Derya_DEMİRDUDU nun üretim ile ilgili sorusu..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Soruyu/konuyu az sonra yazacak..

deryam42

Yeni Üyemiz
Adı
derya
Soyadı
demir dudu
slm benim bir çift muhabbetim var ama hiç çiftleştiklerini görmedim kaç kere denediler ama tünekden düşüyorlar  bugün baktım 2 tane yumurta var ama dişi sık sık üstlerinden kalkıyo bulundukları yerde soğuk oda kuşlarımda çoook korkaklar yerlerinide değiştiremiyorum  mama yemiyorlar daha önce bir kaç kere verdim ama hiç ağızlarına bile almadılar

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
bildigim kadarı ile mamayı ilk başlarda yeme karıştırıp verin. Siz kuşu rahatsız etmeyin kesinlikle sık sık bakmayın yoksa strestenyada kskançlıktan yumurtaları kırabiliyor diye biliyorum. Kafese gece lambası takarsanız ısıyı artıracaktır.

deryam42

Yeni Üyemiz
Adı
derya
Soyadı
demir dudu
bugün baktım 2 yumurta var kaç gün sonra yumurtalar çıkacak yumurtlama bitdikten sonra mı 20 gün bekliycem yoksa şimdi saymaya başlayayım mı inanılmaz heyacanlıyım inaşşalah yumurtalar boş değildir

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Yumurtanın çıktığı günden itibaren 18/19 ortalama yavrunun yumurtadan çıkma süresidir. Eğer sık sık yumurtadan kalkıyorsa uzun soluklu kafeste durup yumurtaya yatmıyorsa yumurtalar soğuyacak ve malesef yavru çıkmayacaktır. Mamaya gelince hergün düzenli olarak azar azar verin. Zamanla alışacak ve yemeye başlayacaklardır. Sadece alışmaları lazım...

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
her yumurtayı ayrı hesaplıyacakısınız. İlk yumurta 18 gün de çıkacaktır. Bazen gecikebilir

deryam42

Yeni Üyemiz
Adı
derya
Soyadı
demir dudu
günde kaç  yumurta yaparlar nasıl bekliycem ben şimdi 20 gün o zamana kadar ben çatlarım  1 yıldır bekliyorum ben bu zamanı

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
günde değil 2 günde bir yumurtlama yaparlar. yumurtalarda 18 ila 20 gün arasında yavru çıkar.
mamayı az az verin kıvamına dikkat edin ıslak ya da kuru olmasın. sitede fazlaca mama tarifi var.
kuşları ürkütmeyin vitaminini eksik etmeyin

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
YANLIŞ BİR KELİME icon_naughty
selahattin bey doğru bir noktaya parmak basmış
mama yeme değil mamaya az bişey yem katılırki kuşun mamanın tadına bakması sağlansın hatta ilk başlarda mamadaki yumurtanın tadı hoşuna gitmeyebilir onun içinde az bişey şekerli vanilin kullanabilirsiniz kuş mamaya alıştıktan sonra vanilin vermeyi kesebilirsiniz.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Merhabalar Derya hanım sanırım günde 1 yumurta yapıyorlar. Ama gelip gidip bakmayın sanırım sizde benim gibi bazen acemilik ve hevesten sabırsızlanıyorsunuz.
Birde yemi çabuk yesin yumurta soğumasın diye mama yapın bence Selahattin abinin mama tarifi vardı google dan selahattin güçlü mama diye yazın çıkar.
Gerçi ustalar var onlar daha iyi yorumlar yapar dinlemede kalın ara ara bakın siteye konunuzu takip edin.
Sevgilerimle Maaşallah diyeyim. :)

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:
Yumurtanın çıktığı günden itibaren 18/19 ortalama yavrunun yumurtadan çıkma süresidir. Eğer sık sık yumurtadan kalkıyorsa uzun soluklu kafeste durup yumurtaya yatmıyorsa yumurtalar soğuyacak ve malesef yavru çıkmayacaktır. Mamaya gelince hergün düzenli olarak azar azar verin. Zamanla alışacak ve yemeye başlayacaklardır. Sadece alışmaları lazım...
+1

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Muhabbetlkuşları 2 günde bir yumurtlarlar (Düzensiz yumurtlayan istisnalar hariç)..
    Sitemizde mama tarifi bulabilirsiniz. Az da olsa her gün vermenizde fayda vardır; ilk yavrusu yumurtadan çıkıncaya kadar mama yemeyen fakat daha sonra diğerleri kadar yeyen çiftler vardır.
      Ortam ısısının düşük olduğunu yazmışsınız; Kritik üretim ortamları sorunlarının başında ısı yetersizliği geliyor. Dişi kuluçkayı terkedebilir; yumurtalar infertil (dölsüz) gelebilir; Yetersiz ısı yavru sindirim sistemini yavaşlatıp yavruların ölümüne sebep olabilir. İmkanınız var ise ısıyı yükseltip sabitlemenizi öneririm (24 -26°C derece)..
      İlkbahar da çok yavruları olacak muhakkak..

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
günde değil 2 günde bir yumurtlama yaparlar. yumurtalarda 18 ila 20 gün arasında yavru çıkar.
mamayı az az verin kıvamına dikkat edin ıslak ya da kuru olmasın. sitede fazlaca mama tarifi var.
kuşları ürkütmeyin vitaminini eksik etmeyin