Dişi kuş kızgınlığı

leon87

Yeni Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
SAYGILI
Herkese Merhaba;
Yeni almış olduğum dişi kuş cere rengi kahverengiydi ve erkek kuş ile baya anlaşmış görünüyordu. Hatta bi kaç defe üzerinde görmüştüm forumda resimlerini paylaşmıştım. Hemen yuvalık takmıştım. Şu ana kadar yumurtlamadı. Dün fark ettim cere rengi beyaza dönmüş kızgınlık dönemine tekrar döner mi yada bu süreçte ne yapmalıyım tavsiyede bulunursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Merhaba,
Kuşun kızgınlığı sadece cere renginden anlaşılmaz...
Cere rengi beyaz olan iki dişim kuluçkada şu an..
Kuş tüye girmişde olabilir...
Birde ilk eşlemede yan yana gelen kuşlar bazen hemen anlaşıp çiftleşiyo sanıyosun ama ilk kızgınlık geçince uzaklaştıklarını görebiliyosun..Ben şahit oldum şahsen..Normali yavaş yavaş anlaşmalarıdır..O şekilde anlaşanlar ömürlük eş oluyor...
Bence kuşun ışık süresini biraz uzatıp,E vitamini takviyesi yapıp,mürekkep balığı kemiği verip sabırla bekleyin..
Hiç olmadı kuşları 15 gün kadar tekrar ayırıp öyle deneyin..
Saygılar...

leon87

Yeni Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
SAYGILI
Özcan DUMAN' Alıntı:
Merhaba,
Kuşun kızgınlığı sadece cere renginden anlaşılmaz...
Cere rengi beyaz olan iki dişim kuluçkada şu an..
Kuş tüye girmişde olabilir...
Birde ilk eşlemede yan yana gelen kuşlar bazen hemen anlaşıp çiftleşiyo sanıyosun ama ilk kızgınlık geçince uzaklaştıklarını görebiliyosun..Ben şahit oldum şahsen..Normali yavaş yavaş anlaşmalarıdır..O şekilde anlaşanlar ömürlük eş oluyor...
Bence kuşun ışık süresini biraz uzatıp,E vitamini takviyesi yapıp,mürekkep balığı kemiği verip sabırla bekleyin..
Hiç olmadı kuşları 15 gün kadar tekrar ayırıp öyle deneyin..
Saygılar...
Özcan Bey tavsiyelerinizi uygulayacağım teşekkür ederim.
Saygılar