DEREYİ GÖRMEDEN PAÇAYI SIVAMAK GİBİ OLACAK AMA BİR SORUM VAR ;)

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Denizlide ki bir üretici ziyaretimde bir yavru beğendim. anne ve baba rainbow hatta baba baya üstün bi rainbow yavrulardan bir tanesi mavi ama çok güzel ve değişik bir mavi çıkmıştı. diğer rainbow yavru zaten ölmüş.

Neyse ben bu kuşu ayırttım. bu arada üretici bayan sadece jumbo yetiştiricisi ve ilk rainbow kuşlarının kuluçkasının yavrusu.

kuş rainbow kanı taşıyor ama rainbow değil çok parlak bir mavi karışım. rainbow üretici bir arkadaş her kuluçkada bu tip olaylarla karşılaşıldığını sonuçta bu kuşunda rainbow olduğunu düz sarı çift faktör veya rainbow bir eşle yavruların %50-60 oranda rainbow olacağını belirtti.

bu bilgiyi veren türkiyede ki rainbow üreticilerinin önde gelenlerinden biri ve anne baba kuşu bizat gördüğümden kırma olmadığını biliyorum.

bu konuda bilgisi olan var mı yada ne kadar doğrudur.

çok uzun oldu galiba  şimdiden teşekkürler

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Tabi ki taşıyıcıdır ama yüzde kaç olduğunu bilemezsiniz . Ama rainbow eş ile ondan rainbow yavru alma şansınız çok yüksek olur .

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Tabi ki taşıyıcıdır ama yüzde kaç olduğunu bilemezsiniz . Ama rainbow eş ile ondan rainbow yavru alma şansınız çok yüksek olur .
bakalım onu şimdilik tek yetştireceğim hele bi yeme düşsünde :) rengine vuruldum çok canlı renkleri. ilerde duruma göre bi rainbowla eşlerim belki

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Ercan YAŞAR' Alıntı:
bakalım onu şimdilik tek yetştireceğim hele bi yeme düşsünde :) rengine vuruldum çok canlı renkleri. ilerde duruma göre bi rainbowla eşlerim belki
rainbowların güzel tarafı da tüy değişiminden sonra renklerinin daha da güzelleşmesi

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Fatih MANSIZ' Alıntı:
rainbowların güzel tarafı da tüy değişiminden sonra renklerinin daha da güzelleşmesi
işallah bakalım ne hallere bürünecek o kadar bıldırcın büyüklüğünde ingiliz arasında o kalbimi fethetti hakkını versin bi zahmet :)

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Ercan YAŞAR' Alıntı:
işallah bakalım ne hallere bürünecek o kadar bıldırcın büyüklüğünde ingiliz arasında o kalbimi fethetti hakkını versin bi zahmet :)
hayırlısı olsun diyelim