## DİPLERİ KARARAK ÇÜRÜYÜP DÜŞEN KANAT VE KUYRUK TÜYLERİNİN TEDAVİSİ ##

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Uğur KUSKULU' Alıntı:
bayer in baymec parazit ilacı var 1 lt suya 2ml katıp iyice calkalayıp suluklarına koyarak kullanıyorum kusa zararı yok bu ilac köpek koyun gibi hayvanların ignesi ic parazit ve iceride deri altında depolanıp dıstan gelen pire kene  gibi zararlıları yok emekte kullanılır
kuslarda olan parazitler kurtlar kanat kökündeyse eger bu ilac iyi gelecektir diye düsünüyorum
dedigim gibi yazın  ayda bir kıs aylarında 2 veya 3 ayda bir veriyorum
      Tbrekler usta doğru bir bilgi sorun iç parazit tüy kurdu (kıl kurdu) ve diğer kan emicilerin tüy köklerine yapışarak oluşturduğu bir hastalık bu şimdi bu hastalığı yetişkinlerde görmeniz çok zor neden zordur  yeme yeni düşen gelişim süreci olan yavrularda görünür çünkü yavrunun kanat ve kuyruk telleri yoğun kan ve minarel ve proteine ihtiyaç duyar gelişimini bitirene kadar ve sonra gelişimi bitirdikten sonra o kanat ve kuyruk tüyleri kurur sertleşir anaçlar ve yetişkin kuşlarda bu yüzden çok zor görülür çünkü kanat ve kuyruklar gelişimini tamamlamış artık çok fazla kana ihtiyaç yoktur ... Ama Yavrularda özellikle kanatların uçar tüyleri oralarda en çok kan gereksinimine ihtiyaç var ve kuyruklarda ama aynı zamanda buralar vucudun en uç noktaları olmakta burada iç parazit (kan emiciler) kendine çok kolay yuva kurabilmekte ve ayrıca larvalarını bırakabilmekte çünkü bilirki larvaların en iyi besleneceği yer buranın olduğunu buraya kullandığımız ilaçlarda çok zor nufüs edebilmekte önemli olan dipleri siyahlaşarak çürüyüp düşen kanat ve kuyrukların yerine gelecek olan yeni tüylerin düzgün çıkabilmesi yada bir sonraki kuluçka partisinde yavruların düzene girmesi o yüzden anaçlardaki bu paraziti yok edebilmeniz gerek bu yüzdendirki bir süre boyunca iç parazit ilaçları kullanmak amaç yeni kuluçkadaki yavrulara yine parazit kusarak beslemesini engellemek... biti düşünün en icra köşede yuvalanır  ben bu illetten kurtuldum çok yoğun bir bakım kürü uyguladım kuşlara Çok Şükür Yeni Kuluçka Partimde Şu Anda 150 Tane Yeme Düşen Yavrularımın Bir Tanesinde bile kanat ve kuyruklarında dipleri kararak düşen kuşum yok sizlerlede paylaşmak istedim ...

pazartesi: Levamizol içerikli Nilax Sularına kullandım iç parazit içindir.. ( 10 gün ara ile tekrarlarım ) Bazen Levamizol Yerine Yukarıda Uğur Beyin Yazdığı Bymecte Kullanırım.. Vilmectinde Olabilir Bu.. 2' side ivermectin içermekte...
      Salı : içme sularını çekerim Susuz kalırlar. kafeslerden sulukları yıkarım dezenfekte ederim. . .
      çarşamba: b12 1 litreye 4 yada 5mg ayrıca depomin 5 mg 1 Lt. için karıştırın 2 sini
      perşembe: yine suluklar çekilir temizlenir
      cuma: enteroks antibakteriyel içinde kaşığı var 1 litreye yarım kaşık ayrıca kalsimin 1 lt. 5mg karıştırın.
      cumartesi : suluklar çekilir temizlenir
      pazar: Avit K vitamini kuşlarda parazitlerin yol açtığı tahrişleri gidermek için K vitaminine ihtiyaçları vardır K vitamini bu tahrişler için önemli miktarı üzerinde yazar
        > bu benim Haftalık Su Hazırlama proğramım VE KAYNATILMIŞ DİNLENMİŞ SU KULLANIRIM. . .
  >>>>> BU DÖNEMDE KUŞLARINIZIN TEMİZLİĞİNİ DEZENFEKTESİNİ YAPMANIZ ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİDİR UNUTMAYIN ÇÜNKÜ KULLANDIĞIMIZ İLAÇLAR KUŞLARDAKİ SADECE ZARARLI DEĞİL YARARLI BAKTERİLERİDE ÖLDÜRMEKTE VE KUŞ SAVUNMASIZDIR ORGANİZMALARA KARŞI...<<<<<<<

