DERNEK ÜYELERİNE ÖZEL BÖLÜM

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ozan KARABULUT' Alıntı:
Bence her sene üyelere belli bir miktar bilezik ücretsiz verilmeli ayrıca para talep edilmemeli...Belirlenen miktarı aşan bilezik talepleri ücretlendirilebilir
bu dediğiniz imkansız birşey değil aslında...anca şöyle imkansız olabilir, bilezzikler bir süs veya bir köpek tasması gibi birşey olmadığı için herkeze verilmiyor. Bilezikler adınıza veriliyor, o da anca TKKKF'ye üye olan bir Derneğe üye iseniz mümkün oluyor. Örneğin bizim derneğimiz TKKKF'ye üye, derneğimize üye olursaniz o zaman TKKKF'den bilezik talebinde bulunabilirsiniz.

Federasyon - Dernek ilişkisini daha net kavrayabilmeniz için futbolla örnek verebiliriz. Kuş Derneklerini birer futbol külübü gibi düşün, TKKKF (Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu) da TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) olarak düşün. Şimdi nasıl futbol külüpleri TFF'ye bağlı ise, kuş dernekleri de TKKKF'ye bağlı olur.

Yani bugün "ben bilezik almak istiyorum" deseniz, ilk yapmanız gereken şey TKKKFye bağlı bir kuş derneğine üye olmak...yoksa bilezik sizin için sadece hayal olur. Onca insan derneklere havam olsun diye üye olmuyor...işte bu yüzden üye oluyoruz...bilezik almak için ve daha birçok sebep için.

Ücretsiz bilezzik almak nasıl mümkün olur

Yukarda da dediğim gibi önce derneğe üye olmanız gerekiyor. Ondan sonra diğer dernek üyelerimizin içinde bulunan iş adamları her yıl belli bir sayı bilezik parasını karşılamayı kabul edebilirler...yani sponsorluk gibi, bağışta bulunabilirler. Bu bağışlar sadece dernek üyelerinin içinde bilezik alma durumları olmayanlar için kullanılır.

...işte ancak bu şekilde dediğiniz şey mümkün olur.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Ben üyelere ücretsiz verilsin demiştim zaten...Yani zaten üyelik ücreti alınıyor bu ücretin içinde bir miktar bilezik verilmeliydi önerim...Ayrıca federasyonun belirttiği çerçevelerde bilezikleri üyeler neden kendileri yaptıramazlar bunuda anlamış değilim.Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ozan KARABULUT' Alıntı:
Ben üyelere ücretsiz verilsin demiştim zaten...Yani zaten üyelik ücreti alınıyor bu ücretin içinde bir miktar bilezik verilmeliydi önerim...Ayrıca federasyonun belirttiği çerçevelerde bilezikleri üyeler neden kendileri yaptıramazlar bunuda anlamış değilim
Bilezik alma bir alış-veriş gibi değildir, yani gidip manavdan 1 kilo domates almak gibi birşey değil. Demek istediğim, her parası olan gidip bilezik alamaz. Dernekler, Federsayonlar resmi kuruluşlardır, TKKKF binasına gidip bana ordan 300 bilezik veriver diyemeyiz...her resmi kuruluşda olduğu gibi burada prosedürler var...hiyerarşi var, bu prosedürler kontrol ve denetim mekanizmasını oluşturur.

...ama bu dediklerimi anlayabilmeniz için öncelikle bilezik ne işe yarar onu bilmeniz ve anlamanız gerekiyor. Zaten bunu bilseniz bu soruları sorma veya önerileri yapma  ihtiyacı duymazdınız.

Kuşlarımıza takılan bilezikler kuşun aslında kimliği gibidir...dünyanın neresinde olursa olsun rahatlıkla takip edilebilir. Bilezikler kuşun doğum yılını, doğuduğu ülkeyi, ülkenin federasyonu, federasyona bağlı olduğu derneği, derneğe bağlı olan üreticiyi + kuşun doğum sırası numarası gibi bilgiler içerir. Umarım şimdi bilezikler konusu sizin için aydınlanmışdır.

