DARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
İyi akşamlar herkese.

Köyümüzdeki boş arazileri değerlendirmek üzere darı ekimi işine girmeyi planlıyoruz. Biraz araştırdık olmayacak iş değil. Bu iş hakkında bilgisi olan var mı ? ya da daldarı fiyatlarında ? Nisan gibi ekimi olup 120 gün de mahsul toplanıyormuş.. bi kaç dönüm araziye ekim yapmayı düşünüyoruz ne dersiniz nasıl olur sizce ?

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ? Piyasası hakkında nedir ne değildir ? Yetiştiren var mı ?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ethem YAMAN' Alıntı:
Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ? Piyasası hakkında nedir ne değildir ? Yetiştiren var mı ?
olmaz olurmu, derneğimizde üye olan Nurettin KIR ustamızın bu konuda çalışmaları var ve bu forumda konu ile ilgili paylaşımları mevcut

1. kızıl darı ve kızıl dal darı ektim - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,11588.0.html

2. dal darılar başak verdi - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13157.0.html

3. dal darı üretiminde üzücü son - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13330.0.html

Nurettin ustamız dal darı yetiştiriciliğinde bence başarılı, ilk deneyimi olmasına rağmen gayet iyi bir iş çıkarmış, sadece işin sonunda hava durumu işbirliği yapmamış, bu da talıhsizlik işte. Kendisini arayıp konu hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
olmaz olurmu, derneğimizde üye olan Nurettin KIR ustamızın bu konuda çalışmaları var ve bu forumda konu ile ilgili paylaşımları mevcut

1. kızıl darı ve kızıl dal darı ektim - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,11588.0.html

2. dal darılar başak verdi - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13157.0.html

3. dal darı üretiminde üzücü son - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13330.0.html

Nurettin ustamız dal darı yetiştiriciliğinde bence başarılı, ilk deneyimi olmasına rağmen gayet iyi bir iş çıkarmış, sadece işin sonunda hava durumu işbirliği yapmamış, bu da talıhsizlik işte. Kendisini arayıp konu hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

Bi tecrubesi vardır illa ki o zaman , bende bilgi alıyım çok teşekkürler. Büyük araziler var çok fazla üretim yapabileceğimiz , ince ayrıntıları neler öğrenmek lazım ..

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
darının yetiştiği memleketlere bak köydeki konumlar aynımı ona göre hareket et inş. olursa çok iyi olur. buğdaydan,arpadan, karlı ama  bölge elverişlimi bunu öğren öyle niyet derim..  ben yulaf ekiyorum.. yer sivas yulafda sıkıntı yok inş......

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
ben bu yaz köyde küçük bir alana ekmiştim, ama temmuz sonu gibiydi yani denemek için, düzenli sulayınca ve güneşli bir yer olunca çok güzel verim aldım, eylülün ortası gibi elazığa gelirken tohumları tamamen olmuştu, ama sadece uç kısımları sararmıştı içi doluydu diğer kısımların içi daha süttü, ondan toplayamadım, geç ektim yani, zamanında ekip düzenli sularsanız çok iyi oluyor.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Geçen yıl mart sonunda deneme amaçlı beyaz darı ve aspur ekmiştim, haziran ortasında olgunlaştı ve çok başarılı oldu, ama dal darı mevsiminde ekilirse olacağını sanmıyorum...çok sıcak olur. Bu kış komşunun cam serasında birkaç metre kare denemek istiyorum bakalım, 2 ekim yapmayı planlıyorum, 1ncisi bu ay sonu, 2ncisi de şubat sonu bakalım hangisi başarılı olursa artık seneye birkaç boş sera kiralayıp en azından kendi ihtiyacımızı karşılayacak kadar deneyebilirim. Tek sıkıntı seralarda ilaç kullanımı çok olması...dinlenmiş bir sera bulmak gerek.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Ünal YILMAZ' Alıntı:
darının yetiştiği memleketlere bak köydeki konumlar aynımı ona göre hareket et inş. olursa çok iyi olur. buğdaydan,arpadan, karlı ama  bölge elverişlimi bunu öğren öyle niyet derim..  ben yulaf ekiyorum.. yer sivas yulafda sıkıntı yok inş......
iç anadolu bölgesi darı için uygun 2.sırada bi bölge .. Kuraklıga fln dayanıklı darı .. nisan gibi ekmek gerekiyo sanırım .. Biraz araştırdm ama yazılı belgeler.. bi tecrubeden dinlemek istiyorum :)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
bir kere ekince 12 yıl ekmeye gerek kalmıyormuş 3.4. senelerde verim git gide katlıyormuş :) Nisan başında ekmek başarıyı getirir diye ümit ediyorum. Sadece bakımı nasıl onu merak ediyorum

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Geçen yıl mart sonunda deneme amaçlı beyaz darı ve aspur ekmiştim, haziran ortasında olgunlaştı ve çok başarılı oldu, ama dal darı mevsiminde ekilirse olacağını sanmıyorum...çok sıcak olur. Bu kış komşunun cam serasında birkaç metre kare denemek istiyorum bakalım, 2 ekim yapmayı planlıyorum, 1ncisi bu ay sonu, 2ncisi de şubat sonu bakalım hangisi başarılı olursa artık seneye birkaç boş sera kiralayıp en azından kendi ihtiyacımızı karşılayacak kadar deneyebilirim. Tek sıkıntı seralarda ilaç kullanımı çok olması...dinlenmiş bir sera bulmak gerek.
sera nasıl olur bilemiycem gerçekten , Ama türkiye de çok yerde üretimi var 1.sırada urfa geliyor.. O yüzden sıcaklık sorun yaratmıyor darıya karşı.. yazın sıcak olur diye düşünmeyin .. Ekim mevsimi nisan .. toplama süresi 120 gün

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Ethem YAMAN' Alıntı:
İyi akşamlar herkese.

Köyümüzdeki boş arazileri değerlendirmek üzere darı ekimi işine girmeyi planlıyoruz. Biraz araştırdık olmayacak iş değil. Bu iş hakkında bilgisi olan var mı ? ya da daldarı fiyatlarında ? Nisan gibi ekimi olup 120 gün de mahsul toplanıyormuş.. bi kaç dönüm araziye ekim yapmayı düşünüyoruz ne dersiniz nasıl olur sizce ?
güzel olur fakat tek bir yerde ekilirse mahsül yağma edilebilir kuşlar tarafından