* Mama Katkılarım 100 Kafes İçin Bu Dönemde Yavrulu Yavrusuz Ayırt Etmeden Veriyorum Yavrusuzlara Kaşık Ucuylada Olsa:
            > Versele Laga Orlux Mama +5 yemek Kaşığı
            > Cici Bebe + Petibör Bisküvi +5 yemek Kaşığı
            > Yumurta +5 Adet
            > Havuç +4 Adet
            > Bira Mayası +1 yemek Kaşığı
            > Pirinç Unu * Susam * irmik birer yemek kaşığı
            > Dia Zyme +1 Çay Kaşığı
            > EvitSe E Vitamini +1 çay Kaşığı
            > Avit K +1 çay kaşığı
            > Haftada bir Kez Marol Veya Nane rendeler eklerim ve ayrıca pancar ve brokoli insanların kullandığı calcimax d3 kalsiyum tablet var o tabletleri robotta toz haline getiririm her mamada 1 şeker kaşığı ile kullanırım yine destekleyici vitamin olarak herballife'in insanlar için olan vitamin tabletlerini toz haline getirir 1 çay kaşığı kullanırım 22 Vitamin ve minarel var bu tabletlerde. . .

*Yem Olarak: %30 Ak Darı %20 Aspur %40 Sarı Darı Geri Kalan 10 Kiloyu Keten Kenevir Çetene Şalgam tohumu Yulaf gibi ek tohumlar girebilirsiniz.

* Katlı kafes kullanmaktayım Yuvalıklara ve kafes tellerine kafes alt tabaklarına dezenfektan kullanırım
Mikrobac® Food
Yiyecek işleme alanları için yüzey temizleyici dezenfektandır.
Bacterisit (Salmonella ve Listeria dâhil), mayalara, HBV/HIV/HCV dahil zarflı
virüslere karşı öldürücü.
Mikrobac® food dezenfektan temizleyici olarak bütün mutfaklarda ve yiyecek
işleme endüstrisinde ( süt işleme endüstrisi dâhil) kullanılır.
HBV/HIV virüsleri üzerindeki öldürücü etkisi nedeni ile Mikrobac® food aynı
zamanda hastane ve ev mutfağı gereksinimlerini de tamamen karşılar.
Yerler ve fayans duvarlar Çalışma alanları,taşıma konteynerleri hazırlama ve proses makinaları taşıma konveyörleri.Konsantre olarak kullanıma sunulmaktadır.
Dezenfeksiyon öncesi görünen kirlerin temizlenmesi gerekir.
            Alternatif ürünlerde kullanabilirsiniz Ayrıca Dezenfekte İşimde bitince Camsil Fısfısına 20 mg Vilmectin eklerim Su ile Karıştırarak tellere ve Kafeslerin alt Tabaklarına Kullanırım. . .

Ayrıca Elinizde bu durumda kanat ve kuyruğu düşmüş olan kuş var ise gözden çıkarmış iseniz insülin iğnesi ile bymec uygulayabilirsiniz 10 kuştan 2 sinde ölüm oldu bende fakat uygular iken ayak kısmının yukarı kısmına kaba ete deri altına ilk uygulamada vücut ilk defa zehir alacağı için mümkün olduğunca çok az miktarda damladan daha az miktarda uygulayın 10 gün sonra 2. uygulamada dozu çok azıcık arttırın 1 damlaya denk gelecek şekilde ayarlama verin. . .

