Değiştirmeli miyim

Acharad

Üyemiz
Selamlar.

Uzun zamandır 3 çift muhabbet kuşu besliyorum bunlardan başka tek bir dişi ve tek bi jumbo erkeğim var.Bakmakta olduğum 2 çiftim bir üretici arkadaştan karşılıklı güven esasına dayalı olarak alındı.bu iki çift kuşu yaklaşık 5 aydır bakıyorum.Ama henüz yavu almak nasip olmadı.Bunun dışında hediye olarak petshoptan alınmış daha önce yumurta alınmadığına emin olduğum bir çift kuşta arkadaşlarım tarafından bana hediye edildi.Hiç ümidim yokken bu kuşlar 1nci ayında yumurtladılar şu an 2 yumurtası çıktı gerisini heyecanla bekliyorum.Sorum şu ki gerçekten bu güne kadar bu iki çift kuşun yumurtlayamamasını kendi hatam veya eksik yaptığım birşeyler olduğunu düşünerek pek araştırmadım ancak son gelen çiftin yemen yumurtlaması ben de belki çiftlerde problem olabileceği kanısını oluşturdu.Siz ce eşleri değiştirsem veya elimdeki tek dişi ile bi değişiklik yapsam faydasını görür müyüm? daha önce jumbo erkek ile çekoslavak dişiyi aynı kafese attım sonuç alamadım.Dişi strese girdi yem seçmeye başladı ayırdım.şimdi ikisi ayrı ve bu çiftlerde bir hareket yok.2 günde bir vitaminli su veriyorum arada normal su.Yem karışımım

0.25 ak darı
0.25 sarı darı
0.25 aspur
0.25 nijer tohumu ve kenevir yemi

2günde bir yumurta havuç cici bebe petimek pirinç unu ve irmikten yapmış olduğum ve genelde 10 saatte yarısını tükettikleri bir mama veriyorum.Sizce ne yapmalıyım.Şimdiden cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Nijer oranı çok fazla. Gerek yok. Eş değişimine gidebilirsiniz. Ama kuşlardan daha önce yumurta alınmışsa çiftleri bozmayın. Bakımınızı sitemizden yararlanarak gözden geçirin. Şu an için 1 çift yumurtlamış daha sonrası SABIR SABIR SABIR...

Acharad

Üyemiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Nijer oranı çok fazla. Gerek yok. Eş değişimine gidebilirsiniz. Ama kuşlardan daha önce yumurta alınmışsa çiftleri bozmayın. Bakımınızı sitemizden yararlanarak gözden geçirin. Şu an için 1 çift yumurtlamış daha sonrası SABIR SABIR SABIR...
Efekan bey yumurtlayan çift dediğim gibi bir aydır ben de asıl sorun yaşadığım çiftler üretici arkadaştan aldıklarım onlarda bi türlü sonuç alamadım 5 ay oldu dediğim gibi.Ben arkadaşın sözüne güvenerek aldım bu çiftleri kendim hakkaride memurum istanbuldan gönderildi bu kuşlar bana ve tel eğlencem onlar ticari değil hobi amaçlı üretim yapıyorum seviyorum muhabbet kuşlarını. Yani dediğiniz gibi arkadaşın sölediği yumurta alımış çiftler ama ben başaramadım bir de yeni gelen çift yumurtlayınca artık kendimden değil kuşlardan şüphelenmeye başladım.
Nijer oranını çiftleşmelerini sağlamak için arttırdım zaten yarısı kenevir yemi.oranı yulaf ekleyerek biraz daha azaltırım çok teşekkür ederim.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
tek dişi kuşun o jumboyu nasıl beğendiğini anlamıyorum... onlardan yavru alındığından emin olun bence. :)

Acharad

Üyemiz
Mehmet AYAN' Alıntı:
tek dişi kuşun o jumboyu nasıl beğendiğini anlamıyorum... onlardan yavru alındığından emin olun bence. :))
onlardan yavru almadım zaten.Eksik oldu galiba anlatamadım yavru aldığım çiftlerimin resmi yok orda.Jumbonun dişisi öldü diğer dişinin de erkeği kaçtı o yüzden tekler bi kere deniym belki tutar dedim ama tutmadılar zaten dişi strese girdi ayırdım.Yumurta aldığım çiftimi rahatsız etmemek için fotosunu çekmedim inşallah yavruları alınca fotosunu koyarım.