Dişi kuş davranışları hakkında

Ergün Ünanır

Üyemiz
Adı
Ergün
Soyadı
İnanır
Merhabalar,

Çift olan kuşlarımın dişisi son bir haftadır garip olarak davranmakta. Kuyruk kısmı aşağı doğru eğik diğer bir deyişle belden kırık olduğu için dişi kuşun yumurtlayacak olduğunu düşünmekteyim. On gün önce kadarda kuşların çiftleştiğini görmüştüm.

Garip olarak değerlendirdiğim davranışları daha önceden yapmamakla birlikte normal yemlikteki yemlerin hepsini yemlikten dışarı akmaktadır. Akıllı yemlik takarak bu işi çözebilirim diye düşündüm fakat akıllı yemlikteki yemleri de yemlikten dışarı atmaya çalıştığını gördüm. Kalamar kemiğini koyduğumda ise 1-2 güne tamamen bitirmekte. Bulduğu her yeri kemirmeye çalışmakta. Kuşları yuvalığı olmasına rağmen yuvalığa hiç girdiğini görmedim. Daha önceden yuvalığı giriş kısmını kemirmişti fakat şu an hiç ilgisi yok. Erkek tarafından da bir yönlendirme göremedim. Kuşları yetişkin aldığım için daha önceden yavru bakımı konusunda tecrübeleri olup olmadığı bilmiyorum.

Yuvalığa girmediği için kafesin içine plastik folluk mu bıraksam diye düşünmekteyim.

Konu ile ilgili olarak sizlerin tecrübeleriniz nedir acaba ?

Paylaşırsanız sevinirim.

muhabbett_

Takipçi Üyemiz
Adı
ahmet çağlar
Soyadı
erdal
HİÇ Bİ ŞEY YAPMAYIN VE ZAMANA BIRAKIN DERİM.ZAMANLA YUVAYA GİRECEK VE YUMURTLAYACAKTIR.HAYATLARINA MÜDAHELE EDİLMESİNDEN HOŞLANMAYAN CANLILAR BU HAYVANLAR :) PLASTİK FOLLUĞU KAFESİN TABANINA KOYMANIZI TAVSİYE ETMEM.. KENDİ HALLERİN BIRAKIN