HERKEZE TEŞEKKÜRLER VE SAYGILAR...
ÖZELLİKLE SELAHATTİN ABİYE TEŞEKKÜR EDERİM ÜSTÜN DENEYİMLERİ İLE BİR ÇOK KONUDA YORUMLAMALARIYLA UYGULAYABİLMEM İÇİN VE İLAÇ KULLANIMLARIMDA DOZAJLARDA BİR ÇOK KONUDA KENDİSİNE BAŞVURDUM TECRÜBESİNDEN YARARLANDIM YARDIMCI OLDU KÜMESİMİN DÜZELMESİNDE EMEĞİ ÇOK BÜYÜK SAĞOLASIN BAŞKANIM...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
diğer başlığın altında da paylaşmışsınız, yanlışlıkla mı oldu bilemediğim için ben de diğer başlık altındaki yorumumu faydalı olabileceği düşüncesi ile açmış olduğunuz bu yeni başlığın altına taşımak istedim:

faydalı bir bilgi paylaşmışsınız, kendi adıma teşekür ederim. Birkaç ufak düzeltme gerekiyor, özellikle İvermectin içerikli ilaçlar (Baymec, Vilmektin, İvomec, Avromec F gibi) içme sularına karıştırmak çok yanlış. İvermectin suda kesinlikle çözülmez, ve suda toksik etki yaratır...suya karıştırdığınızda etken madde ilacın içindeki diğer maddelerden ayrışılır ve pıhtılaşır. Bu ilaçlardan herhangibi biri de muhabbet kuşu gibi kafes kuşlarına deri altı enjekte edilmez, bu ilaçlar daha iri hayvanlar için üretilmiştir ve nekadar az da enjekte etseniz kesinlikle aşırı doz olacaktır. Bu ilaçların herhangibi biri muhabbet kuşlarının ensesine damlatılması da yanlış, şimdiye kadar uyguladım birşey olmadı gibi düşünmeyin... kuşun nürolojik sistemini bozmanız an meselesi. En doğru uygulama şekli karın bölgesine 1 damla şeklinde damplatmaktır...o da öyle sizin bahsettiğiniz sıklıkta değil, normalde 1 seferlik uygulama muhabbet kuşu gibi iri olan kuşlarda 3 ayda 1 kere yeterlidir. Karın bölgesinde bulunan yağlar ilacı emerek hapseder ve vücüt bu yağlardan daima beslendiği için bu yağlardan alına besin vasitası ile kana karışarak 3 ay boyunca gibi uzun bir süre plazma etkisi yaratır...kuş uzun süre koruma altındadır. Bunu bir eleştiri olarak değilde bir tavsiye olarak algılamanızı isterim...sadece size karşı da söylediğim birşey değil, yazınızda tebrik ettiğiniz Uğur Kuskulu bey de yanlış uyugulama yapıyor.

Diğer bir önerim de Avit K ve Evit SE kullanımı hakkında. Avit K ve EvitSE vitaminleri tüm diğer yerli ilaçlar gibi at, koyun, dana, deve gibi hayvanlar da göz önünde bulundurarak imal edilmişitir. Bu yüzden dozaj ve kullanım sıklığına duyarlı davranmanız gerek. Haftada 1 kez verilmesi iyi ve yeterli bir uygulamadır. Vermiş olduğunuz mama tarifinde 1 çay kaşığı Avit K kullandığınız yazmışsınız, bu çok yüksek bir doz, kaldı ki K vitamini ihtiyacı kuşlarda devamlılık gerektirmez, yani hergün belirli bir oran K vitamini ihtiyacı duyulmaz. E vitamini için de benzer şekilde, 1 çay kaşığı yüksek bir dozdur...her 2 vitaminden yarım hatta yarım çay kaşığından da daha az kullanmanızı önereririm...mümkünse malarında değil de sularına karıştırarak kullanın. Vitaminlerin içinde eşit hızda çozülemeyen maddeler vardır ve bu nedenle suda eritilerek verilmesi öneriliyor. Büyük baş hayvanlarda yemlerine ilave edilebileceği de yazıyor ama biz bunları kuşlarda kullandığımız için ve kuşların metabolizmaları büyük baş hayvanlardan çok daha hızlı çalştığı için vitaminleri suda eriterek veriyoruz.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Tuncay bey ve Günay bey bu değerli bilgileri paylaştığınız için ikinizede teşekkürler

