dişi kuşum yavrusunun kafasını parçalamış

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
yeni yeni yuvadan atlamaya başlayan yavrularımı annesi vuruyor dün vurdugunu görürü görmez aldım başka kafese koydum dünkü o kadar yaralanmamış tı ama bugün atlayan yavrunun kafasında tüy kalmamıştı onu da ayrı kafese koydum ama bunlar yem yemek bilmiyorlar mama koyuyorum onu da yemilyorlar nolur yardımcı olun yoksa yavrularım ölecek.

Berkan Pekbilek

Üyemiz
Şırıngayla beslemeniz gerekmekte forumda bununka ilgili bilgiler yer almakta.Üstadlar daha iyi bilirler yardımcı olurlar

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Özet başıma geleni anlatayım. Elle besleme konusu diye başlık açmıştım. Daha önce duymama rağmen bir türlü bebek bisküvisine güvenemiyordum. Selahattin abi de mesajla Bisküvi mamasını tahin kıvamı yap ver deyince. Aldığım hazır mama, yumurta, ince havuç rendesine bisküviyide kattım.
İzlenimlerime gelince. Bebe bisküvisi verdiğimde çırpınarak istiyor, ne ise lezzetli geliyor.
Bebe bisküvisiz keyifsiz yiyor.
Enjektöre çekimide kolay oluyor. Elde büyütebilirsiniz.
Ben mamadan sonra ağzını çalkalasın diye su da ayrıyeten verdim. Ve selpakla ağzını burnunu sildim. Birden vermeyin çok fışkırıyor ben daha önce böyle yedirmeme rağmen elim unutmuş fışkırttım burnundan çıktı su civcivin çok şükür yaşıyor biraz büyüdü, şimdi kabuksuz yem veriyorum hala su içmeyi bilmiyor bir dilim elma bırakıyorum. Akşamda koşa koşa eve gidip suluyorum. Gündüz evde olmadığım için geceleri 3-4 öğün sabah ta 1 öğün yaptım. Kurtardı kendini, tabi gecesi gündüzü karıştımı bilmem. Ama benim gecem gündüzüm karıştı.

Bisküvi çok kolaylaştırdı işimi.  Kolay gelsin.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
babanın  bakıp bakmadıgınıda takıp  edin aksi taktırde zayıf dusup öleceklerdır  iş  size düşebilir biran  once elle beslemeyi arastırınız

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
tüm cevap verip ilgilenenlere çok teşekkür ederim hepinizden allah razı olsun.erkek besliyor dişi dövüyor dişiyi ayırmayı bende düşündüm ama 2,3 gündür çiftleştiklerini gördüm o yüzden ayıramıyorum.ama yuvadaki yavruları besliyor yere atladıkları zaman öldüresiye dövüyor.sizlerin dedigi gibi yapacam artık elle besleyecem.zaten çok küçük degiller 1 haftaya kadar yem yerler diye düşünüyorum

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Benim de ilk başlarda başıma geldi. Dişi tekrar yumurtlayacağı için biran önce yuvayı boşaltmak istiyor. Bu kuşa dikkat edin ileride şıkıştığında aynı şeyi tekrar yapabilir. Benim kuşlarımdan 2 sinde oldu. 1.si aslında en iyi takımlarımdan idi. Çıkan yavru kaç tane olsa hepsine bakıyordu ama ilk ağızda son yavruya bunu yaptı. Bir daha da yapmadı (MaşaAllah). Diğer çiftim bir ağızda 4 yavrusunu aynı şekilde öldürdü. Ama o da artık yapmıyor. Ama sürekli kontrol ediyoruz. Size tavsiyem bundan sonra dikkat edin ve kuşlarınız yem yiyemiyorlarsa en basidi bisküviyi hafif sulandırıp kendiniz besleyin. Geçmiş olsun.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Bu durumda yapacaginiz en akillica davranis disinin yumurtlamasina bakmadan ayirmak, yavrularin zayi olmasindan iyidir, eger illa ayirmak istemiyorsaniz Kafesi 24 saat gozlem altinda tutmalisiniz yavru atlar atlamaz da ayirmalisiniz. Bunu da yapamam diyorsaniz o zaman yavrular hala yuvaliktayken ayni doneme ait (yani ayni ayardaki) baska yavrularin oldugu yuvaliga almak olacaktir. Bu da olmaz diyorsaniz o cifti uretimden cikarmalisiniz. Kolay gelsin.

