damızlık muhabbet kuşu nedir ?

hamza1907

Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
uzun
abilerim kardeşelrim damızlık muhabbet kuşları nedir acaba çok merak ediyorum ayrıcada damızlık olup olmadığını kuşun nasıl anlarız cevap verirseniz sevinirim :)

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
6-8 aydan büyük muhabbet kuşları damızlık yani eş tutucak kıvama gelirler. böle kuşlara damızlık kuş denir.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Yavru vermeye elverişli/ rengiyle ırkıyla değerli olan kuş desek doğru bir tanım olur.
Tabi şu da var her kuştan yavru alınır,alınmaz diye bir şey yok asla.

Örnek vermek gerekirse; tüyü bozuk biçimsiz çelimsiz bir kuştan yavru almak var -ki yavruları da kendisi gibi olcağından değeri olmaz- ,bir de güzel renge sahip -ki anası babası biliniyorsa daha değerli olur- ve iyi bir ırksa o kuşun kanını devam ettirmek için yavru almak en doğrusudur.

Başka bir örnek vermek gerekirse,geçenlerde tv'de gördüm,sivas kangalı mıydı veya aslan baş diye adlandıran bir köpek 70-75 bin liraya satıldı.
Adam ondan yavru alıp güzel fiyata satacak hem de soyunu devam ettirecek,değeri var çünkü :)

Tüy döküm hastası bir kuş damızlık olarak kullanılmaz mesela.Aksi halde yavruları da aynı hastalığa sahip olur.

Kuşun sağlıklıysa ve yaşı uygunsa yavru alırsın.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Mehmet YILMAZ' Alıntı:
Yavru vermeye elverişli/ rengiyle ırkıyla değerli olan kuş desek doğru bir tanım olur.

Örnek vermek gerekirse; tüyü bozuk biçimsiz çelimsiz bir kuştan yavru almak var -ki yavruları da kendisi gibi olcağından değeri olmaz- ,bir de güzel renge sahip -ki anası babası biliniyorsa daha değerli olur- ve iyi bir ırksa o kuşun kanını devam ettirmek için yavru almak en doğrusudur.

Başka bir örnek vermek gerekirse,geçenlerde tv'de gördüm,sivas kangalı mıydı veya aslan baş diye adlandıran bir köpek 70-75 bin liraya satıldı.
Adam ondan yavru alıp güzel fiyata satacak hem de soyunu devam ettirecek,değeri var çünkü :)

Tüy döküm hastası bir kuş damızlık olarak kullanılmaz mesela.Aksi halde yavruları da aynı hastalığa sahip olur.

Kuşun sağlıklıysa ve yaşı uygunsa yavru alırsın. +1

hamza1907

Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
uzun
verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür ederim benim 10-11 aylık bir erkek muhabbet kuşum var ona yarın bir eş almayı düşünüyorum ama bnm kuşum diğerlerine göre biraz zayıf ince bir kuş ona uygun bir kuşu nasıl seçicem yada kuşumu gtrüp kendisimi seçsin bi bilgi verirseniz sevinirim

hamza1907

Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
uzun
çok teşekkür ederim saolun verdiğiniz bilgiler için peki yavrumu alcam yoksa yetişkinmi bu yaş konusunda hiç iyi değilimdirde bi bilgi verirseniz

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
yetişkin bir kuşa yetişkin bir eş alınır yani sizin kuşunuzun yaşına yakın bir eş alın.

hamza1907

Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
uzun
teşekkür ederim çok saolun verdiğiniz bilgilerden ötürü hayırlı ramazanlar :)

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Mehmet YILMAZ' Alıntı:

Kuşun sağlıklıysa ve yaşı uygunsa yavru alırsın.
+1