Degerli bilgilerinizle,YARDIM ederseniz sevinirim

enginc

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
can
Üstadlarım yaklaşık 1yıldır eş tutmuş kuşlarım var ve (7,8)aydır birbirlerini kaşıyorlar erkek kuş dişiye yem kusuyor kur yapılıyor,dişi yuvalıga giriyor günde beş,altı  sefer yuvalıga girip vakit geçiriyor erkek yuvalıgın onunde beklıyor felan ama hala yumurta alamadım ve çiftleşme göremedim,
sarı ve akdarı,aspur,az yulaf karısımı yem kullanıyorum birsenedir azda kendir atıyorum ama kendıri yemiyorlar,
avisol vitamın kullanıyorum sular gunluk temız banyo kus kumu murekkep balıgı kemıgı hersey var

üstadlarım:neyi yanlıs yapıyorum profosyonel kullandıgınız vıtamın tavsıye edermısinız,veya kendır yerıne baska yem tavsıyenıze bilginize ihtiyac duyarım
saygılarımla

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Engin bey inşallah yavru alacağınız günler gelecek . Ama ilk önce
1 kuşların dişi ve erkek olduğundan emin misiniz
2 kuşlar rahat edebilecekleri bir yerdeler mi
3 kuşlarda sorun var mı ( tüyde olma., kızgın olmama gibi )
4 kuşlara mama veriyor musunuz

enginc

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
can
fatih bey mama bi kaç kez hazırladım ama ilgi göstermiyorlar bende artık hazırlamıyorum
dişi ve erkek eminim kesinlikle
kusların yerlerı rahat aslında bence rahatsızlık durumuna gelınce fazla rahatsız edılmıyor haftada bır temızlık okadar
dişi muhabbetım arada tug dokuyor  temızlık yaparken fark edıyorum 1 hafta dokuyor bır hafta fazla tug dokmemıs ama yaklasık 3 4 aydır boyle

emre bey kafes fotolarını cektım ama yukleyemıyorum

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Dişi ve erkek oldukları kesin :) . Siz yumurta manasını ısrarla verin tabi ki en önemlisi SABIR . Inşallah en yakın zamanda size yavru alma mutluluğunu  yaratacaklardır.

YusufYıldız38

Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
Yıldız
Dişi kuşun ayaklarında çarpıklık var gibi görüyorum ben. Aynı durumdaki bir dişiyle 5 6 ay kadarda ben uğraştım ne yaptımsa yumurtlamadı bende çareyi elden çıkarmakta buldum. Ama asıl sıkıntı budur diyemem ama daha tecrubeli ustalar bu durumu değerlendirmeye alabilirler.

enginc

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
can
tesekurler yunus bey elden cıkartmam da beklerım 1 seneyı askın bende kuslar vazgecmem :)

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Ben evde yıllarca ürettim.Kimi kuş bir süre sonra üredi kimisi hiç üremedi.Sizin dikkat etmeniz gerek noktaları söyleyeyim.
1- Kuşların bulunduüu yer alçak.Biraz daha yüksekte olmaları özgüven getirir.
2- Kuşun bulunduğu ortamda ışıklandırma nasıl.Yani gece ben bir kuşlara bakayım deyip ışığı açıp 10 dakika sonra kapatıyorsanız.Ya da o gün evde yoksunuz saat 8de oda kararıyor ama diğer gün evdesiniz kuşların olduğu yerde 12ye kadar ışık açık kalıyor gibi durumlar oluyorsa hayvanları dengesizliğe itmiş olursunuz.Bu da rutin yaşamlarını bozar.Belli saatte ışık yanıp sönmeli.
3-Kuşlar tek çift olarak belli ki yanlız hissediyorlar.Belki 1 çift daha alıp sürü psikolojisine sokmalısınız.
4- Kafes düzeniniz hatalı.Kendi zevkinize göre değil de kuşların ihtiyacına yönelik olmalı.2 tünek yeterli.Mesafeleri birbirlerine uzak olmalı ki kuş sıçrasın uçsun.Tünekler arasında yürümesin.Yuvanız görebildiğim kadarıyla çok küçük üremeye kalksalar sıkıntı olur çünkü kuşlarınızın iriliği fena değil.
5-Tülü abartmayın.Yuvanın üstünü falan iyice çevrelemeyin.Kuşların etrafını rahat görsün.

enginc

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
can
emre bey ısık konusunda haklısınız ortalama 12 ye kadar ısık acık evde salonda cunkı,bazen dedıgınız gıbı evde olunmadıgında 8 de felan kararıyo oda,ıc duzenı nasıl yapmalıyım peki yatay tunegı cıkarımp dıkeymı yapmalıyım 2 adet

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
2 adet tahta tünek biri yuvanın ön tarafında diğeri kafesin karşı tarafında az daha yukarıda olursa işnizi görür.Bu tarz kafesler hep insanların göz zevki için alınıyor ama keşke içindekilerin amaçları doğrultusunda alınsa.Hareketli kuşlarmı ürer hımbıl sürekli yatan kuşlarmı diye kendinize sorsanız zaten cevaplar peş peşe gelir.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kafesi olabildiğince yükseğe as ve sana dediklerimi uygula kafes orada durursa sittin sene yavru mavru alamazsın

enginc

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
can
ilginiz için cok tesekur ederım gokan bey kafesı nasıl yukarı asmalım mesela bu ayaklıklar var onlardan alsam olurmu veya ayaklı buyuk kafeslerden kare olanlardan

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kafesinde herhangi bir sorun yok kfesin üretim için uygun duvara çivi çakıp asabilirsin kafes en az omuzundan yukarı olacak kadar yukarda olmalı bu kuşlar yüksek bir yerde oldukları zaman kendilerini güvende hissederler.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Kardeşim öncelikle ev üretimi yapmış ve yapmakta olan birisi olarak sana birkaç bilgi vereyim.

Kuşların salonda durması senin yavru almanı aşırı şekilde zorlaştırır çünkü sürekli olarak salona girip çıkılacağından kuşlar rahat hareket edemeyecekler. Benim tavsiyem senin kuşları boş bir odaya yani çok sık kullanılmayan bir odaya alıp yalnızca yem-su-temizlik ihtiyaçları için çok nadir yanlarına uğraman daha iyi olacaktır. Anlattığına göre kuşlar yumurta için hazırlanıyorlar fakat çevresel unsurlardan dolayı yumurtlamıyorlar kuşlar hazır görünüyor özellikle de dişi kızgın durumda. Yuva konusunda sıkıntı yaşayabilirsin resimde göründüğü kadarıyla küçük duruyor net bi resim atarsan onun hakkında da bilgi alabilirsin.

enginc

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
can
gökay bey furkan bey tesekur ederım kafesı yukarı asmak ıcın bı care dusuncem yuksek ayak felan bulmaya calıscam aslında pek rahatsız edılmıyor kuslar haftalık alt degısımı 2 gunde bır su degısımı bişey sormak ıstıyorum dısı muhabbetım tug dokmesı azalmıyor tug dokumu ııcn ne yapmalıyımm hızlandırmak ıcın ondan yapabılırmı

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
bu aylar zaten tüy döküm ayları ayrıca kuşa fazla verilen nijer mama ve vitaminde hayvanı tüye sokar ve hayvan kolay kolay tüyden çıkamaz onun için bir müddet 1-2 ay kadar kuşlara sadece yem ve su ver