Dinlendirme Hakkında

engink

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
köprülü
Herkese merhabalar ;

Yaklaşık 5-6 aylık muhabbet hobicisiyim.Bir çift anne kırık baba yerli kuş ile üretime devam ediyorum.
Çiftimden 3 ağız yavru aldım.Çok güzel bir şekilde de yavrulara bakıyorlar.
İlk ağızda 5 te 5 ; ikinci ağızda 9 da 7 ; üçüncü ağızda ise 10 da 7 yumurta ve yavru alma verimi ile devam ettiler.yazılan konulardan yola çıkarak sıcaklarda bu çiftimi dinlendirmek istediğim için şuan devam eden 4.ağız yumurtaları baktırmak istemiyorum.
      Fakat şöyle bir sıkıntım var.Kuş ha bire yumurtluyor.Bugün 12.yumurtasını yaptı.Daha önceki yumurtalarını 2.yumurtayı yaptıkça altından aldım.Hep altında son yaptığı yumurtayı bırakarak aldığım diğer yumurtaları bir arkadaşımın çiftlerine takviye ettim.
Bundan önceki 10 yumurta yaptığında da baktırmak istemiyordum ama hadi bu ağızada baksın diyerek tekrar sürdüm çiftin altına.o yumurtaları da toplamıştım bu şekilde.Sonra 7 yumurtayı birden aynı gün altlarına sürmüştüm ve hepsi çıkmıştı yavruların.Son 3 yumurtadaki yavrular ise çıkmış fakat ezilmişlerdi...

Şimdi anlamadığım konu şu ;
ben bu şekilde yumurtaları alıp son yumurtayı tek bıraktığım için mi anne yumurtaya devam ediyor acaba???
yoksa 12 yumurta normal mi ? ya da direk yuvalığı almam mı gerekiyor ?
Yuvalığı alırsam ve kuş yumurtlamaya devam ederse sıkıntı olur mu?
yumurtlayamama ya da sıkışma gibi ?

Şimdiden zaman ayırıp cevap yazanlara teşekkürler...

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Yuvalık oradayken dinlendirme olmuyor ki.Kuş sürekli hamile halde.Kuşları üretimden çekmek için ya salmaya atılır yada yuvalık çıkarılır.Yuvalık çıkınca o ara hamileyse en fazla 1 kere yere yumurtlar olur biter.Sürekli yumurtalamaz.

yunus_emre

Yeni Üyemiz
Adı
Yunus Emre
Soyadı
TURAN
Maşallah kuşların makina gibiymiş :) yavrularından satmak istersen alırım? :) ayrıca kuşların fotolarını da eklermisin ?

yavuz77

Takipçi Üyemiz
Adı
volkan
Soyadı
yavuz
mahsallah arkadasım bende benımkılerın gozune bakıyom bır yumurta ıcın :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Kuşlarınızı ayrı kafeslere almazda sadece yuvayı çıkartırsanız bu yumurtlamalarını engellemeyebilir kafesin dibinede yumurtlarlar. Ayırmak en kesin çözüm.

engink

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
köprülü
Cevap yazan ve tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum tekrar.

İşlerimin yogunlugundan cevap yazamadım kusura bakmayın.

Aynen dedikleriniz oldu :) yuvalığı çıkarmama rağmen kuş kafes tabanına yumurtlamaya devam etti.
kafes tabanına 3 yumurta daha yaptı.Erkek dişiyi rahat bırakmadı ve çiftleşmeleri de devam etti.15 tane yumurta yaptı toplamda.Hepsi de dolu çıktı :-\
Şuan 11 yumurta arkadaşımda son 4 yumurta ise bu çiftimin yavrusu olan lutino bir çiftimin altında:)

Dediğiniz gibi son çare olarak erkeği başka bir kafese aldım.Dişiyi de başka bir boşta olan ingiliz kırığı dişimin yanına koydum.

Sanırım 2 dişinin bir arada durması sorun olmaz? ne dersiniz ?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Engin KÖPRÜLÜ' Alıntı:
Cevap yazan ve tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum tekrar.

İşlerimin yogunlugundan cevap yazamadım kusura bakmayın.

Aynen dedikleriniz oldu :) yuvalığı çıkarmama rağmen kuş kafes tabanına yumurtlamaya devam etti.
kafes tabanına 3 yumurta daha yaptı.Erkek dişiyi rahat bırakmadı ve çiftleşmeleri de devam etti.15 tane yumurta yaptı toplamda.Hepsi de dolu çıktı :-\
Şuan 11 yumurta arkadaşımda son 4 yumurta ise bu çiftimin yavrusu olan lutino bir çiftimin altında:)

Dediğiniz gibi son çare olarak erkeği başka bir kafese aldım.Dişiyi de başka bir boşta olan ingiliz kırığı dişimin yanına koydum.

Sanırım 2 dişinin bir arada durması sorun olmaz? ne dersiniz ?
yok sorun olmaz
kafes genış olursa ıyı olur
ayrıca guzel bir bakım yapın kuslara en az 1 ay ayrı kalsın ve dınlensın dısı kus

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
O kadar yumurtlamaya bir ay yetmeyebilir. Simdi havalar da sicakken kus bi tuye girer zaten en az bir ay bu surer tamamen tüyden ciktiktan sonra atin ese ciftlesti yunurtladi derken iki aya yakin zaman olur rahat. Ama siz en iyisi eylulu bekleyin yaz ciksin aradan sonra seneye hazirana kadar 4 agiz daha yavru alirsiniz. Maşallah bu arada dişiye de erkeğe de