Dişi kuş yumurtalardan kalktı ve yuvaya ilgisiz

benjamin-linus

Yeni Üyemiz
Adı
AKIN
Soyadı
ÇAKICI
Merhabalar
Petshop dan 4 adet yumurtali muhabbet çifti yuvasi ve kafesiyle satin aldim. Evin bodrumunda ışık alan bir odaya koydum. İlk bi kaç gün yuvayi kontrol etmedim ve yemi suyu degistirirken dişi kuş yuvaya kaçardi. Sonralari dişi kuş yuvaya girmez oldu. Yumurtalari kontrol ettiğimde ise soğumuşlardi. Yumurtalari attim. Daha büyük bir kafes aldim. Kuşlari yeni kafese koydum ve yuvaligi astim. 1 haftalik yem su koydum ve rahatsiz etmedim. Disi kus yemi ve suyu degistirirken urkuyor fakat yuvaya yaklasmiyor. Sanirim yer yadirgadi ve alisamadi ne yapmami tavsiye edersiniz. Petshop getir degistirelim diyor

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Yumurtalı dişiler ortam değişikliğinde yumurtadan kalkar. Yapacak birşey yok. Yeniden yumurtlamasını bekleyeceksiniz. Haftada birgün multivitamin takviyesi yapabilirsiniz.

benjamin-linus

Yeni Üyemiz
Adı
AKIN
Soyadı
ÇAKICI
Teşekkür ederim. Yuvaya yaklaşmiyo bile halbuki kendi yuvasi. İçindeki talaşlar bile duruyor. Kokusuda ayni. Ona takildi kafam

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Değil ortam, bazen kafesin yönünü bile değiştirseniz kalkabilir. Bu kadar stresli bir dönemde bu yanlış yapılmamalıydı. Yumurtalı takım yumurtalı olarak satın alınamaz. Dişi kuluçkaya yatmaz hemen kalkar. Forumda bu konu birçok defa işlenmiş durumdadır.