Dişi Kuşun Yuvalığa İlgisi 0

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Arkadaşlar hayırlı akşamlar ....
Daha önceden dişi almıştım 23 kasım  o günden beri yuvalığa hiç ilgi göstermedi kuşu üretimhaneden aldım ve çok kızgın br durumdaydı daha önceden kuşun fotolarını paylaşmıştım erkek ile anlaşıyorlar yem kustuklarını görmüyorum birbirlerine fakat hep aynı tünekteler birbirlerine yakın duruyorlar hatta şuan nerdeyse 2-3 dakikadır erkek dişiye kur yapıyor ama bildiğin çiftleşmek için arada sırtına gagasıylar vuruyor kur yaparken erkek.... (cümle baya bozuk oldu :D)  fakat dişi o yanlı değil arada gagalarını birleştiriyorlar bu yavalık konusunda ne yapmam lazım daha önce böyle durumla karşılasn var mı ? Erkek yani tüyden çıktı dişi de yeni kızgınlıktan çıktı gagası açık beyaza dönüyor.. confusedtw confusedtw confusedtw confusedtw confusedtw confusedtw

Lütfen yardım ..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bende sitede bir ilgisizlik olduğunu düşünüyorum. Oğuzhancım bizimkilerde de erkek ilgileniyordu dişi hiç yanına bile gitmiyordu yuvanın ekstra birşey yapmadım ama kuş sayısı arttı onlarda gaza geldi sanırım yuvayada girdiler yavruda yaptı büyüttüler yani senin yapabileceğin tek şey iyi bakım gerisi onlarda.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Bende sitede bir ilgisizlik olduğunu düşünüyorum. Oğuzhancım bizimkilerde de erkek ilgileniyordu dişi hiç yanına bile gitmiyordu yuvanın ekstra birşey yapmadım ama kuş sayısı arttı onlarda gaza geldi sanırım yuvayada girdiler yavruda yaptı büyüttüler yani senin yapabileceğin tek şey iyi bakım gerisi onlarda.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim mehtap abla ..
Evet evde tek çift zor oluyor ben sadece yemine suyuna bakımını sağlıyorum .. ama bu aralar dişi kalamar kemiği ve gaga taşından çok tüketmiş bunu bugün fark ettim erkek de dişiye karşı 1 haftadır aşırı kur yapma var.. Babam 1 kere dişinin yuvaya girdiğini söylüyor onuda az önce girdi dedi.. :) rastlamış sadece babam kuşlarla ilgilenmezde :D Neyse dişi de kızgınlıktan yeni çıktı erkek de tüyden bakalım durum ne olucak :D Cevap için sağolun mehtap abla :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Oğuzhancım anlattığın gibiyse çok rahatsız etme yakında birşeyler olabilir :)

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Oğuzhancım anlattığın gibiyse çok rahatsız etme yakında birşeyler olabilir :)
aynen bn deöyle tahmin ediyorum 1 saattir odadayım pc başında .. kafes duvarda asılı sesleri duyuyorum sadece tıkır tıkır kalamar ve gaga taşı yiyor dişi ama aralıksız :D :D :D

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
Arkadaşlar hayırlı akşamlar ....
Daha önceden dişi almıştım 23 kasım  o günden beri yuvalığa hiç ilgi göstermedi kuşu üretimhaneden aldım ve çok kızgın br durumdaydı daha önceden kuşun fotolarını paylaşmıştım erkek ile anlaşıyorlar yem kustuklarını görmüyorum birbirlerine fakat hep aynı tünekteler birbirlerine yakın duruyorlar hatta şuan nerdeyse 2-3 dakikadır erkek dişiye kur yapıyor ama bildiğin çiftleşmek için arada sırtına gagasıylar vuruyor kur yaparken erkek.... (cümle baya bozuk oldu :D)  fakat dişi o yanlı değil arada gagalarını birleştiriyorlar bu yavalık konusunda ne yapmam lazım daha önce böyle durumla karşılasn var mı ? Erkek yani tüyden çıktı dişi de yeni kızgınlıktan çıktı gagası açık beyaza dönüyor.. confusedtw confusedtw confusedtw confusedtw confusedtw confusedtw

Lütfen yardım ..
  OĞUZHAN DAHA NCEDE DEDIK SABIR ABİ SABIRRRRRRRRRRRRRR

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
abi sabır sabır da bu kadarı da fazla :D kesip dicem onları 1 ,5 yıldır bakıom değişik kuşlar elmden geçti yavru alamadım daha :D :D :D  crazy

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
Oğuzhan kardeş sen kasımdan beri bekliyormuşsun..bende bir dişi var kuş yaklaşık 1 yasında yavrudan yetiştirdim.hala yuvalığa girdiğini görmedim.erkek kuş girdi ama dişi girmedi.sabır diyorum kardeş , girer elbet bir gün.kendini hazır hissetmiyordur.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Yazdıklarına göre Kuşlar iyi yolda fazla göz hapsinde tutma aynı bakım şartlarını devam ettir kuşlar kendini hazır hissettiğinde yumurtlayacaktır . Inşallah en kısa sürede bu hasretini giderirsin

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
üretimhaneden dişi almakla iyi etmemişsin çünkü o kuş enaz 50 ile 100 kuşun arasından çıkıp geliyor senin gibi evde hobi amaçlı üretim yapmak isteyenler de en fazla 2 çift olacağı için alışması aylar sürebilir. ama sen yinede rahatsız etme,

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Kısacası Dişi yumurtlamadıktan ve çiftlesmeden yuvalıga neden girsin ki işine dimi ? :)  Ondan Yuvalıkla bi ilgisi olmaması normal bişey dişi daha istekli değil çiftlesmede özellıkle tek çift kus besledıgınızden üretim almanız biraz uzun sürebilir size bi tavsıyem Ilk 1 erkek alın 15 gun fılan kafeste bi tek kalsın daha sonra yanına bi dişi alın atın öyle deneyın bide bende sızın gıbı cok ısteklı ve her bır şeyı sıkıntıya baglıyodum bunu yptım 1 ay kalmadı yumurta almaya basladım ve suanda Tam bi üretici olduk inşallah sizde alırsınız

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
dişiyi biraz ayırın 10 gün kadar erkeği görmesin sonra tekrar atın belki çiftleşirler

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Yorumların hepsini göz önünde bulunduracağım .. ve bnde farkındayım üretimhaneden kuşu sessiiz ortama getirdim kuş zaten kafese zor alıştı ama bilmiyorum durumlar ne olcak .. fazla rahatsız etmemeye calışıyorum .