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Paylaşım ve bilgiler için teşekkürler. Bende ek olarak belirtmek isterimki doğada bulunan besinlerin tümünde vitamin değeri canlıların ihtiyaç duyduğu oranda vardır. Bu yüzden vitaminleri ilaç yoluyla değil besinler yoluyla verilmesi taraftarıyım. Dozajını tutturamadığınız K vitamini damar tıkanıklığı ve karaciğer sorunlarını ortaya çıkartacaktır. Yine fazla verilen E vitamini kemik erimesine yol açacaktır. Günay beyinde  bahsetmiş olduğu gibi kullanmaya çalıştığımız bir çok yan ürün  büyükbaş ve etçil hayvanlarda kullanılmaktadır. Örneğin bir K vitamininden yararlanmak istiyorsanız yeşil yapraklı sebzeler kullanmanızı öneririm. Mevsimi olan brokoliyi alıp kuşlarımıza birer parça koparıp tellerine asarsanız mutlaka  tüketeceklerdir. Yada E vitamini vermek istiyorsanız mamalarına ruşeym katarsanız doğal yoldan kuşlarımıza sağlıklı bir şekilde vitaminlerden yararlanmasını sağlayabiliriz. Son olarakta bu tür rahatsızlıklarda sorunu çözmek kadar sorun oluşmamasınada dikkat etmemiz son derece önemlidir. Bu yüzden hijyen ve havalandırma son derece dikkat edilmesi gereken hususlardır.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
En iyi etken madde iceren ilac avromec - f tir..  Kuslarınızın Karın bolgesine 1.gun damlattıktan sonra 9. yada 10. gun tekrar damlatılmalıdır.. karın bolgesine damlatmamızın amacı yaglı kısma etken maddenin denk gelmesi ve kusa zarar vermemesidir.. en iyi kullanabilceginiz levamizol icerikli ilacta beşeri ilac olan sitrax suruptur.. 1 litre dinlenmis suya 1 cc konulup verilir.. aradan 10 gun gectikten sonra bu tekrardan tekrarlanır.. ara kısımlarda sadece bir defa avit k tedavisi yapılmalı.. ve b vitamin kombinasyonu uygulanmalıdır..  Not:kuslarınıza asla cesmeden suyu vermeyin..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
Paylaşım ve bilgiler için teşekkürler. Bende ek olarak belirtmek isterimki doğada bulunan besinlerin tümünde vitamin değeri canlıların ihtiyaç duyduğu oranda vardır. Bu yüzden vitaminleri ilaç yoluyla değil besinler yoluyla verilmesi taraftarıyım. Dozajını tutturamadığınız K vitamini damar tıkanıklığı ve karaciğer sorunlarını ortaya çıkartacaktır. Yine fazla verilen E vitamini kemik erimesine yol açacaktır. Günay beyinde  bahsetmiş olduğu gibi kullanmaya çalıştığımız bir çok yan ürün  büyükbaş ve etçil hayvanlarda kullanılmaktadır. Örneğin bir K vitamininden yararlanmak istiyorsanız yeşil yapraklı sebzeler kullanmanızı öneririm. Mevsimi olan brokoliyi alıp kuşlarımıza birer parça koparıp tellerine asarsanız mutlaka  tüketeceklerdir. Yada E vitamini vermek istiyorsanız mamalarına ruşeym katarsanız doğal yoldan kuşlarımıza sağlıklı bir şekilde vitaminlerden yararlanmasını sağlayabiliriz. Son olarakta bu tür rahatsızlıklarda sorunu çözmek kadar sorun oluşmamasınada dikkat etmemiz son derece önemlidir. Bu yüzden hijyen ve havalandırma son derece dikkat edilmesi gereken hususlardır.
Sonunda birisi doğru birşeyler yazdı  :) ...vitamin preparatlarını sadece rütin bakım kürü uygulamalarından sonra kullanırım...onun dışında yapay vitaminler kuşlarımın diyetinde yoktur. Salih bey çok doğru bilgiler vermiş, mümkün olduğunca doğal ürünler kullanın. Doğada kimse kuşlara kaşık-kaşık vitamin vermiyor.

