Denetlemeler

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Geçenlerde 3 kişi geldi sandım ki kuş alacaklar meğerse maliyeden gelmişler :eek: .Vergiye tabi olmam gerektiğini aksi halde geçmişe dönük ceza i işlem yapacaklarını söylediler ::) Allah tan ocak ayında vergiye geçmiştim ayrıca petshop çu arkadaşlarla yaptığım görüşmede yazar kasaya canlı hayvan satışı diye buton ekleme zorunluluğu getirilmiş onlarda yana döne fatura arıyorlardı.Günay abi min söyledikleri tek tek çıkıyor bilginiz olsun

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Geçenlerde 3 kişi geldi sandım ki kuş alacaklar meğerse maliyeden gelmişler :eek: .Vergiye tabi olmam gerektiğini aksi halde geçmişe dönük ceza i işlem yapacaklarını söylediler ::) Allah tan ocak ayında vergiye geçmiştim ayrıca petshop çu arkadaşlarla yaptığım görüşmede yazar kasaya canlı hayvan satışı diye buton ekleme zorunluluğu getirilmiş onlarda yana döne fatura arıyorlardı.Günay abi min söyledikleri tek tek çıkıyor bilginiz olsun
eger sigortalıysanız kendi adınıza basit usul yapabilirsiniz.. değilseniz sigortalı yada emekli olan birinin adına yaparsanız fazla vergi ödemezsiniz senelik 400 tl ye yakın sanırım

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
ne diyeyim herkesin hakkında hayırlısı olsun üreticiler azalacak talebi karşılamak içinde ithal kuş alınacak dışarıdan birilerinin stediğide buydu artık yerini buluyor  birileri kızıyordu herkes üretici oluyor herkes üretime başlıyor diye ben kızmıyor aksine grurlanıyordum üretmek kadar güzel birşey yok bazı imkanlar fırsatlar verseler insanlara insanlar bu üretimi neden merdiven altlarına soksunki imkanı olsa herkes daha iyisini yapmaya çalışacak hiç kimse ama hiçkimse üreticiler de dahil  Türkiyenin üretme potansiyelini kaldıramıyor arkadaşlar bu ağaçtan çok yaprak dökülecek  adamın parası var tüm imkanları sağlamış üretimhaneyi kurmuş vergiler tamam ama kuşlar hakkın da hiçbirşey bilmesine gerek yok öteki kuşlar hakkında artık büyülenmiş aşmış ama imkan yok para yok ...bunun neresinde hayır var hadi bakalım

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
alkisd alkisd
Cihan AYTAN' Alıntı:
ne diyeyim herkesin hakkında hayırlısı olsun üreticiler azalacak talebi karşılamak içinde ithal kuş alınacak dışarıdan birilerinin stediğide buydu artık yerini buluyor  birileri kızıyordu herkes üretici oluyor herkes üretime başlıyor diye ben kızmıyor aksine grurlanıyordum üretmek kadar güzel birşey yok bazı imkanlar fırsatlar verseler insanlara insanlar bu üretimi neden merdiven altlarına soksunki imkanı olsa herkes daha iyisini yapmaya çalışacak hiç kimse ama hiçkimse üreticiler de dahil  Türkiyenin üretme potansiyelini kaldıramıyor arkadaşlar bu ağaçtan çok yaprak dökülecek  adamın parası var tüm imkanları sağlamış üretimhaneyi kurmuş vergiler tamam ama kuşlar hakkın da hiçbirşey bilmesine gerek yok öteki kuşlar hakkında artık büyülenmiş aşmış ama imkan yok para yok ...bunun neresinde hayır var hadi bakalım
alkisd alkisd alkisd          + 100                                                                                   

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Benim tahminim kuş üretiminin yoğun olduğu yerlerde (Manisa ve İzmir gibi) ve illerde (öncelikle batı) bu denetimler bu günlerde yoğunlaşacak. Yeni yıl itibarı ile de tüm yurdta ve ilçelerde başlayacak...tahminimizin tam tersine bu denetlemeler ve yeni kanuna uyumluluk çok uzun sürmez...bir yıl içinde sistemi oturtmaya çalışacaklar.

Basit usul bir çözüm değil...şu an basit usul bile yaptırsanız, 2 yıl sonunda devlet sizi normal usule geçmeyi zorluyor. Artık devlet de uyandı, eskisi gibi değil işler, basit usul yapabilirsin ama 2 yıl sonra senden normal usule geçmeni veya işi brakmanı isterim diyor devlet.

Tabii birde hobici sınırlamasının çizgisi hala tartışılıyor sanırım, en son 40 çifte kadar sınır konulması konuşuluyordu...nekadar doğru bilemem. Yani 40 çiftle veya altında üretim yapanlar vergiye tabi olmuyorlar....40ın üzerinde vergiye tabii oluyor. Bekleyip sonuçların kesinleşmesini beklemekte fayda var. 40da kalırsa bu iyi olur, en azından hobiciler bu işi brakmazlar. Üretimlerini 40 çiftle sınırlayacak üretici çok olacağını tahmin ediyorum...bu biraz da olsa ithalatı şu anki seviyelerde tutabilir. Olmazsa da artık ithalatçılar bayram edecek...birsürü de yeni ithalatçı türeyecek.

...hayırlısı artık.