Üyelik için para alınması bedava bilezik alabileceğiniz anlamına gelmiyor. Alınan ücret sadece dernek üyeliğiniz için alınan ücrettir...pasaport veya ehliyet alırken nasıl harç alınıyorsa derneklere de üye olunurken harş alınır...ve bu her yıl alınır. Bu alınan üyelik ücretleri derneğin giderleri için kullanılır (bina kirası, telefon, internet, elektrik, su, hatta varsa sekreter maaşı gibi)

Bilezik almak sitiyorsak parasını ayrıca vermeliyiz...bilezik için ödenen paralar derneğe değil TKKKFye gidiyor. TKKKF toplanan bu ücretlerle kendilerine bağlı derneklerin üyelerine bilezik yaptırıyor ve dağtıyor. Paranın bir kısmı ile de Federasyon giderlerini karşılıyor...mesela bizim TKKKFde çalışan onca insan var...onlarım maaşlarını, vergilerini vs. Noel Baba ödemiyor...bizler bilezik alarak ödüyoruz.

Sistem bu şekilde işliyor.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Teşekkür ederim ben zaten bir derneğe üyeyim ve bileziği üzerinde yazanları vs çok iyi biliyorum...Ben federasyondan almak istemesem gidip kendim birini bulup standartlara uygun yaptırsam daha uygun fiyatlara yaptırabiliyorum...Federasyon benden kat kat fazla yaptırmasına rağmen fiyat daha yüksek bu durumdan hoşnut değildim bunu belirtmek istedim ama haklısınız benim talebimin çözülür bir yanı yok...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ozan KARABULUT' Alıntı:
Teşekkür ederim ben zaten bir derneğe üyeyim ve bileziği üzerinde yazanları vs çok iyi biliyorum...Ben federasyondan almak istemesem gidip kendim birini bulup standartlara uygun yaptırsam daha uygun fiyatlara yaptırabiliyorum...Federasyon benden kat kat fazla yaptırmasına rağmen fiyat daha yüksek bu durumdan hoşnut değildim bunu belirtmek istedim ama haklısınız benim talebimin çözülür bir yanı yok...

yok yaaaa....  ??? bu son yazdıkların artık yuh dedirtiyor...hakikatten ama. Bak ozaman, sen şöyle yap...git istediğin yerden bileziklerini daha ucuza yaptır ondan sonra o bilezişklerden birini taktığın kuşu herhangibir yarışmaya sok. Yarışamaya alınırsa söz veriyorum bundan sonra artık tüm bileziklerinin parasını ben vercem.

bileziği üzerinde yazanları vs çok iyi biliyorum demişsin...yazdıkların aslında hiç bir halt bilmediğini gösteriyor...kusura bakma biraz kaba oldu ama sabrım taşıyor...elimde değil.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Zaten yarışmaya alınmayacak ki ben bir derneğe üye olup ayrıyetten ücret ödeyip dikta edilen fiyattan bilezik yaptırmak zorunda kalayım

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ozan KARABULUT' Alıntı:
Zaten yarışmaya alınmayacak ki ben bir derneğe üye olup ayrıyetten ücret ödeyip dikta edilen fiyattan bilezik yaptırmak zorunda kalayım
bileziklerin alternatifi olamaz, ayni şekilde de fiyatlarının da. Yani bilezikler para gibidir, her ülkenin kendi bilezikleri vardır, sahtesi yapılıp kullanılamaz, suç unsurudur...yakalanırsanız sadece yarışmalarda diskalifiye değil, üyesi olduğunuz dernekten ihrac edilirsiniz, birdaha başka derneğe de üye olamazsınız, ayrıca hakkınızda yasal işlem de yapılır. Hala "uygun fiyata" bilezik yaptırıp kullanmak istiyorsanız siz bilirsiniz.

