DİŞİ KUŞUM KAĞIT YİYOR

philippe18

Üyemiz
Adı
Ebrar
Soyadı
Büyükkapucu
Herkese iyi akşamlar öncelikle. Dişi kuşum yuvalık kenarlarını kemiriyor arada bir kafasını ve kendisini içeriye sokuyor. Kafeste aşırı derecede bir kağıt koparma durumu var. Hanımefendi zehirlenir diye beyaz A4 kağıdı kullanıyorum :) :) Ama bugün bir baktım ki kağıdın yarısı neredeyse yok ufak ufak kopartılmış. Sizce bunun sebebi nedir ?
NOT:Kafeste kalamar kemiği ve kum vardır.
Saygılarımla  :) :)

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
SEBEP KAFESTE KAğIT VAR
BAYILIYOR BUNLAR KAĞIDA
GAZETE KAĞIDINI DAHA ÇOK SEVİYORLAR

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kemirmekte üstlerine yok. Çıkarın kağıdı sorun olmayacaksa.

philippe18

Üyemiz
Adı
Ebrar
Soyadı
Büyükkapucu
Ben de yuva hazırlığı sandım sevinmiştim :D. Zebra ispinozlarım  peçete ve yırttıkları kağıtları yuvaya taşıyorlardı. Her canlının karakteri farklı. Teşekkürler cevaplarınız için :)

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
Benim pek tecrubem yok ama gazeteleri kemirmenin bir üremeye hazırlık olduğunu düşünüyorum neden dersen dişi kuşlar üreme vakitleri geldiği zaman yani kızgınlaştığı zaman kemirme duygusu azıyor benim salmada iken kuşlarım kafes tüneklerini telleri duvara vidaladığım vidaları tahatalrı hep kemiriyordu o zamanda gazete vardı kafese aldığımda kemirecek pek bir şey yok yuva ağızını tünekleri fazla kemirmiyorlar gaga taşı ve gazeteleri mavfediyorlar ben öle bir gözleme vardım ustalar daha iyi bilir tabi bu kural değil gözlem dir

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Ebrar BÜYÜKKAPUCU' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar öncelikle. Dişi kuşum yuvalık kenarlarını kemiriyor arada bir kafasını ve kendisini içeriye sokuyor. Kafeste aşırı derecede bir kağıt koparma durumu var. Hanımefendi zehirlenir diye beyaz A4 kağıdı kullanıyorum :) :) Ama bugün bir baktım ki kağıdın yarısı neredeyse yok ufak ufak kopartılmış. Sizce bunun sebebi nedir ?
NOT:Kafeste kalamar kemiği ve kum vardır.
Saygılarımla  :) :)
***Sizin anlartıklarınıza göre kuşunuz üreme yolunda gözünüz aydın...:)

Muhammed SÜMERCAN' Alıntı:
Benim pek tecrubem yok ama gazeteleri kemirmenin bir üremeye hazırlık olduğunu düşünüyorum
***Muhammed bey doğru tespit...

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
Yahya SAYIN' Alıntı:
***Sizin anlartıklarınıza göre kuşunuz üreme yolunda gözünüz aydın...:)

***Muhammed bey doğru tespit...
abi teşekkür ederim saol

philippe18

Üyemiz
Adı
Ebrar
Soyadı
Büyükkapucu
Mürekkep balığı kemiği öylece duruyor ona dokunmuyorlar ama gidip o kağıtla dertleri.  :) Yavru olsun da istedikleri kadar yesinler  :D :D

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
Formda arartırırsan bunun hakkında çok yazı var gazetedeki mürekkepin zararlı olduğunu biliyoruz kimyevi sonuçta bu saman kağıtları olurya onlardan bulabilirsen onlardan al kilosu 4 lira felan diye duydum istediğin olcüde kestirisin ama yumurtlayınca bırakacaktır.

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Hadi Ebrarım hayırlısı inşaAllah, çok güzel yavruları çıkıyor o kuşların, sarı ve mavi parçalı yavrular. Kısa zamanda yumurtlarlar inşaAllah :)