Damızlık Kuşları Kızıştırma Yöntemleri (?)

kaoma

Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
İŞCAN
Arkadaşlar merhaba elimde 1 çift ingiliz var. Fakat dişi kızgın değil, ne yapmam lazım önerileriniz var mı ? nijer, ballı su, pekmezli su haricinde?

Ergün Ünanır

Üyemiz
Adı
Ergün
Soyadı
İnanır
Yeni başlayan biri olarak yazmış olduğunuz gıdaları ben de duydum. Bu gıdaları aşırıya kaçmadan kullanarak kuşları biraz ayırma yöntemine giderek kuşların çiftleşmesini sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Daha tecrübeli kişilerin tavsiyelerini ben de duymak isterim.

Olayın diğer tarafından bakacak olursak kuşlarınızı yeni aldıysanız, yeni bir yere getirdiyseniz, daha yeni eşleşme için bir araya geldiyse acele etmemeniz gerekmektedir. Biraz daha detaylı bilgi verirseniz farklı bir gıda ya da bu gıdaları bile kullanmadan sonuç alabilirsiniz.

Hayırlı üretimler.

kaoma

Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
İŞCAN
Teşekkür ederim. Kuşlar 2 hafta kadar aynı kafesteydiler eş sayılırlar yeni yeni öpüşüyorlar. Erkek tüyde dişinin ceresi biraz mavili şekilde

Ergün Ünanır

Üyemiz
Adı
Ergün
Soyadı
İnanır
Kuşlar yeni. bence acele etme. Tüy değişimindeyken kuşlarda yumurtalama olmuyor diye biliyorum. Tüy değişimi için çok fazla aminoasit protein ihtiyacı olduğu için yumurtalama yapmıyor. Normal yemine devam et. istersen internetten mama tarifleri al. hafta da 2 kez uygulayabilirsin. tüy değişimi içinde protein takviyesi yapmış olursun. Birkaç ay zaman vermende fayda var diye düşünüyorum. Kuşların durumuna göre tekrar değerlendir.

kaoma

Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
İŞCAN
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bir kaç ay bekliyeceğim. Aynı kafeste tutmamda bir sıkıntı olur mu sizce ?

Ergün Ünanır

Üyemiz
Adı
Ergün
Soyadı
İnanır
Bence bir sıkıntı olmaz ki daha iyi olur kuşlar birbirlerine alışırlar. Hiç ummadık bir anda yavru alabilrisiniz. Bu arada kuşlara yuvalık koydunuz mu ? Yoksa koyun yuvalığa alışsınlar. Sormaya unuttum kuşların yaşı nedir acaba ?

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
muhabbet kuşları sosyal hayvanlardır, ortam uygunluğunu (sıcaklık, nem, gün ışığı vs) sağlarsanız ve kuş sayısını artırırsanız kızıştırmak için ekstra gıda takviyesine gerek kalmaz. Eğer kuş sayısını artıramıyorsanız kuş sesi kaydı dinletebilirsiniz..

CEM CANER

Takipçi Üyemiz
Adı
CEM
Soyadı
CANER
aslında artı olarak hiçbirşey yapmanıza gerek yok , kuş tüyünü bitirince kendini hazır hissedince kızacaktır , diğer faaliyetlerin hepsi hayvanı daha çok yoracaktır

kaoma

Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
İŞCAN
Ergün İNANIR' Alıntı:
Bence bir sıkıntı olmaz ki daha iyi olur kuşlar birbirlerine alışırlar. Hiç ummadık bir anda yavru alabilrisiniz. Bu arada kuşlara yuvalık koydunuz mu ? Yoksa koyun yuvalığa alışsınlar. Sormaya unuttum kuşların yaşı nedir acaba ?
Evet koydum yuvalık, erkek girip çıkıyor arada dişide tık yok. Yaşları 2-3 arasında ergün bey

kaoma

Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
İŞCAN
O.Sami ŞEN' Alıntı:
muhabbet kuşları sosyal hayvanlardır, ortam uygunluğunu (sıcaklık, nem, gün ışığı vs) sağlarsanız ve kuş sayısını artırırsanız kızıştırmak için ekstra gıda takviyesine gerek kalmaz. Eğer kuş sayısını artıramıyorsanız kuş sesi kaydı dinletebilirsiniz..
Yakında kuş sayısını çoğaltacağım inşallah teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için  :)

Cem CANER' Alıntı:
aslında artı olarak hiçbirşey yapmanıza gerek yok , kuş tüyünü bitirince kendini hazır hissedince kızacaktır , diğer faaliyetlerin hepsi hayvanı daha çok yoracaktır
Anladım, zaman göstericek o zaman :) teşekkür ederim