Dişi kuşumun hastalığı nedir?

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Arkadaşlar Çiftlerimin yanına gittiğimde dişi kuş yuvalığın içindeydi.Ben de yumurta doğuracak sandım. Bir ara dişi kuş yuvalıktan kafasını çıkardı. Çok durgun görünüyordu. Yuvalıktan çıkardım alttaki resimlerde göründüğü gibi kabarık duruyor. Kuşumun hastalığı nedir?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuş yumurtlamakta zorluk çekiyor olabilir. Günü gelmişse bir elinizle yoklayın. Yumurta oluşmuş mu çıkmaya hazır mı diye.

zemeskis

Takipçi Üyemiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Kuş yumurtlamakta zorluk çekiyor olabilir. Günü gelmişse bir elinizle yoklayın. Yumurta oluşmuş mu çıkmaya hazır mı diye.
Biraz önce baktım. Yumurta var. oluşmuş gibi. dışkısı da büyük. Şimdi ne yapabilirim?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günü doldu mu? Çiftleşme üstünden kaç gün geçti?

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Açıkçası bu çiftim yeni geldi. Yani çiftleşip çiftleşmediğini bilmiyorum. :( ama elimle yokladığımda yumurtayı hissettim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bir morarma olursa ve kuş daha da halsizleşirse yumurtayı siz çıkarmak zorunda kalabilirsiniz. Ama şu an için kötüye yormayın. Belki de sadece yumurtlayacağı için biraz yorgundur. Kendisi yumurtlayacaktır.

zemeskis

Takipçi Üyemiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Bir morarma olursa ve kuş daha da halsizleşirse yumurtayı siz çıkarmak zorunda kalabilirsiniz. Ama şu an için kötüye yormayın. Belki de sadece yumurtlayacağı için biraz yorgundur. Kendisi yumurtlayacaktır.
Sabah bakacacağım artık. Biraz önce youtube videosunda izledim. Adam eliyle kuşun yumurtasını çıkarmasını sağlıyor ama gerektiğinde ben yapabilir miyim bilmiyorum?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kırmamaya dikkat ederseniz sorun olmaz. Ancak hayvanın yumurtayı kendisinin yumurtlayamayacağından emin olun. O zaman siz devreye girin.

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Bu sabah baktım dişi kuşa. Dünkü haline göre daha iyi. İnşallah yumurtayı çıkarabilir.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
sorunuzun üzerinden 4 gün geçmiş ama yeni gördüm kuşunuzun arkasına gıliserin yaparsanız faydasını göreceksiniz zaten ambalajında yağdanlık çıkıyor çok az miktar uygularsanız sorun kalmaz diye düşünüyorum geçmiş olsun bu arada inşallah yumurtlamıştır