...eklemek istiyorum, konunun ana başlığına bakıp birden hatırladım ve daha iyi anladım...gerçekten dernek üyesi özel bölyme ihtiyacımız var.

jesstr

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.gkkyd.com
Adı
Özkan
Soyadı
Göktuna
Dayanamadım :) kusura bakmayın  Ozan bey ama bileziğin takılma amacını neden federasyonun verdiğini kısacası neye yaradığını ya anlayamamışsınız yada anlamak istemiyorsunuz bence  federasyonun sitesine girin bakın , bu forumda araştırın (bilezik ne işe yarar diye açılmış konu mevcut  http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,4837.0.html) yada üye olduğunuz dernek'e bir sorun.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Arkadaşlar konuları fazla uzatmanın bir esprisi yok bizim Kıvrık Gagalılar Adında
Federasyona kayıtlı bir Derneğimiz birde Kulübümüz var
Biz federasyonumuza gönül vermiş bağlanmış yükümlülüklerimizi  yerine getirmiş
kayıt olmuş Derneğiz kim hangi derneğe kayıtlıysa derdini orda anlatsın
Ayrıca
''YENİ AÇTIĞIMIZ BÖLÜM DERNEK VE KULÜB ÜYELERİMİZİN
İÇİŞLERİMİZLE İLGİLİ BİR BÖLÜMDÜR''

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Ozan KARABULUT' Alıntı:
TAMAM GÜZEL KARDEŞİM SENDE KUR BİR DERNEK SEN BİLEZİKLERİ ÜCRETSİZ DAĞIT
BİLEZİKLERİ SIRF YARIŞMALIK GİBİ GÖRDÜĞÜN İÇİN OLAYI ANLAYAMIYOSUN YADA ANLAMAMAZLIKTAN GELİYOSUN DERNEK, DERNEĞE ÜYE OLAN ARKADAŞLARIN KUŞLARINI RESMİLEŞTİRTİĞİ KİMLİKLENDİRDİĞİ BİR KURULUŞ. TABİ BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞEBİLİYOR...
SANA ZORLA ÜYE OL DİYEN YOK Kİ KONUYU UZATMANIN ANLAMIDA YOK

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Bu fatura yada para değil standartlara uygun oldukça alternatifide bolca mevcut ama tekel oluşturuluyor değinmek istediğim konu buydu bilezik neden takıyoruz derdim bileziğin ne işe yaradığını merak etseydim...Eğer gerçekten üye olduğumda yararlanabileceğime emin olsaydım zaten üye olurdum ama ne kadar yardımcı olunabileceği fikirlere gösterilen önyargıdan belli...

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Bunda uzatılacak bir sorun görmüyorum senin için bu derneğin şartları uygun değilse şartları uygun bir dernekte üye olman sorunu çözecektir.Burada açılan konu şu an fikir ve yorum aşamasında bence de iyi fikir üye olmayanlar için sorun teşkil edeceğini sanmıyorum şu anki yapısı anladığım aynı kalacak onlar için bir eksisi olacağını sanmıyorum.Aksine üye olanlar için bir artı katmak ve ihtiyaç olduğuna inanıyorum.Ve kesinlikle olmalı.Ayrıca sonuçta derneğin belli giderleri var hiç bişey yoksa noter gibi ıvır zıvır masraflar söz konusu.Sitenin bu şekilde barınmasının bile yüksek masraflarının olacağına inanıyorum.Ayrıca bir dernek için bence sembolik bir rakam.İnsan kahvede yada çay bahçesinde 4 kişi çay içse bundan fazlası ödeyecektir.Burda 100ler her saniye bir arada görüşler ulaşılamayan değeri bazen biçilmeyecek fikirler yakalıyoruz.Konuyu biraz dağıttım pardon.Ayrıca dernekleşme bence çok önemli bir çok gerekli bir durum.Belli bir kalite ve standartlaşmanın yakalanması için ses getirecek dernek ve kulüplere her zaman ihtiyacımız var  Hayırlı akşamlar.

ömer kaplan

Yeni Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Kaplan
dernek ile kulup üyeliğinin arasında ki fark nedir? külüp üyesi olduğumda avantajım nedir?yani olmak istesem hangisine olmam lazım. bilmediğim için soruyorum.