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Sonunda birisi doğru birşeyler yazdı  :) ...vitamin preparatlarını sadece rütin bakım kürü uygulamalarından sonra kullanırım...onun dışında yapay vitaminler kuşlarımın diyetinde yoktur. Salih bey çok doğru bilgiler vermiş, mümkün olduğunca doğal ürünler kullanın. Doğada kimse kuşlara kaşık-kaşık vitamin vermiyor.
ARKADAŞLAR BEN SADECE KUŞLARIMA UYGULADIĞIM KÜRÜ PAYLAŞMAK İSTEDİM AMA ÖNERMEDİM KÜMES KÖTÜ BİR HALDEYDİ DİĞER İŞİM SEBEBİ İLE 3 AY HİÇ İLGİLENEMEMİŞTİM Kİ BU ZAMANDAN SONRA KARŞILAŞTIM ZATEN BENDE BU TÜY SORUNU İLE HAFTADA 1 VERİYORDUM NEREDEYSE MAMAYI YADA ÖLEN BİR KUŞ YUVA İÇERİSİNDE ÇÜRÜYÜP GİDİYORDU Kİ ELİMDEN GELDİĞİNCE KENDİMCE BİR BAKIM İŞİNDE YOĞUNLAŞTIRMA YAPMAK AMACIYLA KÜMESİ ELE ALDIM TABİKİ SİZE ÖNERMİYORUM AMA Kİ KULLANDIĞIM İLAÇLAR YADA İYİ BİR DEZENFEKTE SONUCUNDA KUŞLARIM ŞU ANDA GAYET SAĞLIKLI HERHANGİ BİR ZARAR GÖRMEDİĞİM BU GÖRMEYECEĞİM ANLAMINADA GELMEZ AMA ŞU AN MUTLUYUM BU ŞEKİLDE DÜZELMEDEN VE ŞU ANDA NORMAL BAKIMA DÖNMÜŞ DURUMDAYIM. . .

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Günay arkadaşım seninle bir konu üzerinde tartışma geçirmiştik faniopaddy tohumunun tartışmasıydı bu ve insanlara bu tohumun maliyetli olabileceğini söylemiştin ve elde etmekte zor demiştin peki bunları yazan sen isen bir tohumu kuşlara esirgemekte isen şimdi bu kuşlar nasıl oluyor ki bu tarz tohumları veya bitkileri elde edecek ve üstelik bu ülkenin kuşu bile değil iken şimdi bir çok vitaminini karşılamaktayız ama doğadaki kadar karşılayabildiğinden emin misin ? Eminim diyor isen bu kadar ilaç firmaları neden üretmekte bu ilaçları ?? Burada oylamaya sunarsak sen diceksin ki ben ilaç kullanmam ama bende diyorum ki ilaçlarını eksik etmem ... Sen Haklıysan atalım biton lasote gibi veba aşılarını dolaptan nasıl olsa bunlar doğada iken sağlık ocağına gelip aşımı vurduruyorlar . Sen Şimdi Oradaki Çay Kaşığı yazısını çorba kepçesi anladın sanırım 100 kafeslik kuş için nereden baksan 2 kiloluk bir mama hazırlanıyor 1 çay kaşığı attığın zaman bunu zaten bir çok kuş alamıyor bile gelelim bide bymec'e benim gibi bir çok şahıs kullanıyordur emin ol sen kullanmamış olabilirsin... Ben Kullandım sularına bir zarar görmedim gerisi vatandaşlara kalmış bir şey. . .

