Dişi Kuşumun Karnında UR Var ?

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu

Yeni aldığım çiftimin dişisinin karnında bir ur fark ettim. Bir defa yavru alınmış bu çiftten.
Bu urun kuşa ve üremeye zararı varmıdır ?
Tedavisi mümkünmü ?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
geçmiş olsun dostum bendede buna benzer bir durum vardı veterinere götürdüm anlamadı neeee kuş tıbbının bittiği yer inşaallah caresi bulunursa zavallı kurtulur bunu sana satan adamda mutlaka onun için satmıştır kuşu yoksa üretimde olan kuşu kimse kolay kolay satmaz............

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
urun tedavisinin olacağını zannetmiyorum .insanlarad bile genelde kesip alıyorlar..ankarada bir arkadaşım eskiden böyle kuşları bistüriyle açıp alıyor sonrada dikiyordu bi çok kuşu yaşattı ölenlerde oldu. ama sana bunu yap dene diyemem bilen biri yapmalı  inşallah iyi olur.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
geçmiş olsun dostum bendede buna benzer bir durum vardı veterinere götürdüm anlamadı neeee kuş tıbbının bittiği yer inşaallah caresi bulunursa zavallı kurtulur bunu sana satan adamda mutlaka onun için satmıştır kuşu yoksa üretimde olan kuşu kimse kolay kolay satmaz............
Hayır satan bunu fark etmemiş, gerçekten bana çok yardımcı oldu sağ olsun. Sizin bu durumdaki kuş öldümü ?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
ya kuş illa ölcek diye bir durum yok ama üreyeceğini zannetmiyorum

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
urda aynı tümör gibidir iyi huylu veya kötü huylu olup olamadığını test sonucuda bilebiliriz. büyük ihtimal üreme söz konusu olamaz. geçmiş olsun tekrardan.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Tedavisi yok. İyi huylu olupta büyümeyen cinstense kuşun üremesine ve yaşamasına bir sıkıntı yaratmaz. Yok kötü huylu ve büyüyen cinstense hem kuşun üremesini ve dahada ilerleyen zaman diliminde yaşamını tahdit edecektir

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Cevaplarınız için teşekkürler.

Aklıma uru iple boğarak kansız bırakmak ve böylece kurutup düşürmek geldi, yada neşterle kesip almak, ancak cesaret edemem buna tabiki. bir / birbuçuk  ay kadar bekleyeceğim, büyüme olur yada üreme olmazsa cesaretimi toplayıp iki yöntemden birini denemeyi düşünüyorum.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
ur gibi gozukmuyor.. kuş yağlanmış ve yağlandıktan sonra yağ bezesi almıştır.. uygun bir diyetle salmada ucmasını sağlayan zamanla şişlik inecektir.. inmeze eğer tedavi icin yardımcı olabilirim.. saygılar

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Hayır satan bunu fark etmemiş, gerçekten bana çok yardımcı oldu sağ olsun. Sizin bu durumdaki kuş öldümü ?
evet malesef öldü veterinerede götürdüm anlamadı iş yerimde bir arkadaş bunu kesip içindeki sıvıyı almamı söyledi cesaret edemedim o arkadaşın abisinin kanaryaları var o bazen bu yöntemi uyguluyormuş...