Dişi kuş hakkında

Onur ATAR

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Atar
Arkadaşlar 3 haftadır baktığım yeşil dişi bir muhabbet kuşum var. Kendisi henüz 3 ay yakın. Öptürüyor omzumda duruyor parmağıma geliyor elimden yem yiyor ancak halâ tam olarak istediğim şeyleri yapıyor değil. Örneğin uçtuğunda gelip bana değil de konabildiği en yüksek yere konuyor. Şimdi benim sorum şu, bu kuş dişi olduğu için bana daha mı geç alışır veya bazı şeyleri yapmaz mı, mesela pek oyun oynayabildiğimiz söylenemez. Henüz erken mi, pek mi aceleciyim, bilen birisi yardım etse, dişi kuş alarak hata mı etmişim ?

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Onur ATAR' Alıntı:
Arkadaşlar 3 haftadır baktığım yeşil dişi bir muhabbet kuşum var. Kendisi henüz 3 ay yakın. Öptürüyor omzumda duruyor parmağıma geliyor elimden yem yiyor ancak halâ tam olarak istediğim şeyleri yapıyor değil. Örneğin uçtuğunda gelip bana değil de konabildiği en yüksek yere konuyor. Şimdi benim sorum şu, bu kuş dişi olduğu için bana daha mı geç alışır veya bazı şeyleri yapmaz mı, mesela pek oyun oynayabildiğimiz söylenemez. Henüz erken mi, pek mi aceleciyim, bilen birisi yardım etse, dişi kuş alarak hata mı etmişim ?

Dişi olması konuşturmaya çalışıyorsan bunu öğrenmekte zorluk çekeceği anlamına gelir ama geçte olsa daha az kelimede öğreniyo olsalar dişiler de konuşuyor.

Bunu ndışında bende tek dişi besledim. Yanımdan ayrılmazdı , omzumdan başımdan inmez sürekli gelir kendisini kaşıtmak ister , bizi kaşır ve bizlerle oyunlar oynardı. Erkek ya da dişi olmasında bunları deiştirecek bi konu yok. Dişiler biraz daha hırcın oluyorlar yanlız çok kızarsa hırlardı :D Olay böyle. Sen kuşu sürekli dışarı sal , ilgilen kuşla. Tek kalan kuş sen ilgilenmesen bile gelip o seninle ilgilenir başka arkadaşı yok sonuçta. Ama bunlar yavrudan alınıp büyütülen kuşlarda daha çabuk ve kolay tabi ki. Ben dediğim kuşu yeni yem kırarken almıştım

Onur ATAR

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Atar
Anladım, ben de geldiği ilk gün sevdirmişti kendini korkmamıştı benden. max 2 aylıkken almıştım. sanırım biraz daha zaman ihtiyacı var bunları eninde sonunda yapacak olması beni sevindirdi :) teşekkür ederim