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Bu durumun sebebi geçenlerde forumda konuşulmuştu.
Ebeveyn kuşların yavruların baş tüylerini yolmasının sebebi Hayvansal protein eksikliğinden kaynaklanan bir durummuş.
Savunmasız yavruların baş tüylerini yolarak tüy diplerindeki proteini yemekteler, hatta daha ileri giderek, kuşun kafasını delerek kanını bile içmekteler. Kanın tadına varan kuşları bu kötü davranışından uzaklaştırmak oldukça zor.
Bu nedenle kuşların hayvansal protein ihtiyacını yavru döneminden önce karşılamak gerekiyor.
çözüm olarakda kafes içine hergün değiştirilmek üzere koyun keçi sığır gibi hayvanların iç yağından küçük bir parça asmak gerektiği belirtilmişti. Hayvansal protein ihtiyacını karşılamak üzere sanırım ilaçlarda mevcuttu. Yanlış hatırlamıyosam Alpay abide bu konuya değinmişti.
ama emin değilim.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Yusuf BİLGİN' Alıntı:
Bu durumun sebebi geçenlerde forumda konuşulmuştu.
Ebeveyn kuşların yavruların baş tüylerini yolmasının sebebi Hayvansal protein eksikliğinden kaynaklanan bir durummuş.
Savunmasız yavruların baş tüylerini yolarak tüy diplerindeki proteini yemekteler, hatta daha ileri giderek, kuşun kafasını delerek kanını bile içmekteler. Kanın tadına varan kuşları bu kötü davranışından uzaklaştırmak oldukça zor.
Bu nedenle kuşların hayvansal protein ihtiyacını yavru döneminden önce karşılamak gerekiyor.
çözüm olarakda kafes içine hergün değiştirilmek üzere koyun keçi sığır gibi hayvanların iç yağından küçük bir parça asmak gerektiği belirtilmişti. Hayvansal protein ihtiyacını karşılamak üzere sanırım ilaçlarda mevcuttu. Yanlış hatırlamıyosam Alpay abide bu konuya değinmişti.
ama emin değilim.
Evet dostum Alpay abi değinmişti, bu yüzden bir ekleme yapmak istedim aminoasit kullanılmalı.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Kemal SOYLU' Alıntı:
Bu durumda yapacaginiz en akillica davranis disinin yumurtlamasina bakmadan ayirmak, yavrularin zayi olmasindan iyidir, eger illa ayirmak istemiyorsaniz Kafesi 24 saat gozlem altinda tutmalisiniz yavru atlar atlamaz da ayirmalisiniz. Bunu da yapamam diyorsaniz o zaman yavrular hala yuvaliktayken ayni doneme ait (yani ayni ayardaki) baska yavrularin oldugu yuvaliga almak olacaktir. Bu da olmaz diyorsaniz o cifti uretimden cikarmalisiniz. Kolay gelsin.
yanlışş
tüylenmiş renkleri belirginleşmiş 20 güne yakın yavruları başka yuvalığa alırsanız ne olur biliyormusunuz??
o kafeteki erkek ve dişi kuş o yavruları PARÇALAR...

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Mehmet UYAR.' Alıntı:
Benim de ilk başlarda başıma geldi. Dişi tekrar yumurtlayacağı için biran önce yuvayı boşaltmak istiyor. Bu kuşa dikkat edin ileride şıkıştığında aynı şeyi tekrar yapabilir.

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
allah kolaylık versin o kadar emekten sonra yavruların ölmesi zayi olması çok üzüntülü bir durum bu durum mamanın yapılmamasından da kaynaklanıyor olabilirmi

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Mert AYDIN' Alıntı:
yanlışş
tüylenmiş renkleri belirginleşmiş 20 güne yakın yavruları başka yuvalığa alırsanız ne olur biliyormusunuz??
o kafeteki erkek ve dişi kuş o yavruları PARÇALAR...
MERT AYNİ AYARDA DERKEN ZATEN BUNU DA KASTETTİM AYRİNTİLAR VERİRKEN BAZEN KARSİMİZDAKİ KİSİLER BU KADARİNİ AKİL EDER DİYE UMUD EDİYORUZ. HA RENK OLARAK FARKETMEZ DİYORSAN BENCE SEN YANLİSSİN. BEN 20 GUNLUK RENKLERİ BELİRGİNLESMİS COK YAVRUYU BASKA YUVALİKLARA KOYDUM HİC DE BİSEY OLMADİ, YETERKİ RENKLERDE COK ABARTİLİ BİR FARK OLMASİN