dişi kuş yavrularını neden öldürür?

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
herkese selamlar kuşum ilk kez yumurtladı.7 adet yumurta yaptı ve 5 tane yavru çıkardı.en büyüğü 2 haftalık olmuştu.çok sık yuvayı açıp kuş yuvadayken rahatsız etmedim.ancak dün yuvayı temizlemek için yavruları çıkarıp kısa süreliğine bir peçetenin üzerine koydum.içine yeni talaş koyup yuvayı yerine taktım.ertesi gün bütün yavrular parçalanmış ölmüştü.buna ne sebep olmuş olabilir?

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Ünal kardeş,Altlığı değiştirdiğin için farklı algılıyorlar.Yavruları yuvadan atmadan birdaha temizleme istersen.Bu durum her zaman olmaz,ama oluncada maalesef çok acı olur.
Saygılar.

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Yavuz USTA' Alıntı:
Ünal kardeş,Altlığı değiştirdiğin için farklı algılıyorlar.Yavruları yuvadan atmadan birdaha temizleme istersen.Bu durum her zaman olmaz,ama oluncada maalesef çok acı olur.
Saygılar.

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
Bazı kuşlar yavrularını büyütüne kadar rahatsız edilmek istemiyor. Ama yuvalığı temizlemekte şart. Benimde böyle bir dişim var en küçük rahatsızlıkta ya yavrularına yada erkeğine zarar veriyor. Çare olarak erkeği yavrular tüğlenince ayırıyorum. Yuvalığıda dişiyi karanlıkta yuvalıktan çıkartıp başka aydınlık bir ortamda yuvalığı temizleyip dişinin farkına varmadan yeniden yerine takıyorum ve dişi bu durumda sorun çıkarmıyor ama erkeği çare bulamadım. Dişi yavrularını çok kıskanıyor ve yavrularını tek büyütmek durumunda kalıyor. Yavrular kafesten ayrılınca erkeği tekrar kafese dişinin yanına atıyorum.

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Abiler benim şuan ilk defa kuluçkaya yatmış kuşumun altında 3 yumurta var ben çiftleşme olmadan önce altına talaş koyuyordum fakat dişi hepsini dışarı atıyordu bana yavrular çıktıktan sonra talaş koymam söylendi böyle bir durumda dişi yuvalığı yadırgayıp yavrulara zarar verir mi ?

vehbi

Yeni Üyemiz
Adı
vehbi
Soyadı
erfidan
evet verır bence yavrular cıktıktan sonra hic elleme öyle büyütsunler 15 günlük olduktan sonra altına toz atarsın

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yuvalık ile uğraşmayın  yavrulu ve  yumurtalı dönemde zorda kalmadıkca  dişilerin hassasiyeti öleki erkekleri bile koymazlar  çiftlere göre değişiyor ama  siz istemedende olsa yapmışsınız geçmiş olsun...