DIŞ PARAZİT (BİT PİRE HAŞERE ) OLUSUMUNUN ENGELLENMESİ (BEHSAT TİĞİZ BATMAN)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Sitede son zamanlarda bitler ve hareşeler hakkında bircok konu gozume carptı.. Faydalı olmaLı acısından uyguladıgım yontemleri paylasıyorum..

1.Öncelikle yuvalık olarak plastik folluklu mdf yuvalık kullanıyorum.. plastik folugun icine her hafta talaş degişimi yapip.. talaşla beraber karıştırtırdıgım bolfo toz dan koyuyorum.. aynı sekilde talaş dökmeden sadece bolfo tozu yuvalıkların dip tarafına (plastik follugun altına)  döküyorum..

2. her 2 ayda bir kusların karın bölgelerinin yaglı kısmına 1 damla vilmectin damlatiyorum..
her 3 ayda birde 5 litre suya 3 cc vilmectini katip aksamdan sulukları cekiyorum.. öbürgün öğlene vilmectinli suyu veriyorum kusların önüne 2 saat sonra da sulukları cekip kuslara avit k veriyorum..

3.haftada bir 200 metre kare alana aksamdan  tüm havalandırmaları kapatiyorum.. ardapla 20-30 toplamda 20-30 fıs fıs kümesin her tarafsına sıkıyorum.. sabah tekrar havalandırmaları aciyorum..

Bu yontemle bit ve pireyle karsılasmıyorum...
Eger kümesinizde bit pire vs hareşe varsa.. kusların karın bölgesine vilmectini damlattıktan  sonra 10. gun tekrar damlatmalısınız.. ki hareşelerin bıraktıgı yumurtalar tekrardan haşereye donusmesin..

SaygıLar sunarım..!

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Behzat bey paylaşım için teşekkürler . Ayrıca bol bol temizlik ve uygunsa alanı kireçle badana yapma da ortamı korumaya yardımcı olacaktır

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Behzat bey paylaşım için teşekkürler . Ayrıca bol bol temizlik ve uygunsa alanı kireçle badana yapma da ortamı korumaya yardımcı olacaktır
kirec elbette aynı zamanda bakteri öldürücü etkisi oldugu icin sık sık kullanırım zaten..

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
önemli bir paylasım teşekkürler. Fakat birsey sormak istiyorum ardap kullanınca havalandırmayı kapatıyorum demıssınız ardap ın kuşlara zararı yok mu?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Hamza ÖZDEMİR' Alıntı:
önemli bir paylasım teşekkürler. Fakat birsey sormak istiyorum ardap kullanınca havalandırmayı kapatıyorum demıssınız ardap ın kuşlara zararı yok mu?
hamza bey ardap kuslara zarar vermiyor.. havalandırmaları kapatmazsanız zaten etkisi pek göstermez..

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
hamza bey ardap kuslara zarar vermiyor.. havalandırmaları kapatmazsanız zaten etkisi pek göstermez..
teşekkürler Behsat abi.. Bende ardap kullanıyrm ama 25-30 dakıka sonra camları acıp ortalmı havalandırıyorum kuşlara zarar verir diye bundan sonra bende senın gibi yapım. :) bilgilendirdiğin için teşekkür ederim abi.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Hamza ÖZDEMİR' Alıntı:
teşekkürler Behsat abi.. Bende ardap kullanıyrm ama 25-30 dakıka sonra camları acıp ortalmı havalandırıyorum kuşlara zarar verir diye bundan sonra bende senın gibi yapım. :) bilgilendirdiğin için teşekkür ederim abi.
hamza bey bir nebze bile yardımcı olabildimse ne mutlu bana.. Dünyadaki en hayırLı sey.. insan duasını ve iyi dileklerini almaktır.. saygılar