Bu aslında harika bir fikir...benim için yeni birşey değil...şöyle izah edeyim -
Web ve grafik tasarım işi ile uğraştığım için yaptığım işten biliyorum, tasarımcıların da forumları var ve bu forumlarda sadece Premium Üyeler bölümleri oluyor. Bu premium üye bölümlerinde meslek sırları sayılabilecek nitelikte bilgi ve kaynakları paylaşılıyor. Ben eğer bir tasarımcı olarak o bilgilere ulaşmak istersem muhakkak öncelikle Premium Üye olmam gerekiyor...ve bu üyelikler her bir forumda paralı. Ayrıca üyelik aidatları öyle yıllık filan değil, aylık olarak ödeniyor. Mantıksal olarak harika bir sistem...eğer doğrudan ve zahmetsizce harika ve servet değerinde bilgilere ulaşmak istiyorsak bu sitede de sadece Dernek Üyelerine özel bir bölüm açılabilir.
Bu bölümde neler yer alabilir, örneğin sitemizde birçok paylaşım var, ama en az yarısından fazlası yetrsiz, eksik veya yanlış bilgilerden ibaret. Burada hakaret etmiyoruz...amaç sadece değerli ve doğru bilgileri bu ileti mezarlığından ayıklayıp çıkarmak ve onları doğru bir şekilde kategorize edip Dernek Üyeleri Özel bölümüne yerleştirmek. Bu şekilde sitemizin arşivi de bir şekilde düzenlenip bir düzene oturmuş olur.
Diğer yandan şunu da göz ardı etmemek gerekiyor, Bilal Erdem çok iyi özetlemiş yabancı özentimizi...yabancılara özenmemize gerek yok, burada da çok tecrubeli, bilgili ve başarılı üreticiler var...onları aramıza çekip derneğimize üye olarak kazanmak gerekiyor.
6000e yaklaşmışken sadece 100 kişinin derneğe üye olması aslında biraz trajik bir görüntü gibi oluyor. Dernek Üyelerine Özel bölümü sayesinde dernek üye sayımız hızla yükselecektir. Lütfen bunu bir üyelik satış politikası olarak görmeyin...bu yerli ve yabancı birçok web master forumularında zaten ayni amaçla yapılıyor...bizde neden olmasın.
Dernek Ülerine Özel bölümü bence bu site için çok da gerekli olan bir bölüm. En büyük önem teşkil eden sebeb aslında üzücü olan bir sebep. Forumda dediğim gibi çok bilgili ve tecrubeli üreticilerimiz var. Önceleri bu abilerimiz her gün burada takılıp değerli paylaşımlarını yaparlardı...forum büyüdükçe katkıları azalmaya başladı...iyice büyüdükçe de ortadan tamamen kayboldular. Foruma üye sayısı arttıkça forumda açılan konular da bozulmaya başladı. Bozuldukça bu tecrubeli ve bilgili abilerimiz bu foruma artık gelmez oldular.
Şimdi umarım Dernek Üyesi Özel bölümü neden forumumuz ve derneğimiz için önemli olduğunu daha iyi anlıyorsunuzdur. Bu özel bölümde küstürdüğümüz abilerimiz değerli tecrubelerini bizlerle paylaşmaya devam edebilirler. Bizler de eğer bu bilgilere erişmek istiyorsak önce derneğe öye olacağız ve gereken desteğimizi bu şekilde göstereceğiz.
Sırf 50 lira ödememek için derneğe üye olmuyorsak o zaman gidip forum arşivindeki bilgilerle yetineceğiz...bilmem anlatabildim mi friend