Tbrekler usta doğru bir bilgi sorun iç parazit tüy kurdu (kıl kurdu) ve diğer kan emicilerin tüy köklerine yapışarak oluşturduğu bir hastalık bu şimdi bu hastalığı yetişkinlerde görmeniz çok zor neden zordur yeme yeni düşen gelişim süreci olan yavrularda görünür çünkü yavrunun kanat ve kuyruk telleri yoğun kan ve minarel ve proteine ihtiyaç duyar gelişimini bitirene kadar ve sonra gelişimi bitirdikten sonra o kanat ve kuyruk tüyleri kurur sertleşir anaçlar ve yetişkin kuşlarda bu yüzden çok zor görülür çünkü kanat ve kuyruklar gelişimini tamamlamış artık çok fazla kana ihtiyaç yoktur ... Ama Yavrularda özellikle kanatların uçar tüyleri oralarda en çok kan gereksinimine ihtiyaç var ve kuyruklarda ama aynı zamanda buralar vucudun en uç noktaları olmakta burada iç parazit (kan emiciler) kendine çok kolay yuva kurabilmekte ve ayrıca larvalarını bırakabilmekte çünkü bilirki larvaların en iyi besleneceği yer buranın olduğunu buraya kullandığımız ilaçlarda çok zor nufüs edebilmekte önemli olan dipleri siyahlaşarak çürüyüp düşen kanat ve kuyrukların yerine gelecek olan yeni tüylerin düzgün çıkabilmesi yada bir sonraki kuluçka partisinde yavruların düzene girmesi o yüzden anaçlardaki bu paraziti yok edebilmeniz gerek bu yüzdendirki bir süre boyunca iç parazit ilaçları kullanmak amaç yeni kuluçkadaki yavrulara yine parazit kusarak beslemesini engellemek... biti düşünün en icra köşede yuvalanır ben bu illetten kurtuldum çok yoğun bir bakım kürü uyguladım kuşlara Çok Şükür Yeni Kuluçka Partimde Şu Anda 150 Tane Yeme Düşen Yavrularımın Bir Tanesinde bile kanat ve kuyruklarında dipleri kararak düşen kuşum yok sizlerlede paylaşmak istedim ...Uğur KUSKULU' Alıntı:bayer in baymec parazit ilacı var 1 lt suya 2ml katıp iyice calkalayıp suluklarına koyarak kullanıyorum kusa zararı yok bu ilac köpek koyun gibi hayvanların ignesi ic parazit ve iceride deri altında depolanıp dıstan gelen pire kene gibi zararlıları yok emekte kullanılır
kuslarda olan parazitler kurtlar kanat kökündeyse eger bu ilac iyi gelecektir diye düsünüyorum
dedigim gibi yazın ayda bir kıs aylarında 2 veya 3 ayda bir veriyorum
pazartesi: Levamizol içerikli Nilax Sularına kullandım iç parazit içindir.. ( 10 gün ara ile tekrarlarım ) Bazen Levamizol Yerine Yukarıda Uğur Beyin Yazdığı Bymecte Kullanırım.. Vilmectinde Olabilir Bu.. 2' side ivermectin içermekte...
Salı : içme sularını çekerim Susuz kalırlar. kafeslerden sulukları yıkarım dezenfekte ederim. . .
çarşamba: b12 1 litreye 4 yada 5mg ayrıca depomin 5 mg 1 Lt. için karıştırın 2 sini
perşembe: yine suluklar çekilir temizlenir
cuma: enteroks antibakteriyel içinde kaşığı var 1 litreye yarım kaşık ayrıca kalsimin 1 lt. 5mg karıştırın.
cumartesi : suluklar çekilir temizlenir
pazar: Avit K vitamini kuşlarda parazitlerin yol açtığı tahrişleri gidermek için K vitaminine ihtiyaçları vardır K vitamini bu tahrişler için önemli miktarı üzerinde yazar
> bu benim Haftalık Su Hazırlama proğramım VE KAYNATILMIŞ DİNLENMİŞ SU KULLANIRIM. . .
