DİKKATLİ OLUN

Zgrcyn

Üyemiz
Adı
Ozgur
Soyadı
Ceyhan
Arkadaşlar dikkatli olun diye anlatıyorum bunları hatta yardımı olabilecek varsa cevap yazarsa sevinirim.kaç gündür bit ile uğraşıyorum yuvada yumurtalarda duvarda her yerdeler. Alltoks ,ivermektin ,avisprey,elma sirkesi ,kaynar su hepsini denedim bir türlü bitmediler. Yuvalığı ve yumurtaları attım kuşları ve kafesi defalarca yıkadım ölmedi. 2 veteriner getirdim ölmedi.bugün ünv.de parazit uzmanı doçent arkadasla yakaladığım bitleri mikroskopta inceledik ve kırmızı bit -akar olduğunu söyledi. 5 litrelik K-othrin ilacı ile tüm odayı duvarları kafesleri yıkadım. Az önce yine duvarda 1 tane gördüm. Kötü tarafı bu akarlar insan kanı ve hayvan kanı ile besleniyor kollarım hep ısırık kızartısı. gece aniden lambayı yakıp telefon ışığyla beraber oda ve kafesi inceleyin . Bana yardım edecek bu dertten kurtulmuş biri yardım ederse de dua edicem. Bugün ki mikroskoptan aldığım resim de ekte. Çözümü bilen yazsın lütfen.iyi akşamlar20200521_163234.jpg20200521_163618.jpg20200521_163643.jpg

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Ben vilmectin / ardap ve lcs3 ile çözdüm ancak sabırlı olmanız gerekiyor.

Öncelikle kuşlarınızı temizliğinden emin olduğunuz bir salma kafese alın ve alırken tek tek hepsine göze gelmeyecek şekilde ARDAP sıkın.

Köşe bucak temizlik yapın alana da ARDAP sıkın, kafes içlerine odaya yani geniş alana.Ardından 2 saat odayı havasız bırakın, 1 saat havalandırın.

Kafeslerin her noktasına (burasıda olmaz yaa dediğiniz noktalar öncelikli olmak kaydıyla) lcs3 bırakın. yuvalık içlerine, altlarına, kayar ve iç içe geçen kapak sistemlerine, tünek tel sıkıştırma alanlarına, tabana, köşeye bucağa...

Suluktan 1ml/ 1 lt karışım ile kuşlarınıza içirin 10 gün sonra bir daha. Bu hemen düzelme göstermez. akarlar kuşları ısırdıkça üzerinden ölerek düşerler. düştükleri yerde lcs3 bıraktığı larvaları çıktığında yine etkisiz hale getirir.

Ben bu şekilde tertemiz bir hale getirdim. Buna sebep de yine benim hatam mobilya kafeslerim vardı. Şimdi hepsi tel kafesler ve plastik yuvalıklar.

Hakkı şenyurt

Üyemiz
Adı
Hakkı
Soyadı
Şenyurt
Ben dede aynı dediğiniz gibi kaşınma ve kızarıklık la başladı bir gece farkettim kafeste öbek öbek kümelenmişler ben ogece sabaha kadar çamaşır suyu ve deterjanla yıkadım dış fırçasıyla kıvrimlardakileri temizledim bı sprey vardı onu kullandım ama nafile folluğu attım ama kuşların üzerindekiler yine çoğaldı okuduklarımdan gece kan emip gündüz yuvalarına çekiliyorlar mış sabah tüm kafesleri yine dış fırçası ile yıkadım ve akarsid diye bir toz var onu aldım dip köşe folluk heryerde serptim bu toz kuşlara hiç zarar vermiyor üzerinde dolaşan akar bitlerin karın zarını yırtıp öldürüyor onun sayesinde temizlendi duverlara yuva yapmışlardı evin.akarsid toz ve temizlik tek çare bide ense damlası ben vilmektin bulamadım umarım deneyimim sizede fayda sağlar.

Zgrcyn

Üyemiz
Adı
Ozgur
Soyadı
Ceyhan
Dur bir de onu deneyeyim zaten siz de olmasanız sayfada deneyimli kimse yok heralde. Teşekkürler

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
ivermectin v.b değil vilmectin eminseniz biraz daha ağır kimyasallar olmalı ama sizin kuşları taşıma gibi bir şansınız varmı bunu bilmiyorum öyle bir imkan varsa göztaşı ile komple badana yapıp 10 gün kadar havalandırmalısınız...

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
ivermectin v.b değil vilmectin eminseniz biraz daha ağır kimyasallar olmalı ama sizin kuşları taşıma gibi bir şansınız varmı bunu bilmiyorum öyle bir imkan varsa göztaşı ile komple badana yapıp 10 gün kadar havalandırmalısınız...
Ivermectin etken maddedir. Vilmectin marka.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Vilmectinden başka bir parazit ilacı kullanmadığım için ivermectini farklı sanıyordum vilmectin ile aynı olduğunu bilmiyordum içrerik olarak teşekkür ederim . bilgilendirdiğiniz için

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Rica ederim. Ivermectin genel olarak etken maddedir. Çok bilindiği için vilmectin tavsiye edilir. Genel olarak etken maddeler üzerinden gidilmesini tavsiye ederim. Marka yanılgıya düşürebilir. Ör eğin terramicyn krem dersiniz ancak göz mu deri mı onu da söylemeniz gerekir gibi.