Damzılık mı yavru mu alayım?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Evimde 4 çift ve 1 yavru muhabbet kuşum vardı, çiftlerimden birinin erkeği, diğer çiftimin de dişisi öldü, sonuçta 3 çift ve 1 yavru kuşum kaldı, bende 1 çift kuş almayı düşünüyorum, acaba yavru mu alsam yoksa damızlık mı alsam üretim açısından daha iyi olur?

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
yavrular gelecek acısından sizi daha tatmin edecektir.belli bir süre bekledikten sonra damızlık boya gelen yavrular emin olun ilerleyen dönemde daha verimli olacaktır.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
bence siz kendi kuşlarınızın yavrularından kendinize yavru ayırın . üç çift ev üreticisi için iyi bir sayı (yavru verme açısından) Hayırlı üretimler

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Yavru daha iyi, hem yavruyken biraz kendine alıştırrısın, hemde bu sayede büyüdüklerinde yavruladıkları zaman yuva kontrolü dah kolay olur ve korkak olmazlar.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
teşekkür ederim herkese, dün damızlık bir dişi aldım, eşi ölen erkekle çok iyi anlaştılar, eşi ölen dişime ise iyi bir erkek alacam (dişinin 1 aylık yavrusu olduğu için eşi ölen erkeğe atmadım) ama maalesef iyi bir damızlık erkek bulamadım, 1 yaşındaki dişiye 2 aylık erkek alsam sıkıntı olur mu, çünkü 2 aylık iri bir çek yavru gördüm....

Yeni oluşturduğum çift, soldaki çek, sağdakini ise yeni aldım, yerli veya patagonya (Pakistan) galiba...

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
iki aylık erkek yavruya en az 6ay bakmanız gerek yani 8 aylık altındaki bi erkek çiftleşebilmesi için enaz 8 aylık olması lazım ayriyetten diğer bi sıkıntı eğer dişisiniz yaşca büyük olursa oda bazı durumlarda sıkıntı olur dişiye yaş olarak yakın hatta büyük bi erkek almanız daha iyi olacaktır nacizane fikrim.