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
paylaşımlar için teşekkürler.Tuncay kardeşim ile fikir alışverişinde bulunduk.mektizan-la isimli ilacı(ivermketin türevi) 5 aydır elimde olan kanat ve kuyruk tüyleri çıkıp dökülen show jumbo kuşuma karın bölgesinde deri altı insülin enjektörü ile 0.05 ml yaptım.ilk 15 dk çok sıkıntılı geçti.yavaş yavaş normale döndü.3.gün kuş yerinde duramaz hale geldi.şimdi eşe attım.İnşallah yavrularını görücez. :)

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Nurettin KIR' Alıntı:
paylaşımlar için teşekkürler.Tuncay kardeşim ile fikir alışverişinde bulunduk.mektizan-la isimli ilacı(ivermketin türevi) 5 aydır elimde olan kanat ve kuyruk tüyleri çıkıp dökülen show jumbo kuşuma karın bölgesinde deri altı insülin enjektörü ile 0.05 ml yaptım.ilk 15 dk çok sıkıntılı geçti.yavaş yavaş normale döndü.3.gün kuş yerinde duramaz hale geldi.şimdi eşe attım.İnşallah yavrularını görücez. :)
Çok Sevindim Ağbi işe yaradığına inş. yeni gelen tüylerinde tamamlanacaktır o zaman hiç bir sorun kalmayacak senin adına.
Ama Şunu söylemek istiyorum ki Nurettin ağbi anestezi uzmanıymış enjektörler ona çok yabancı olmadığı için kolaylıkla enjekte etti . . . Kuşlarımız için çok büyük ölüm kalım riski taşımakta konunun ilk yazısında dediğim giibi enjekte en son iş...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:
Günay arkadaşım seninle bir konu üzerinde tartışma geçirmiştik faniopaddy tohumunun tartışmasıydı bu ve insanlara bu tohumun maliyetli olabileceğini söylemiştin ve elde etmekte zor demiştin peki bunları yazan sen isen bir tohumu kuşlara esirgemekte isen şimdi bu kuşlar nasıl oluyor ki bu tarz tohumları veya bitkileri elde edecek ve üstelik bu ülkenin kuşu bile değil iken şimdi bir çok vitaminini karşılamaktayız ama doğadaki kadar karşılayabildiğinden emin misin ? Eminim diyor isen bu kadar ilaç firmaları neden üretmekte bu ilaçları ?? Burada oylamaya sunarsak sen diceksin ki ben ilaç kullanmam ama bende diyorum ki ilaçlarını eksik etmem ... Sen Haklıysan atalım biton lasote gibi veba aşılarını dolaptan nasıl olsa bunlar doğada iken sağlık ocağına gelip aşımı vurduruyorlar . Sen Şimdi Oradaki Çay Kaşığı yazısını çorba kepçesi anladın sanırım 100 kafeslik kuş için nereden baksan 2 kiloluk bir mama hazırlanıyor 1 çay kaşığı attığın zaman bunu zaten bir çok kuş alamıyor bile gelelim bide bymec'e benim gibi bir çok şahıs kullanıyordur emin ol sen kullanmamış olabilirsin... Ben Kullandım sularına bir zarar görmedim gerisi vatandaşlara kalmış bir şey. . .
Ben sohbet ettiğimizi sanmıştım...rahatla çünkü bu senin açtığın konulara son yorumum oluyor.

