Dişi kuş davranışı hakkında...

tyrynyty

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
SOYLU
Merhaba

İki ay önce erkek kuşumun yanına dişi aldım. Dişi geldiğinden beri kafeste hiç durmuyor, tellerde dolanıyor, yemliklere girmeye çalışıyo, yuvaya da giriyor karıştırıyo kemiriyo geri çıkıyor. Bir nevi hiperaktif gibi birşey... Nedeni nedir sizce? Aldığımda kızgınlık döneminden çıktı şimdi tekrar giriyor. Hiç rahat durmadığı için kuyruğu kalmadı. Tellerde dolanıp durması çıkmak istediğini gösteriyo gibi ama kararsız kaldım ne olduğu konusunda. Yuvaya da girip çıkmasını eğer sadece kafeste sürekli yaptığı benzer davranışlardan dolayı mı yapıyor yoksa yuva hazırlığı mıdır diye size danışmak istedim. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
bu kuş büyük ihtimalle salmada büyümüş. bende de var aynıssı. yavru çıktıktan sonra salmaya attım, şimdi 8 aylık oldu kafesse attım çift etmek için, ama hala olmadı. senin kuş gibi hareketler yapıyor. kardeşlerinin yavruları bile oldu bu hala fıııısssss. bence başka bir dişi al.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Salmada büyüyen kuşları üretim kafeslerine aldığınızda belirttiğiniz davranışları gösterir.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Aldığınız kuşu salamdan mı geldi onu öğrenin. uzun sürede aynı hareketleri devam ettirirse bence değiştirin zamanınızı kaybetmemiş olursunuz.

tyrynyty

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
SOYLU
Geldiği günden beri böyle ben de bir umut bekledim 2 aydır. En son box kafes yaptım büyük gayet güzel oldu ama kuş birkaç gün sonra yine aynı davranışları sergilemeye başladı. Bugün de marul vs. koymak için kapağı açtım bi anda dışarı çıktı zor yakaladım. Bunu petshop tan almıştım sonuç yine hüsran desenize. Petshop lara hiç güvenim kalmadı 4-5 yer geziyorum bitane düzgün kuş bulamıyorum. Şimdi yine değiştirmeye kalksam yine bulamıycam.