Dişi Kuşum Yumurtalayamıyor !

MaTLeeR

Yeni Üyemiz
Adı
alper
Soyadı
ağırel
Dişi kuşum ve erkek kuşum 1 yaşına giriyorlar. Sürekli çifleşiyorlar Dişimde sürekli yuvalığına giriyor uzun süre de kalıyor. 1-2 aydır böyle. Dişi kuşumun poposu şişik uzun süredir ,elime de aldım baktım şişlik yumuşak ve kırmızı . Acaba sorun mu var olay nedir bilemiyorum . bu ilk çiftim . Yardım edin lütfen kuşlarım çok tatlılar sürekli birbirleriyle ilgileniyorlar kötü bir şey olmasından korkuyorum :(

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
bir kaç sebep olabilir.
1- çiftleşme tam olmamıştır. acemilikten erkek çiftleşememiş olabilir
2- plastik tünekten kaynaklanıyor olabilir.
3- dişi ya da erkekte sorun olabilir.
4- bi de dişinin popo kısmına bakın. tıkanma var mı diye.
normalde çiftleşmeden 10 gün sonra yumurta gelir

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Öncelikle geçmiş olsun. Bir iki az çok uzun bir süre. Forumun arama yerine yumurta tıkanması yazın yapabileceğimiz ilkyardım için gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz . Tekrar geçmiş olsun

MaTLeeR

Yeni Üyemiz
Adı
alper
Soyadı
ağırel
Aslında tam çiftleşme olmuyor gibi. Erkek kuş çiftleşme esnasında kuyruğu havada kalıyor,yani çiftleşme videolarını izldeim erkek kuyruğunu indiriyor dişiyle popoları denk geliyordu ama bizim erkek Bademimiz bu işi böyle yapmıyor. Peki çiftleşme tam olmasa da dişinin poposunda kocaman bi şişlik neden oluyor ki ?

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Dişinin poposunun resmini çekip gönderme imkanınız varsa daha aydınlatıcı yanıtlar alabilirsiniz iyi forumlar dilerim..

MaTLeeR

Yeni Üyemiz
Adı
alper
Soyadı
ağırel
inşallah kötü bir şeyi yoktur. popo deliğinde problem görünmüyor baktığımda ama şişlik kuşkulandırıyor beni :(

MaTLeeR

Yeni Üyemiz
Adı
alper
Soyadı
ağırel
Var mı bbu duruma yorumunuz acaba ?
Dişiyle erkek haala mutlu hareket ediyolar ,çiftleşmeye çalışıyorlar ama erkek beceriksiz pek denk getiremiyor haala. Kuşlarım tam 1 yaşlarındalar...

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Dişide kist oluşmuş olabilir resim düzgün çekilmemiş tünekde iken kuşun duruşu hareket kabiliyeti  hantallığı  ve poposunda  şişlik nasıl bunlar neticesinde yumurta varmı yokmu belli olur her çiftleşmede yumurta beklenmez

MaTLeeR

Yeni Üyemiz
Adı
alper
Soyadı
ağırel
inşallah yoktur. Peki kuşlar çiftleşmeye çalışıyor ama tam başaramıyorsa bunun sonucu ne olur. Dişi kuşumun gagası kahverengi çiftleşme çabaları da var ama denk getiremiyorlarsa sonuç ne olur ? Ne yapmam gerekir erkeğin bu beceriksizliğine karşın ?

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Öncelikle şunu belirtelimki erkek kuş dişiyi tohumlayamasa bile dişi kuş yumurtlar ve haliyle yumurtalar boş olur..Yani erkeğin onu tohumlayamadığını algılayıp yumurtlamama gibi bir olaya girmez...Dişi kuşunuzda yüksek ihtimalle yumurta tıkanması olmuş...Bu durumda deliğinde bir sorun görünmez ama alt kısmında hafif sert yumuşak bir şişlik oluşur..Kız dişilerde daha çok görülür ve forumda arama yaptığınızda bir arkadaşımız bu konuyla ilgili ısı olayını bağdaştırmış buna bende katılıyorum düşük derecelerde rastlanılması daha yüksek ihtimal...Ben bir kere karşılaştım tedavi yollarını araştırıp daha yakından ilgilenmek için eve getirdiğimin akşamı kuş yumurtladı ve sağlığına kavuşmuştu o yüzden pek tedavi yöntemleri konusunda bilgim yok...Geçmiş olsun...

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Ünal YILMAZ' Alıntı:
Dişide kist oluşmuş olabilir resim düzgün çekilmemiş tünekde iken kuşun duruşu hareket kabiliyeti  hantallığı  ve poposunda  şişlik nasıl bunlar neticesinde yumurta varmı yokmu belli olur her çiftleşmede yumurta beklenmez

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
kardeş benim kuşum 3 cü yumurtadan sonra yumurta tıknaması oldu ben bi pamukla poposuna zeytin yağ surdüm ve bir şırınga yardımı ile popo deliğinden 3 damla yağ döktüm bir kaç saat sonra normal yumurtladı bilmiyorum aynı sıkıntı mı sizinki

MaTLeeR

Yeni Üyemiz
Adı
alper
Soyadı
ağırel
ARkadaşlar benim kuşun poposu iyice şişti ve malesef bir kuş veterineri bulamadığım için , herhangi bir veterinere götürdüm. O anda korktum ama çorumda başka bir çarem yoktu. İğne ile poposundan kisti çekmeye çalıştı veteriner defalarca. Kandan başka bir şey çıkartamayarak kara merhem sürdü ve her gün sürmemi söyledi. Bu merhem de bizimde kullandığımız iltihap toplayıcı ziyah mazot kokulu bir merhem bu . Çaresiz bende bunu uygulayacağım :(