Evet, bence doğada kuşlar senin-benim sunacağı besinlerden çok daha fazla ve faydalı besinlere erişimleri var, çok daha iyi bakıyorlar kendilerine. Valla ben bu bitkileri elde emekte zorlanmıyorum, ve kuşlarıma mümkün olduğunca vitaminlerini bitkilerden (sebze, meyve, değişik tohumlar) almasını tercih ediyorum. Kuşların anavatı burası olmayabilir ama bu muhabbet kuşları doğada sadece Avustralyada yaşayabilir anlamına gelmez. Antalyada karaoğlan parkı var...muhabbet kuşu cennet ve sevda papağanları ile kaynıyor...nasıl Adanada doğada serçeler görüyorsan antalyadaki karaoğlan parkında da bu tarz kuşları doğada gayet rahat bir şekilde yaşadıklarını görebilirisin. Sağlık ocağına aşı yaptırmaya gittiklerini ben görmedim...veterinere gidip de "şşşt birader ordan 3 gram Avit K versene" dediklerini de görmedim. Örnek vermek gerekirse, ıspanak veya brokoli sadece Avustralyada yetişmiyor. Diğer yandan spanakta veya brokolide bulunan vitamin ve besin değerleri sadece ıspanak ve brokolide bulunur diye birşey yok. Neden bukadar ilaç firması var sorusunun cevabı basit - para...bu dev bir sektördür ve senin-benim aklım yetmez o işlere. Eskiden insanlar yaşlılıktan zor ölürken bugün kırkını bile zor gören insanlarla dolu bu dünya. Demek istediğim şu, eskiden okadar fazla hastalık yoktu, bugün hastalıklar üretiliyor...bu bir pazarlama stratejisidir...sorun yarat ve çözümünü pazarla, bilgisayarlardaki virüs-antivirüs ilişkisi ve mantığını düşün. Sadece kuşlarda değil, büyük baş hayvancılık sektöründe de böyledir...eskiden hayvanlarda bilinen ve raslanan birkaç hastalık varken bugün millyontane hastalığa raslanıyor...bu sorularını cevaplıyor sanırım.

Ve evet, sen sularına ivermektin içerikli ilaç kullanmışsın ve zararını görmemişsin ama burada foniopaddyden bahsetmiyoruz, ilacın yapısından kaynaklanan suda etken maddesinin diğer ilaç bileşiklerinden ayrılıp pıhtılaşmasından bahsediyoruz. Bunun doğuracağı sonuçları bilmiyorsan öğren. Daha önceki topiğinde de saldırgan tavırların vardı ve bunu burada devam ettirmeye niyetli olduğuna dahir hislerim var. Sanırım benim artık senin konularında yorum yapmamam gerekiyor, belli ki bu seni çok rahatsız ediyor. Bu sitede nitelikli bilgi revaçta olduğunu bilmen gerekiyor arkadaşım...ve senin burada paylaştıkların nitelikten bayağ bir uzak. Kendine sitede otorite edinmeye çalışıyorsan kulaktan dolma veya aklında yarım yamalak kalan bilgilerle bunu elde etmen biraz zor. Bunun gibi yanlışlar görünce herhalde bir birimizi uyarmalıyız...bunu yaparken nezaketi elden braktığımı da göremiyorum ama senin devamlı saldırgan tavırların bu yorumumda beni biraz nezaketi yana brakmaya zorluyor. Nedir kaldıramadığn nokta...tek bilgili sen olup geriye kalanlar hepsi salak olmalırını mı bekliyorsun. Bunu neden bir bilgi yarışması gibi algılayıp gereksiz ve saldırgan tavırlar sergilediğini anlamıyorum. Birşeyi biliyorsan paylaş ama karşılığında pof-poflanmayı bekleme,  bilmiyorsan araştır oku ve öğren, üşeniyorsan bilenleri dinlemeyi öğren. Bu site yeterince birşeyi bildiğini zannedip onca insanı yanlış yönlendiren insanlarla dolu, onların kervanına hoşgeldin. Sana hayırlı forumlar dilerim.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Ben sohbet ettiğimizi sanmıştım...rahatla çünkü bu senin açtığın konulara son yorumum oluyor.

