dişi kuşum çok agrasifi çok hırçın arkadaşlar bi el atın şu soruna

noizboys

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
eren
arkadaşlar 1 çift düzenli yavru veren muhabbetim var yanlız dişi kuş çok agrasif daha önce yavrular çıktığında erkeği dövüyordu alıyordum yanından erkeği kendi bakıyodu en son yumurtular varken gene dövmüş nerdeyse öldürücekmiş gene ayrıdım tek başına yatıyo yumurtalara değiştiriyim dedim yanlız agresi,fliği dışında çok güzel yavruya bakıyo kuluçka makinesi gibi yumurtluyor o yüzden değiştirmeyede kıyamdım şimdi başka bi erkekler eşleştiyiyim diorum bu sefer onuda döverse napmam gerekiyor bi akıl verin bu dişi yavrusularını yumurtularını aşırı kıskanıyor yavrulara ilgisiz bi erkekle eşleştirsem acaba gene kavga olurmu yardımlarınız bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim ilginiz için

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Selamlar ustalar daha iyi bilir ama naçizane fikrim hayvanın huyu öyle demek ki, eşte değiştirseniz huyunu değiştireceğini sanmıyorum ben. Sürekli gözlemleyip dövdüğü an erkeği ayırmanız en mantıklı çözüm bence. Şanslısınız ne güzel tek çiftle yavru alıyorsunuz biz üç çift yaptık ama hala yavru yok nasip. Dişiyi gözden çıkartırsanız haberimiz olsun:):):)

deryam42

Yeni Üyemiz
Adı
derya
Soyadı
demir dudu
slm aynı sorun bendede var bende kuşları yumurtlama bitdiğinde ayırıyorum dişi kendisi bakıyo yavrulara bence gerek yok yavru aldıktan sonra

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi dişinin hırçınlığı eşini beğenmediğinden kaynaklansaydı o zaman yavru yapmazdı. Bu yüzden büyük ihtimalle hırçınlığın sebebi sensin. Bakımını gözden geçirip; dişiyi rahatsız eden şeyi bulmalısın.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
bunun bi kaç nedeni olabilir. ilk düşünmemiz gereken bulunduğu ortam ve kafes düzeni. Ki inşallah bu ilk nedenden dolayı böyle yapıyordur. Kuluçka döneminde rahatsız etmeyin sakin bir ortam oluşturun.
Bir diğer neden dişinin huyu böyledir ondan dolayı böyle yapıyordur bunun bir çaresi yok malesef. Yavrularını koruma iç güdüsü çok fazla.
Bir başka neden de üst üste 3-4 kuluçka dönemi geçiren dişiler böyle huysuzlanabiliyorlar.
Umarım sorununuzu haledersiniz.

AHMET9858

Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÖZTÜRK
Bende de böyle oluyordu kafesi değiştirdim şimdi hiçbir sorun yok. Şimdi yumurtaların üstünde yatıyor.