Dişi kuşumda halsizlik var nedeni ne olabilir?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çiftlerdden birinin dişisi çok hareketli ve yaramaz bir kuştu ama son 5 gündür filan halsiz uyukluyor ve erkek kuşla ilgilenmiyor sebebi ne olabilir acaba ayrı bir kafeste gözlemlemek amacıyla ayırdım az önce acaba doğru bir yöntem olur mu? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bence ayırmadan önce kafesteki hareketlerini gözlemlemeli ve gerekli besin takviyesini yapmalıydın abla. Zaten ciddi bir şey yoktur umarım.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Efekancım neredeyse bir haftadır dişinin davranışları çok değişti çok hareketli bir kuştu eşiyle alakalıydı şimdiyse sürekli uyukluyor yanına gittiğimde hayatta uyumazdı beni bile takmıyor :) Eşi gelip ilgileniyor onunda yüzüne bakmıyor bazende kızıyor. gece gündüz uykulu ve mayışık halsiz. Anlam veremedim ishalde değil.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Dişiniz daha onceden tuy doktumu bilmiyorum ama belki  simdi tüy döküyor olabilir, usutmus de olabilir.
Suyuna kötü kokmayan vitaminden ekleyin, mamasını da eksik etmeyin.
Aynı sıkıntı benim erkekte de vardı kendim yüzümden pek ilgilenemedim ama atlattık elhamdulillah.

InseAllah korkulacak birseyi yoktur.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Tüyde değil şuan kuş ama çok halsiz ben anlam veremedim ishal yok tüyde değil başka nedeni ne olabilirki acaba stresmi yaptı bir sebepten dolayı acaba?

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
geçmiş olsun berovit b 12 isimli bir ilaç var insülin enjektörüyle 5 ml göğüsten deri altına yapın canlanıcaktır  benim de bir çiftim öyle oldu iğneyi yiyince toparladılar yumurtdan kalkmıştı dişi o dereceydi yani şimdi yatıyor yine inşallah yapabilirsiniz :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
O benim yapabileceğim birşey değil olmazsa veterinere götüreceğim.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Veterinere götürdük bir ilaç verdi enjektör içinde iki günde bir suyunu değiştirerek 5 mm ilaç ilave edin suyuna dedi 10 gün sonrada kontrole götüreceğim ama hala halsiz kuş. Dişilerin ikisinede aynı ilacı verdi dişiler o yüzden pazar gününden beri bir kafesteler. Bugün tek olan erkek kuşumda da bir halsizlik ve uyuklama var ne oluyor bu kuşlara anlamadım.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bugün iyice halsizleşti kuşum bir kenarda uyukluyor ya neden acaba hiçbir belirtide yok ishal değil kabarmıyorda ama uyurken neredeyse tünekten düşecek hatta bazen yerde yada yuvanın içinde uyuyor. Ne yapmalıyım acaba???

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Veterinere götürdük bir ilaç verdi enjektör içinde iki günde bir suyunu değiştirerek 5 mm ilaç ilave edin suyuna dedi 10 gün sonrada kontrole götüreceğim ama hala halsiz kuş. Dişilerin ikisinede aynı ilacı verdi dişiler o yüzden pazar gününden beri bir kafesteler. Bugün tek olan erkek kuşumda da bir halsizlik ve uyuklama var ne oluyor bu kuşlara anlamadım.
bu ilacın ismi neydi?
bir de kuşun ayağında fiziksel bir problem mi vardı? kırık çıkık gibi..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Mustafa ALACA' Alıntı:
bu ilacın ismi neydi?
bir de kuşun ayağında fiziksel bir problem mi vardı? kırık çıkık gibi..
İlacın adını bilmiyorum çünkü bir karışımdı ve şırınga içinde verildi bize. Ayağında birşey yok neden öyle düşündünüz? Öyle bir sıkıntı var gibi mi görünüyor. Akşam yine veterinere götürdük ilaç vermedi bence gerek yok dedi veteriner.

hasan alagöz

Takipçi Üyemiz
Bende ayağına takıldım ama birsey yok diyorsunuz. Dıştan bakıncabirsey yyok gibi görünüyor.... Benim düşüncem stres yada iç parazit olabilir

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Şöyle bir durum oldu. Ayağında birşey yoktu sürekli uyukluyordu kafesten çıkarttık bakmak için o zaman bizede sanki ayağında birşey var gibi geldi ama baktık birşey yok o yüzden size neden öyle düşündünüz dedim.

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
ayağında fiziksel bir rahatsızlık olmayabilir ama sağ ayağına bazen basamıyor gibi gördüm ben. video nun 30. saniyesinde...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Arada uyanıyor hareketleniyor ama 1-2 dakika filan sürüyor o zamanda kafesi dört dönüyor tavana tırmanıyor o zaman ayağında birşey yok gibi görünüyor.

ugur05

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
sönmez
mehtap hanım moralinizi bozmak istemem ama bu halsizlik kronik olursa bence kendinizi kötü sona hazırlayın. inşallah dediğim gibi olmaz...