Evet, bence doğada kuşlar senin-benim sunacağı besinlerden çok daha fazla ve faydalı besinlere erişimleri var, çok daha iyi bakıyorlar kendilerine. Valla ben bu bitkileri elde emekte zorlanmıyorum, ve kuşlarıma mümkün olduğunca vitaminlerini bitkilerden (sebze, meyve, değişik tohumlar) almasını tercih ediyorum. Kuşların anavatı burası olmayabilir ama bu muhabbet kuşları doğada sadece Avustralyada yaşayabilir anlamına gelmez. Antalyada karaoğlan parkı var...muhabbet kuşu cennet ve sevda papağanları ile kaynıyor...nasıl Adanada doğada serçeler görüyorsan antalyadaki karaoğlan parkında da bu tarz kuşları doğada gayet rahat bir şekilde yaşadıklarını görebilirisin. Sağlık ocağına aşı yaptırmaya gittiklerini ben görmedim...veterinere gidip de "şşşt birader ordan 3 gram Avit K versene" dediklerini de görmedim. Örnek vermek gerekirse, ıspanak veya brokoli sadece Avustralyada yetişmiyor. Diğer yandan spanakta veya brokolide bulunan vitamin ve besin değerleri sadece ıspanak ve brokolide bulunur diye birşey yok. Neden bukadar ilaç firması var sorusunun cevabı basit - para...bu dev bir sektördür ve senin-benim aklım yetmez o işlere. Eskiden insanlar yaşlılıktan zor ölürken bugün kırkını bile zor gören insanlarla dolu bu dünya. Demek istediğim şu, eskiden okadar fazla hastalık yoktu, bugün hastalıklar üretiliyor...bu bir pazarlama stratejisidir...sorun yarat ve çözümünü pazarla, bilgisayarlardaki virüs-antivirüs ilişkisi ve mantığını düşün. Sadece kuşlarda değil, büyük baş hayvancılık sektöründe de böyledir...eskiden hayvanlarda bilinen ve raslanan birkaç hastalık varken bugün millyontane hastalığa raslanıyor...bu sorularını cevaplıyor sanırım.

Ve evet, sen sularına ivermektin içerikli ilaç kullanmışsın ve zararını görmemişsin ama burada foniopaddyden bahsetmiyoruz, ilacın yapısından kaynaklanan suda etken maddesinin diğer ilaç bileşiklerinden ayrılıp pıhtılaşmasından bahsediyoruz. Bunun doğuracağı sonuçları bilmiyorsan öğren. Daha önceki topiğinde de saldırgan tavırların vardı ve bunu burada devam ettirmeye niyetli olduğuna dahir hislerim var. Sanırım benim artık senin konularında yorum yapmamam gerekiyor, belli ki bu seni çok rahatsız ediyor. Bu sitede nitelikli bilgi revaçta olduğunu bilmen gerekiyor arkadaşım...ve senin burada paylaştıkların nitelikten bayağ bir uzak. Kendine sitede otorite edinmeye çalışıyorsan kulaktan dolma veya aklında yarım yamalak kalan bilgilerle bunu elde etmen biraz zor. Bunun gibi yanlışlar görünce herhalde bir birimizi uyarmalıyız...bunu yaparken nezaketi elden braktığımı da göremiyorum ama senin devamlı saldırgan tavırların bu yorumumda beni biraz nezaketi yana brakmaya zorluyor. Nedir kaldıramadığn nokta...tek bilgili sen olup geriye kalanlar hepsi salak olmalırını mı bekliyorsun. Bunu neden bir bilgi yarışması gibi algılayıp gereksiz ve saldırgan tavırlar sergilediğini anlamıyorum. Birşeyi biliyorsan paylaş ama karşılığında pof-poflanmayı bekleme,  bilmiyorsan araştır oku ve öğren, üşeniyorsan bilenleri dinlemeyi öğren. Bu site yeterince birşeyi bildiğini zannedip onca insanı yanlış yönlendiren insanlarla dolu, onların kervanına hoşgeldin. Sana hayırlı forumlar dilerim.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
BU ARALAR BU SORUN ÇOĞU ARKADAŞIMIZIN KÜMESİNDE MEVCUT İNŞALLAH BU YÖNTEMLER ÇARE OLACAKTIR