değerli cevaplarınızı bekliyorum lütfen:):)

Murat kurtsivas

Yeni Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Kurt
sa arkadaşlar benim muhabbet kuşum 5 tane yumurtadan sadece birtanesini çıkarttı, çıkan civcivin ardından 5 gün geçmediki tekrar yumurtladı  ne yapmam gerekiyor??? ve neden bu durum oldu genelde civcivi büyüttükten sonra yumurtlardı???

ercinozkan

Uzman Üyemiz
Adı
Erçin
Soyadı
Özkan
muhabbet kuşu civcivmi yumurtluyormuş :D tabi bu işin şakas benim başımada çok geldi bu durumlar ben onların işine karışmadım :) ki illa yavru büyüdükten sonra yumurta yapacak diye bir kaide yok

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Ilkbaharın ve verdiğiniz besinlerin etkisi . Bazen olur böyle durumlar . Başka çiftiniz varsa yavruyu veya yumurtaları oraya kaydırın

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Başka çiftiniz yoksa eğer elinizden gelen sadece beklemek. Rahatsız etmeyin :)

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
Yumurta dönemine uyan çift varsa yeni yumurtaları kaydırın... Yoksa yumurtaları alın,
Şöyle bir durum var ki çok önemli, ''Kursak Sütü'' dediğimiz oluşum yeni yumurtalardan çıkan yavrulara yetmeyeceği için büyük ihtimalle yeni yumurtalardan çıkan yavrulara anne ve babası yem kusacak ve bu da ölüme sebep olacak...
Bunlarla karşılaşmak ve üzülmek istemiyorsanız yavrular kalsın yumurtaları çıkarın...

Murat kurtsivas

Yeni Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Kurt
ne yapabilirim literatürde muhabbet kuşu yavrusunun ismi yoksa hem illa tavuk yavrusuna mı civciv deniliyo:):) o halde değerli fikirlerinizi alalım bu hususta da Türk dil kurumuna bir kelime daha kazandırmış olalım:))

tşkler cevaplar için eyvallah:):)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Civciv demekte bir sorun göremiyorum. Tabiki muhabbet kuşu yavruları da civcivdir. Tüm kuşların yavrularına civciv dendiğini düşünüyorum. Sadece tavukta daha çok görüldüğü için kalıplaşmış gibi geliyor.Yumurtaları başka çiftlerin altına kaydırın derim.

ercinozkan

Uzman Üyemiz
Adı
Erçin
Soyadı
Özkan
kendime ait yorumum ne dalga geçmek nede başka birşey sadece ve sadece samimiyet adına şaka yasptım :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi seninle alakalı değil. İlk yorumu yapan kişi biraz şey geldi.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Civciv demekte bir sorun göremiyorum. Tabiki muhabbet kuşu yavruları da civcivdir. Tüm kuşların yavrularına civciv dendiğini düşünüyorum. Sadece tavukta daha çok görüldüğü için kalıplaşmış gibi geliyor.Yumurtaları başka çiftlerin altına kaydırın derim.
Ali ÖZEN' Alıntı:
Yumurta dönemine uyan çift varsa yeni yumurtaları kaydırın... Yoksa yumurtaları alın,
Şöyle bir durum var ki çok önemli, ''Kursak Sütü'' dediğimiz oluşum yeni yumurtalardan çıkan yavrulara yetmeyeceği için büyük ihtimalle yeni yumurtalardan çıkan yavrulara anne ve babası yem kusacak ve bu da ölüme sebep olacak...
Bunlarla karşılaşmak ve üzülmek istemiyorsanız yavrular kalsın yumurtaları çıkarın...