>>>>> BU DÖNEMDE KUŞLARINIZIN TEMİZLİĞİNİ DEZENFEKTESİNİ YAPMANIZ ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİDİR UNUTMAYIN ÇÜNKÜ KULLANDIĞIMIZ İLAÇLAR KUŞLARDAKİ SADECE ZARARLI DEĞİL YARARLI BAKTERİLERİDE ÖLDÜRMEKTE VE KUŞ SAVUNMASIZDIR ORGANİZMALARA KARŞI...<<<<<<<
* Mama Katkılarım 100 Kafes İçin Bu Dönemde Yavrulu Yavrusuz Ayırt Etmeden Veriyorum Yavrusuzlara Kaşık Ucuylada Olsa:
> Versele Laga Orlux Mama +5 yemek Kaşığı
> Cici Bebe + Petibör Bisküvi +5 yemek Kaşığı
> Yumurta +5 Adet
> Havuç +4 Adet
> Bira Mayası +1 yemek Kaşığı
> Pirinç Unu * Susam * irmik birer yemek kaşığı
> Dia Zyme +1 Çay Kaşığı
> EvitSe E Vitamini +1 çay Kaşığı
> Avit K +1 çay kaşığı
> Haftada bir Kez Marol Veya Nane rendeler eklerim ve ayrıca pancar ve brokoli insanların kullandığı calcimax d3 kalsiyum tablet var o tabletleri robotta toz haline getiririm her mamada 1 şeker kaşığı ile kullanırım yine destekleyici vitamin olarak herballife'in insanlar için olan vitamin tabletlerini toz haline getirir 1 çay kaşığı kullanırım 22 Vitamin ve minarel var bu tabletlerde. . .
*Yem Olarak: %30 Ak Darı %20 Aspur %40 Sarı Darı Geri Kalan 10 Kiloyu Keten Kenevir Çetene Şalgam tohumu Yulaf gibi ek tohumlar girebilirsiniz.
* Katlı kafes kullanmaktayım Yuvalıklara ve kafes tellerine kafes alt tabaklarına dezenfektan kullanırım
Mikrobac® Food
Yiyecek işleme alanları için yüzey temizleyici dezenfektandır.
Bacterisit (Salmonella ve Listeria dâhil), mayalara, HBV/HIV/HCV dahil zarflı
virüslere karşı öldürücü.
Mikrobac® food dezenfektan temizleyici olarak bütün mutfaklarda ve yiyecek
işleme endüstrisinde ( süt işleme endüstrisi dâhil) kullanılır.
HBV/HIV virüsleri üzerindeki öldürücü etkisi nedeni ile Mikrobac® food aynı
zamanda hastane ve ev mutfağı gereksinimlerini de tamamen karşılar.
Yerler ve fayans duvarlar Çalışma alanları,taşıma konteynerleri hazırlama ve proses makinaları taşıma konveyörleri.Konsantre olarak kullanıma sunulmaktadır.
Dezenfeksiyon öncesi görünen kirlerin temizlenmesi gerekir.
Alternatif ürünlerde kullanabilirsiniz Ayrıca Dezenfekte İşimde bitince Camsil Fısfısına 20 mg Vilmectin eklerim Su ile Karıştırarak tellere ve Kafeslerin alt Tabaklarına Kullanırım. . .
Ayrıca Elinizde bu durumda kanat ve kuyruğu düşmüş olan kuş var ise gözden çıkarmış iseniz insülin iğnesi ile bymec uygulayabilirsiniz 10 kuştan 2 sinde ölüm oldu bende fakat uygular iken ayak kısmının yukarı kısmına kaba ete deri altına ilk uygulamada vücut ilk defa zehir alacağı için mümkün olduğunca çok az miktarda damladan daha az miktarda uygulayın 10 gün sonra 2. uygulamada dozu çok azıcık arttırın 1 damlaya denk gelecek şekilde ayarlama verin. . .
HERKEZE TEŞEKKÜRLER VE SAYGILAR...
ÖZELLİKLE SELAHATTİN ABİYE TEŞEKKÜR EDERİM ÜSTÜN DENEYİMLERİ İLE BİR ÇOK KONUDA YORUMLAMALARIYLA UYGULAYABİLMEM İÇİN VE İLAÇ KULLANIMLARIMDA DOZAJLARDA BİR ÇOK KONUDA KENDİSİNE BAŞVURDUM TECRÜBESİNDEN YARARLANDIM YARDIMCI OLDU KÜMESİMİN DÜZELMESİNDE EMEĞİ ÇOK BÜYÜK SAĞOLASIN BAŞKANIM...