dişi kum kabını boşaltıyor!

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
tekrar selamlar cümleten,

evet arkadaşlar, uzun süredir benimle olan dişi kum kabını boşaltıyor, bu nedenle az koyuyorum ama içindekileride bir kenara toplayıp ordan tekrar dışarı atıyor, bunun önüne nasıl geçebilirim yada nasıl düzelir bu davranışı
strese girdi desek, her zamanki yeri, her zamanki ortam 1 aydır kum ile ilgili sorun yaşıyorum. bir kerede 300 gramlık akıllı yemliği boşaltmıştı.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bu gibi durumlar genellikle stres ve yem seçmeden dolayı kaynaklanır.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kaba yem koymayın yerdeki yemleri yesin bi süre sonra kaba yem koyun yerden yem yeme cezasi uygulandıktan sonra kabındaki yemi dökmeyecektir :) benim uyguladıgım yöntem bu ve işe yariyor bende. bu arada yanına erkegi yoktur.. bi eş alın eş tutarsa yakında yumurtalacaktir.. hayırlı olsun

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
özür dilerim benim eksik bilgi vermemden dolayı bazı yanlışlıklar oldu,

kuşlarım çift daha önce yumurtladı 2 tane fakat üzerine yatmadı ilk kuluçkası olacaktı, acemilikten 1.sini ızgaraya 2. sini yuvaya yaparak üzerinede yatmayarak beni biraz üzdü, üstüne birde bu kum boşaltma olayını yaşıyoruz bayadır, akıllı yemliği boşaltmasının sebebini biliyorum bir geceliğine erkekten ayırmıştım başka bir kafese o gece stresten dolayı olan olmuş, ama kumu begenmediğindenmi yoksa neden bilmiyorum arkadaşım kronik bir davranıştır dedi, sanırım bu kum olayını aşamayacağız.

1 yılı aşkındır 1 çift muhabbet besliyorum dişi küçüklüğünden beri bende kum olayı yaklaşık 3-4 aydır var, erkek çok güzel kumunu tıkır tıkır yerken dişi gelince kumluğun başına ne kadar koyarsan koy hepsini bir kenara toparlayarak ağzıyla aşağı atıyor, tabanda ızgara var, bende kendimce bir yöntem denedim, 2 adet kaba azar azar kum koyuyorum dibindekilerle idare etsinler, ister yesinler ister döksünler arada kontrol ederek azar azar eklerim diye düşündüm,

yorumlarınız için teşekkürler.

kuşların strese girecek bir durumu yok aksine ikiside parmağıma alışkın ürkek bir davranışları yoktur.