Dişi kuş neden böyle yapıyor ???

Aykut orhan

Yeni Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
orhan
selam arkadaşlar.Bir çift muhabbet kuşum var:dişi kuş bundan bir ay önce yaglanmıştı erkekle dişiyi ayırdım.Bir ay kadr ayrı tuttum ve tekrar birleştirdim dişi kızmıştı caresinin rengi kahverengiye dönmüştü ve hemen ilk çiftleşme gerçekleşti.Dişi kuşum yuvalıkla ilgileniyor düzenliyor kemiriyor 10 gün boyunca böyle davrandı dişi kuş ama yumurta gelmedi.10 gün hiç çiftleştiklerini görmedim fakat 11.gün çiftleştiler bugün 14.gün ilk çiftleşmeden sonra hala yumurta yok.Karnındaki tüyleride dökmüş yuvalığa arkadaşlar lütfen yardım edin...Teşekkürler şimdiden hayırlı günler

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Aykut kardeş öncelikle üretimde yığınla ayrıntı var yazsak yetmez.Ancak dişinin cere kahverengi erkek bi defa bastı diye yumurta yavru garanti değildi ancak iyi bi adımdır.Tek çiftin var sanırım tek çift üretimi biraz zordur.Kuşların bulunduğu ortamdan tut kafesteki dekora,mekandaki ısıya kadar herşey rol oynar. Dişi yuvalıkta bekliyorsa yumurtlyacağına işarettir.Yerlerini değiştirme ısı oynamaları olmasın zırt bırt rahatsız edilmesinler maheremiyet sağlansın güzel besle yumurtlayana kadar mamayı eksik etme gaga taşı kalamar kemiğini eksik etme gerisi nasip işi.