavsiyem tanıdık yada bildik birilerinden kuş almaktır.

ertan kafalı

Üyemiz
Adı
Ertan
Soyadı
KAFALI
BENDE GENELDE ANNE BABASINDAN EN ÇOK VERİM ALDIĞIM KUŞLARIN YAVRULARINI AYIRIYORUM GEN ÇEKER DİYE DÜŞÜNEREKTEN VE PEK TE YANILMA OLMUYOR RANDIMAN ALIYORUM  BOL ÜRETİMLER.

ERTAN KAFALI
5 ÇİFT HOLLANDA
6 ÇİFT SHOW JUMBO
15 ÇİFT İNGİLİZ KIRMA VE YERLİ
HOBİ AMAÇLI

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ertan KAFALI' Alıntı:
BENDE GENELDE ANNE BABASINDAN EN ÇOK VERİM ALDIĞIM KUŞLARIN YAVRULARINI AYIRIYORUM GEN ÇEKER DİYE DÜŞÜNEREKTEN VE PEK TE YANILMA OLMUYOR RANDIMAN ALIYORUM  BOL ÜRETİMLER.

ERTAN KAFALI
5 ÇİFT HOLLANDA
6 ÇİFT SHOW JUMBO
15 ÇİFT İNGİLİZ KIRMA VE YERLİ
HOBİ AMAÇLI
+1