dişi erkeğini dövüyor galiba :(

tulek21

Yeni Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
tulek
2 ay önce damızlık bir çift muhabbet aldım dişi yuvalığa girip çıkıyor yuvalığı kemirmeye bile başladı mürekkeb balığı desem ikincisini bitirdiler dişi yuvada iken erkek yuvalığın önüne gelip dişiyi kaşıyor fakat erkek kur yaptığında dişi erkeğe gagasını vuruyor

birde erkeğin kanat üstleri deforme olmuş durumda  dişinin yaptığından şüpheleniyorum (bu olay bir ay önce oldu ve kanatları öyle kaldı) bugun sabah itibari ilede erkeğin ceresinin kenarlarında kan pıhtılaşmasına benzer lekeler var
budurumda kuşlar için nasıl bir yöntem izlemeliyim
ve bu kuşlardan yavru alabilmek için ne yapmam gerekir veya bu kuşlardan yavru alabilirmiyim ileriki zamanlarda
not: ortam sıcaklığı 38- 40 dereceyi bulabiliyor

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Erkek dişi besliyor ve kaşıyorsa aralarında bir sıcaklık var demektir. Dişi hazır değildir. Biraz sabır gösterin. İnşallah yavru alırsınız. Erkekteki yaralara gelince iyi bir gözlem yapın. Dişi istemeseydi erkeği yanına yanaştırmazdı. Başka bir şekilde oluşmuş yaralar olmasın onlar. Hayırlı üretimler.

tulek21

Yeni Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
tulek
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,11851.msg172789.html#msg172789
daha önce açmış olduğum konu da erkek kuşun neden kanatları deforme diye bir konu açmıştım yorumlarda kavga etmiş olabilirler deniyor ben parazit den şüpheleniyordum ama kuşu rahatsız eden bir duruma rastlamadım bugunde kan pıhtısı gibi bir şey görünce endişelendim
dişi kuşum yumurtlamak için gerekli hazırlıkları yapıyor ama sıcaklardanmı bilmem yumurtlama olmadı

tulek21

Yeni Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
tulek
birşeydaha soracaktım unuttum yeni aklıma geldi bu kuşlar çok ürkek bazen kuşların yemini suyunu değiştirirken dişi korkup yuvalığa giriyor ardından erkekte giriyor ani bir harekette yapmıyorum ama çok ürkekler ya bu konuda neyapabilirim tşk